YouTube Premium Pris och Allt du Bör veta!

YouTube Premium Pris och Allt du Bör veta!

Med så många olika appar, tjänster och streamingplattformar där ute kan det vara överväldigande att försöka lista ut vilka som passar dig. Och att navigera på YouTubes senaste produktpaket utgör en liknande fråga. Den Google-drivna webbhotellwebbplatsen, som lanserades 2005, är enormt populär, med mer än 400 timmar video som laddas upp varje minut. Men på sistone har tjänstens många utvidgningar i sökandet efter mer intäkter gjort saker lite invecklade.

Under de senaste åren har vi sett lanseringen av YouTube Music, YouTube TV, YouTube Go och den du förmodligen har hört talas om mest nyligen, YouTube Premium. Om du undrar vad det betyder, läs vidare när vi förklarar vad YouTube Premium är, hur mycket det kostar och om det passar dig.

Vad är YouTube Premium?

YouTube Premium är en prenumerationsbaserad tjänst som lägger till flera funktioner i den grundläggande YouTube-upplevelsen. Till skillnad från Spotify eller Apple Music är det inte en dedikerad musikstreamingsplattform. Det är snarare ett mångfacetterat erbjudande som har ett antal små fördelar för att förbättra din YouTube-upplevelse, inklusive reklamfri YouTube-streaming. Och det är bara till att börja med.

Hur mycket kostar YouTube Premium?

Med tanke på att den stora majoriteten av YouTube-innehållet är gratis, var det första du troligtvis kom att tänka på: ”OK, så hur mycket kostar det?” Svaret på det är enkelt: En YouTube Premium-prenumeration kostar $ 12 per månad. Du kan också registrera dig för en familjeplan, som kostar $ 18 per månad och låter dig dela tillgång med fem andra familjemedlemmar. Studenter kan prenumerera på YouTube Premium för 7 USD, även om de måste verifiera sin studentstatus en gång om året.

Tidigare kostade YouTube Red $ 10, såvida du inte prenumererade via iOS App Store, i vilket fall det var $ 13. Hittills verkar det som om Google har valt att hålla kostnaden densamma, så åtminstone för närvarande betalar Apple-användare samma belopp som någon annan betalar, vilket gör detta till en rabatt jämfört med YouTube Red.

Om du är intresserad av YouTubes ursprungliga programmering har du också ett annat billigare alternativ snart. 2020 planerar Google att göra sina YouTube Originals gratis att titta på, även om du måste se annonser om du tar den vägen. För närvarande hävdar Google att den annonsfria prenumerationsplanen och de kostnadsfria, annonsstödda modellerna kommer att köras samtidigt, även om vissa branschanalytiker spekulerar i att den månatliga prenumerationstjänsten inte kommer att vara mycket längre.

Vad får du med YouTube Premium?

Som nämnts kommer YouTube Premium med en massa fördelar. Vi går igenom dem för att förenkla saker för dig.

YouTube Originals

Om du gör prenumererar till Premium får du tillgång till hela biblioteket med YouTube Original-innehåll. Många av serien är produktioner av stora namn YouTubers som Poppy, PewDiePie och Paul-bröderna. Hittills är den mest populära (och hyllade) serien Cobra Kai, en uppföljare till The Karate Kid.

Google hävdar att det finns mer exklusiva program på gång, även om de senaste rapporterna tyder på att YouTube kanske försämrar sina ursprungliga innehållsinitiativ.

Annonsfri visning

Som nämnts ovan tar en YouTube Premium-prenumeration bort alla annonser från YouTube. Detta inkluderar både bannerannonser och videoannonser (oavsett om du är i en stationär webbläsare eller på mobil) och sträcker sig till YouTube Music-appen. För många är standardannonsbelastningen inte för tung, men YouTube-mässing har släppt att de som “använder YouTube som en betalt musiktjänst” kan stöta på ökad annonstäthet.

Vad är YouTube Premium?

YouTube Premium är ett betalt medlemskap, tillgängligt i vissa länder, vilket ger dig en reklamfri, funktionsrik (offlinevisning) och förbättrad upplevelse i många av Googles video- och musiktjänster, som YouTube, YouTube Music, YouTube Gaming och YouTube Kids.

Hur fungerar YouTube Premium?

YouTube Premium är annonsfritt.

YouTube Premium handlar i grunden om att ta bort annonser. Eftersom Google-ägda YouTube tjänar mycket av sina pengar på annonser kan det inte riktigt ta bort dem utan att du får betala. Det sa också att detta går mot att hjälpa innehållsskapare att tjäna pengar. Genom att låta tittaren betala, behöver du inte längre vänta på annonser mellan videor. Det gäller var som helst det betalda kontot är inloggat.

Så om du loggar in på en smart tv kan du titta på videor direkt utan avbrott. Den annonsfria upplevelsen sträcker sig också till andra appar från YouTube, till exempel YouTube Music, YouTube Gaming och YouTube Kids.

YouTube Premium fungerar offline och i bakgrunden

En annan funktion i YouTube Premium som lägger till mer värde för prenumerationspriset är offlinevisning på en telefon eller surfplatta, vilket innebär att det ska vara enkelt att ladda ner en film för att titta när du inte har internet. Utöver det kan du spela upp videor i bakgrunden. Det här är det område som är väldigt attraktivt eftersom det betyder videoåtkomst med möjligheten att använda appen som en musikspelare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts