YouTube Profilbild – Komplett Guide

YouTube Profilbild – Komplett Guide

YouTube har mer än en miljard användare, och den genomsnittliga tittarsessionen varar nästan 40 minuter för att skapa flera hundra muljoner timmar av tittad video på YouTube dagligen.

Med denna typ av engagemang och entusiasm från sina användare, har YouTube exceptionell marknadsföringspotential för varumärken som är redo att erbjuda intressant, värdefullt innehåll skräddarsytt för sin publik. Innehållet i sig är dock inte det enda du behöver tänka på; du måste också lägga tid och ansträngning på själva kanalen och din profilbild är en viktig del av det för att lyckas på YouTube.

I det här inlägget kommer vi att ta en titt på din perfekta YouTube-profilbildstorlek och andra tips, exempel och till och med några mallar. Du kan använda de här bästa metoderna för att skapa ett stort intryck och få fler klick till din kanal.

Din YouTube-profilbild är också känd som din “kanalikon” eller “YouTube-avatar.” Det är den lilla bilden som visas bredvid din kanals namn i dina videor.

Detta kommer också att vara miniatyrbilden som visas bredvid ditt namn när du kommenterar andra användares videor. När användare klickar på den kommer de till din kanal, så det är viktigt att ha en tydlig och lätt att känna igen YouTube-profilbild.

Din profilbild bör inte förväxlas med din YouTube-kanalkonst (även känd som “YouTube-banner”), som fungerar som ett Facebook-omslagsfoto och sträcker sig över hela din kanal. Kanalkonsten är naturligtvis viktig, men den syns bara när användare faktiskt kommer till din kanal. din YouTube-profilbild kan hjälpa dem att komma dit.

Vad är den bästa YouTube-profilbildstorleken?

När det gäller att skapa den perfekta YouTube-profilbilden är det ett bra ställe att börja välja rätt YouTube-profilbildstorlek.

Den ideala YouTube-profilbildstorleken är 800 x 800 pixlar, men observera att dessa är kvadratiska dimensioner och YouTube-profilbilder har en cirkulär beskärning.

Dessa dimensioner liknar en Twitch eller en Instagram-profilbild med samma cirkulära beskärning.

YouTube-profilbildcirkel

Förutom att ha en perfekt beskuren och storleksanpassad YouTube-profilbild finns det några andra designtips du bör överväga att implementera för din YouTube-profilbild. Låt oss titta på dem.

Vi betonar igen: ta den cirkulära beskärningen i beaktande. Det sista du behöver är din profilbild som har delar bortskurna.

För att vara på den säkra sidan väljer du en bild som har gott om plats för YouTubes bildbeskärare. Att ha den cirkulära designen i åtanke när du skapar din profilbild kommer att vara en bra strategi.

När det är möjligt är det vanligtvis bra att välja samma logotyp, ikon eller varumärkesbilder och visa det som din profilbild över flera kanaler. Detta hjälper till att skapa varumärkesigenkänning och medvetenhet hos nya användare, särskilt om de letar efter dig på andra plattformar. Det skapar också konsekvens som kan visa människor att ditt konto verkligen är det officiella – även om du inte har den blå verifikationssymbolen ännu.

Slutsats

Din YouTube-profilbild kan avgöra om människor klickar på din kanal eller inte, och det kan omedelbart påverka deras första intryck av dig.

Det är viktigt att tänka på bilderna i din video som ditt YouTube-videoformat eller YouTube-outro, men uteslut inte hur viktig din YouTube-ikon är.

Se till att du ser trovärdig och etablerad med en stark YouTube-profilbild med rätt storlek. Den här lilla profilbilden har bara dimensionerna 800 x 800 pixlar, men det är en signal om hur du vill representera ditt varumärke. Det måste tas på allvar och övervägas noggrant.

Leave a Reply

Related Posts