Vad är Influencer Marketing? Här är Svaret!

Vad är Influencer Marketing? Här är Svaret!

Det digitala marknadsföringslandskapet står alltid på randen för att bli störd av ett nytt genombrott. Marknadsförare och företagare måste hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna och den senaste statistiken för att hänga med i den snabba utvecklingen. En sådan utveckling som har tagit sociala media och digital marknadsföring med storm är ökningen av influencer marknadsföring. Men vad är influencer marknadsföring, egentligen?
Det handlar om att saarbeta med människor som anses ha inflytelse över folk för att marknadsföra ett varumärke, en kampanj eller en produkt. Det är en mycket effektiv metod för att utöka räckvidden, skapa varumärkeskännedom, förstärka kundlojalitet och driva försäljning.

Sanningen är att 92% av folk litar på rekommendationer från vänner och bekanta, och detta innebär att folk litar på det influencers säger.

Många märken utnyttjar potentialen hos influencer marknadsföring. Enligt en rapport från Linqia användes influencer marknadsföring av 86% av marknadsförare år 2017. Och 88,5% av dem ansåg att det var värdefullt för deras övergripande marknadsstrategier.
Detta gör det viktigt för företagare att utforska denna aveny, oavsett storlek och nisch i sina företag. Innan vi diskuterar frågorna om vad som påverkar marknadsföring och hur det kan utnyttjas, låt oss först förstå begreppet influencers.


Förstå effekten av influencers

För att bättre förstå frågan om vad som påverkar marknadsföring, måste du först förstå vilka som påverkar influencers?
Sociala medier påverkar annorlunda än gårdagens kändisar. Enkelt uttryckt är influencers människor som kan påverka andra människors beslut och åsikter.
De uppfattas ofta som branschexperter. De har även en stark relation med sina följare. Som ett resultat av deras inflytande tenderar de att ha en betydande och lojal grupp av följare på sociala medier.
Till skillnad från vissa kändisar lever inte influencers under en sten. De använder istället sina sociala medier profiler för att upprätthålla en personlig kontakt med sina fans.
Detta hjälper dem att utveckla en betrodd grupp av anhängare som uppfattar dem som ledare och experter inom vissa ämnen. Sådana anhängare ser dem som förebilder och kommer ofta med sina rekommendationer.
Det är uppenbart att influencers har en viss makt inom sin grupp av följare. Och det är den här kraften som kan utnyttjas av varumärken för att nå ut till en massiv publik.
Eftersom deras följare lätt placerar sin tro på influencern blir det lättare för varumärken att marknadsföra sina produkter eller tjänster. En influencerkampanj, om den genomförs korrekt, kan bidra till att öka försäljningen och ge ett högt ROI.

Influencer marketing statistics
Låt oss nu försöka förstå frågan om vad som påverkar marknadsföring. Vi kommer också att utforska de olika fördelar det erbjuder jämfört med andra former av digital marknadsföring.

Vad är Influencer Marketing?

Om du har nått 2019 utan att förstå frågan om vad som påverkar marknadsföring, är det dags att du borstar upp din marknadsföringskunskap.
Syftet med influensmarknadsföring processen att samarbeta med influencers för att främja ett varumärke och dess produkter eller tjänster. Det handlar om att upptäcka rätt influencers och arbeta med dem för att skapa kraftfulla kampanjer som sätter ditt varumärke i centrum.
Enligt Statista förväntas antalet sociala medieanvändare uppgå till 2,77 miljarder år 2019. Det är troligt att dina potentiella kunder redan använder en eller flera sociala nätverksplattformar. Att nå ut till denna målgrupp på sociala medier är av yttersta vikt.
Men på grund av hård konkurrens och förändringar i sociala medier algoritmer kan ditt innehåll inte alltid kunna skära igenom bullret för att nå din målgrupp. Det är här som influencer marknadsföring kan vara till stor hjälp.
Genom att samarbeta med en influencer får du direkt tillgång till deras lojala och engagerade fanbas. Det här är användbart för att utöka din räckvidd och öka varumärkesmedvetenheten. Det sparar också besväret att identifiera och rikta in rätt publik. Det arbetet är redan omhändertaget av influencern.

Det är viktigt att notera att genom att använda influensers röst till ditt innehåll ökar trovärdigheten. Konsumenterna är mycket skeptiska och har ofta svårt att lita på varumärken som blåser sina egna trumpeter. De tenderar ofta att ignorera innehåll som är alltför reklamdrivna.
De skulle hellre förlita sig på innehåll och rekommendationer från en betrodd influencer som de litar på. I själva verket, enligt den tidigare citerade Linqia-studien, ger influencer innehållet mycket bättre resultat än varumärkesskapande innehåll.

Influencer-skapat innehåll uppfattas ofta som mer autentiskt eftersom det kommer från riktiga människor som också är myndighetsfigurer. Sådant innehåll driver ofta mer engagemang när det gäller gillar och kommentarer på sociala medier och blogginlägg.
Och om en influencers följare gillar ditt innehåll, kommer de också troligen att dela det i sina egna nätverk. Detta hjälper dig att ta ditt innehåll till en ännu större publik och förbättra varumärkeskännedom.

What is influencer marketing?
Rekommendationer från influencers kan också ha en positiv inverkan på ditt varumärkes rykte. Om en influencer postar om deras positiva erfarenhet med ditt varumärke kommer deras anhängare naturligt att dras till dina produkter eller tjänster. Det kan vara mycket användbart för att skapa nya kunder och öka försäljningen. Naturligtvis har detta en betydande inverkan på den totala tillväxten i ditt företag.

Influencer marketing campaign
Samverkan med influencers har också en positiv effekt på din webbplatss sökmotor ranking. Genom att ta innehållet till en större publik kan du driva mer trafik till din webbplats. Dessutom förbättrar marknadsföring av influenser också din inkommande länkprofil. En korrekt genomförd marknadsföringskampanj med influencers hjälper dig att tjäna högkvalitativa bakåtlänkar.
Slutligen kan du arbeta med influencers genom att ta hjälp av deras innehållsskapande färdigheter. Influencers skapar regelbundet mycket värdefullt användarcentrerat innehåll för sina anhängare, och detta kan dem hjälpa dig med i ett samarbete.
Så när du samarbetar med en influencers, så blåser du nytt liv i din egen innehållsstrategi och ger dig tillgång till en skatt av användargenererat innehåll från influencersarna. Förutom att du håller ditt sociala flöde friskt och unikt, kan det också förbättra din hemsidas ranking på Google.
Nu när du förstår svaren på frågorna om vad som påverkar marknadsföring, låt oss diskutera det verkliga exemplet på ett företag som har utnyttjat det bra.

Hur Influencer Marketing fungerade för Daniel Wellington

När 26-åringen, Filip Tsyander, lanserade sitt klockbolag, Daniel Wellington, 2011 marknadsförde han inte sitt företag på samma sätt som alla andra. Istället för att få sina produkter godkända av högprofilerade kändisar, bestämde Tsyander sig för att utnyttja potentialen hos social media ienfluencers.
Han gav bort DW klockor till utvalda influencers och uppmuntrade dem att dela en bild av produkten på sina sociala medier profiler tillsammans med den märkta hashtagen #DanielWellington. Dessutom var dessa influencers försedda med promo-koder för att erbjuda sina anhängare en rabatt på klockor från varumärket. Detta gör att man även enkelt kan spåra var försäljningen kommer ifrån.
Detta var mycket användbart för att öka varumärkeskännedom och hjälpte företaget att locka till sig mer än 1 miljon Instagram-anhängare inom det första året. Idag har varumärket 4,5 miljoner följare på Instagram och anses vara ett av de snabbast växande företagen i Europa.

Den största lärdomen vi kan få från det här exemplet är det sätt på vilket Daniel Wellington använder användargenererat innehåll. Och varumärkets sociala medier arbetar med att bygga långsiktiga relationer med influencers och engagera med anhängare regelbundet.

Influencer marketing post
Detta bidrar till att skapa en känsla av gemenskap, förstärka kundernas engagemang och lojalitet. Dessutom innebär det att varumärket för att utvärdera samarbeten som är verkligt lönsamt tilldelas en särskild promo-kod till varje inflytande.

Det är också anmärkningsvärt hur varumärket främst fokuserar på en social media-plattform (Instagram) för att ansluta sig till sina potentiella kunder. Detta är ett uppenbart val med tanke på hur Daniel Wellingtons målgrupp mest består av unga, dynamiska och kreativa individer.
Dessutom samarbetar varumärket ofta med flera mikro influencers, vars stil och personlighet resonerar med Daniel Wellingtons bild.
Nu har du en mer ingående förståelse av svaren på frågan om influencemarknadsföring och hur det har påverkat företagens tillväxt. Men att skapa och genomföra en marknadsföringskampanj för influencser är lättare sagt än gjort. Det kräver en fullständig förståelse för din målgrupp och de mål som du vill uppnå.

Hur man uppnår framgång med Influencer Marketing

Enligt en undersökning av Influencer Marketing Hub rankades influencemarknadsföring först på listan över snabbast växande kundförvärvsmetoder. Tillväxten av influencer marknadsföring uppmuntrar många företagare och marknadsförare att samarbeta med influencers.

Influencer marketing statistics
Som ett resultat kommer din influencerkampanj sannolikt att möta hård konkurrens från andra märken. Detta kräver noggrann planering och utförande för att uppnå de önskade resultaten från din kampanj.

Förutom en grundlig kunskap om vad som påverkar marknadsföring av influenser, behöver du också identifiera rätt influencers. Detta kräver detaljerade insikter om din målgrupp och den varumärkesbild som du vill projekta. Dessutom måste innehållet du skapar vara av högsta kvalitet för att säkerställa att det slår ett ackord med en influensers fanbas.

Sätt tydliga mål

  • Vilka är dina förväntningar från marknadsföringskampanjen?
  • Vill du tjäna högkvalitativa bakåtlänkar och öka trafiken till din webbplats?
  • Vill du öka engagemanget i dina sociala medier?
  • Eller vill du köra fler konverteringar och öka försäljningen?

Dina svar på dessa frågor kommer att avgöra vilka influenser du ska samarbeta med. Ditt slutmål har också en inverkan på vilken typ av innehåll du ska skapa i samarbete med influencen.
Så det är viktigt att lista en uppsättning väldefinierade mål även innan du närmar dig en influenser. Att ha en klar uppfattning om dina mål gör det också lättare att utvärdera framgången eller misslyckandet i din kampanj.
Dessutom är det också viktigt att allokera en särskild budget för kampanjen. Din budget kommer att påverka påverkan du kan arbeta med.
Medan byteshandel kan fungera i vissa fall (till exempel Daniel Wellington), kräver de flesta inflytande pengar ersättning. Oavsett din budget bör du försöka ge den valda influeneren alla nödvändiga resurser för att skapa högkvalitativt innehåll.

Identifiera rätt influencers

Framgången för din influensarkampanj beror på de influenser du väljer att samarbeta med. Det viktigaste är att identifiera influencers som är relevanta för din nisch. Annars kommer deras anhängare inte att intressera sig för dina produkter eller tjänster.
Ett enkelt sätt att hitta de mest relevanta och populära influencersna är att driva en Google-sökning. Du kan också använda influencer marknadsföringsplattformar som Influence.co, BuzzSumo, etc. för detta. Veloce har även utvecklat sin egna gratis influencer marknasföringsplattform som tillåter dig att filtrera och söka bland tusentals influencers baserat på dina egna kriterier.

Om du har en rättvisande uppfattning om vad som påverkar marknadsföring av influenser, måste du också vara medveten om hur viktigt det är att identifiera rätt influencers. När du väljer en influenser ska du hålla följande punkter i åtanke:
Räckvidd – Hur stor är influensens fanbas? Ju fler följare, desto större blir kampanjen. Så länge de inte har fake följare eller icke relevanta följare, men det är ett ämne för en annan artikel.
Relevans – Den nisch som influencern jobbar inom måste vara relevant för din verksamhet. Detta är avgörande för att nå din målgrupp. Dessutom bör innehållsstilen och personligheten hos influencernarna anpassas till din varumärkesbild.

Engagemang – När du väl har sett en influencer med en hög följdräkning, ta en titt på kommentarfältet för att förstå hur publiken engagerar sig i innehållet. Kommer deras sociala medier att få många gillningar och kommentarer från sina anhängare?

Hur ofta delas dessa inlägg av sina anhängare? Du bör också utvärdera sättet på vilket influensan interagerar med sina fans. För att få en bättre uppfattning om en influenters engagemangshastighet kan du använda Instagram Engagement Calculator.

Erfarenhet – Att arbeta med influencers som tidigare har arbetat med liknande projekt är alltid fördelaktigt. De kan lägga till ytterligare insikter för att göra din kampanj mer framgångsrik.


Plattform – Vissa influencers har bättre inflytande på specifika sociala medieplattformar. För att välja rätt influenser måste du bestämma vilken plattform som passar bäst för ditt varumärke och välj sedan en inflytare med inflytande på den plattformen. Till exempel, om du vill nå ut till unga fotografer, skulle Instagram vara den bästa plattformen.
När du väl har sett den influencer du vill samarbeta med, försök att upprätta en relation med dem innan du närmar dig dem för samarbete. Detta bidrar till att skapa ett långsiktigt förhållande och underlättar för dig att regelbundet jobba med dem. Att uppnå strategiska partnerskap med rätt influencer är mer fördelaktigt än att arbeta på en engångskampanj med dem.

Ignorera inte mikro influencers

När du diskuterar vad som påverkar marknadsföring av influenser, är det viktigt att du inte glömmer bort mikro influencers. De är frälsare för småföretag och företag med små budgetar.
De flesta influencers med miljontals följare tar ut en stor summa för att marknadsföra ditt varumärke. Om du inte har den typen av budget kan du överväga att arbeta med mikroinfluensor.
Trots att de har en relativt liten följarbas, har mikroinfluencers ofta en mycket engagerad publik. Detta är särskilt användbart för småföretag som letar efter att hitta dragkraft på en viss plats.
Trots de skiftande trenderna av influencer marknadsföring är toppklass innehåll fortfarande kärnan i varje framgångsrik kampanj. Tanken är att skapa meningsfullt innehåll som lägger till värde för läsarens / betraktarens liv. I avsaknad av bra innehåll kommer även de mest populära influenserna inte att kunna ge de önskade resultaten.
Det bästa sättet att göra detta är att ge full kreativ kontroll över influencern. De skapar regelbundet innehåll för sina följare. Därför har de en tydlig förståelse för vad publiken sannolikt kommer att acceptera och avvisa.

Enligt en studie av gen.video är influencers mest betrodda och effektiva källa till att driva försäljning.
Detta är uppenbart med tanke på att influencers uppfattas som branschexperter av sina fans. Att få en influencer att granska din produkt på sina sociala medier kan därför generera en uppsjö av ledare för ditt företag. Dessutom ökar ditt varumärke rykte och kundlojalitet.


Till exempel samarbetade Choice Hotels med internationella hotellkedjor med olika livsstilsinflytande och bloggare för att marknadsföra sina nya märken, Cambria och Comfort Inn.
De uppmanade populära influenser som Chelsea Foy att bo på en av sina fastigheter och dela ett autentiskt redogör för sin erfarenhet genom videor, fotografier och blogginlägg. Kampanjen var oerhört framgångsrik och nåde drygt 40 miljoner potentiella kunder.

Tävlingar och giveaways

Tävlingar och givningar är bra verktyg för att öka varumärkeskännedom och nå ett brett publiknätverk. De är också ett bra sätt att öka engagemanget.
Vanligtvis använder en inflytande sin sociala media profil för att tillkännage en tävling där deras anhängare måste delta i en omröstning eller omröstning. Dessutom kan det hända att de kanske gillar inlägget, taggar sina vänner och laddar upp innehåll.
Vinnaren belönas vanligen med ett pris. Det är idealiskt att priset är relaterat till ditt varumärke. Till exempel kan du erbjuda en gratis provperiod av din tjänst eller en presentkorg av dina produkter som priset. Detta tar ditt varumärke närmare din målgrupp. Om vinnaren har en trevlig upplevelse med ditt varumärke, kan de sluta rekommendera det till sina vänner och släktingar.

Q & A, intervjuer och podcasts

Du kan också skapa en serie podcaster och intervjuer med populära influencers i din nisch. Detta ger din publik värdefull och intressant information. Det positionerar dig som ett varumärke som bryr sig om tillväxten hos dina kunder. Med regelbundna podcasts är din publik förbunden med dina sociala mediasidor i väntan på nästa episod.
Du kan öka engagemanget ytterligare genom att utföra levande podcaster med influencers och ta frågor från publiken. Dessutom bör du också uppmuntra influencers att dela episoden med dem med sina egna nätverk. Detta är ett utmärkt sätt att öka varumärkeskännandet på ett organiskt sätt. Det driver också mer trafik till dina sociala medier profiler och webbplats.

Social Media Takeover

Sociala medier ökar allt mer vanligt bland företag. Enkelt uttryckt avstår du kontroll över en eller flera av dina sociala medier profiler till en influencer för en överenskommen tidsperiod. Influencern kommer då att skapa och ladda upp innehåll å dina vägnar. Sådant innehåll uppfattas ofta som mer autentiskt och trovärdigt.
Till exempel, Sony Alpha uppmanar fotografer att ta över sin Instagram-sida. Fotograferna behöver bara ladda upp bilder tagna med en Sony Alpha-kamera och dela erfarenheterna med produkten. Förutom att ge en ny titt på varumärkets Instagram-sida, fungerar sådana inlägg också som vittnesmål från betrodda verkliga användare.
Om du vill samarbeta med inflytelserika bloggare är gästpostning vägen att gå. Du kan antingen bjuda in bloggare att bidra till gästpostar på din webbplats eller närma dem för att publicera dina inlägg på sina sociala medier. Kommer att publiceras på en populär bloggers webbplats hjälper dig att tjäna bakåtlänkar med hög auktoritet och nå en bred publik.

Följ lagen

Att veta vad som påverkar marknadsföring av influenser är viktigt för genomförandet av en framgångsrik kampanj. Det är dock lika viktigt att ha en fungerande kunskap om marknadsföringslagens riktlinjer för att säkerställa att ditt företag inte står inför några juridiska problem. Håll öppenhet genom att tydligt avslöja att inehåll är sponsrade.
Se till att du inkluderar tidslinjer, leveranser och betalningsvillkor. Om du lägger dessa detaljer på papper kan du undvika missförhållanden i ett senare skede.

Utvärdera framgången med din marknadsföringskampanj för influenser

Marknadsförare har kommit långt för att förstå vad som är influencer marknadsföring och använda det till deras fördel. Men en utmaning som de fortfarande står inför är att bestämma avkastningen på deras influensarkampanj. Med andra ord, hur man mäter resultatet av influencer marknadsföring.
För att kunna beräkna avkastningen på kampanjen måste du överväga hur det har påverkat ditt varumärke på följande områden:

  • Sociala medier följare
  • Ökning av trafiken
  • Organisk räckvidd (gillar, kommentarer, aktier, nämnder etc.)
  • Hashtag nämner
  • Conversions / försäljning

Att bestämma framgången för din kampanj blir lättare om du tilldelar en anpassad och spårbar länk till varje påverkare. Skapa en specifik målsida för att rikta trafik från alla dina influenser-backade inlägg.
Du kan också skapa anpassade kampanjkoder och unika hashtags för varje influenser. Dessa verktyg kan vara effektiva för att bestämma vilka influenserpartnerskap som levererar önskat avkastning.

Influencers

Slutsats

Att veta vad som är influencer marknadsföring är inte längre tillräckligt för företagare och marknadsförare. Att tappa in i sin potential blir allt viktigare för varumärken.
Medan innehållet är kärnan i sådana kampanjer bör varumärkena också följa FTC-riktlinjerna och utveckla lämpliga parametrar för att utvärdera deras framgång. En framgångsrik marknadsföringskampanj för marknadsföring ökar konverteringarna samtidigt som varumärkeskännedom, kundlojalitet och engagemang ökar.

Leave a Reply

Related Posts