Blockera Någon på Messenger – Så Gör du!

Messenger är en av de största chattplattformarna i hela världen. Samtidigt som Messenger har många fördelar, finns det vissa nackdelar associerat me Messenger, likt på de flesta kommunikationsplattformar.
Om du vill blockera en irriterande eller störande kontakt på Facebook Messenger, erbjuder appen två mycket enkla sätt att göra det.
Efter att ha blockerat någon på Facebook Messenger kommer du att visas som “osynlig” i deras kontaktflöde. Användaren kan inte längre se när du är online, och de kan inte längre ringa eller skicka meddelanden till dig. Dessutom meddelar Facebook Messenger dig varje gång du försöker gå med i en gruppkonversation som involverar någon av dina blockerade kontakter.

Hur man blockerar någon på Facebook Messenger

Det är viktigt att veta att blockering av någon på Facebook Messenger inte är samma sak som att blockera någon på Facebook. Om du inte helt blockerar en kontakt kommer blockerade Messenger-kontakter fortfarande att ha tillgång till din Facebook-profil och alla dess plattformsfunktioner. Det finns två sätt som du kan blockera någon på Facebook Messenger.
Öppna Facebook Messenger och sök efter en konversation med personen du vill blockera.

Klicka på deras profilikon (bild eller namn) som visas högst upp på skärmen för att visa en lista med inställningar. Bläddra ner till botten och välj Blockera:

Alternativt kan du blockera en eller flera kontakter med följande steg:

Öppna Messenger-inställningarna genom att klicka på din profilikon längst upp till vänster på messenger-skärmen. Bläddra ner till fliken Personer och klicka på den.

Klicka på Blockerade kontakter:

På sidan som öppnas trycker du på Lägg till-knappen i det övre högra hörnet och väljer från din kontaktlista, personen eller personerna du vill blockera.

När du blockerar någon kan personen inte skicka meddelanden till dig. Detsamma gäller också för din sida. Det betyder att du till och med inte heller kan skicka meddelanden till dem. När du öppnar meddelandetråden på vardera sidan hittar du textrutan, kameraikonen och andra saker som saknas i bottenfältet. Istället hälsas du av meddelandet “Du kan inte svara på den här konversationen” på mobila enheter.

På webbplatsen visas meddelandet ”Den här personen är inte tillgänglig”.

Kan blockerade personer ringa dig på Messenger?

Svaret på den frågan är nej. Att blockera någon på Messenger stoppar alla typer av interaktioner med dem. Lyckligtvis, till skillnad från att blockera i WhatsApp där du fortfarande ser anropsknapparna, döljer Messenger ljud- och videosamtalsknapparna för båda parter.

Att blockera någon tar inte bort konversationstråden från någon sida. Med andra ord kommer de gamla konversationerna att finnas kvar i Messenger och du kan läsa dem tills du raderar chattråden manuellt.

Online status

Även om du bestämmer dig för att behålla den blockerade personens chattråd kan du inte se deras aktuella eller senast aktiva status på Messenger. Och inte heller den blockerade personen.

Stories

Facebook- och Messenger-berättelser är lika men ändå olika. Om du publicerar på en plattform publiceras den automatiskt på den andra plattformen medan du tar hand om dina sekretessinställningar.

När du blockerar någon på Messenger kommer den blockerade personen inte att kunna se dina Facebook- och Messenger-berättelser. Så om du lägger upp något på Facebook-berättelsen – där du inte har blockerat personen, kan de inte se det också, glöm Messenger-berättelsen. På samma sätt kommer du inte att se den blockerade personens berättelse på Facebook eller Messenger.

Om du öppnar konversationstråden för en blockerad person kommer du att märka att reaktionsknappen fortfarande syns. Att klicka på den avslöjar reaktionerna. Att trycka på någon av dem kommer dock att visa meddelandet om att du måste avblockera personen först.

Får en person en notis när denne blir blockat på Messenger?

Personen son blir blockad kommer inte att få något meddelande. De kommer dock att förlora förmågan att skicka meddelanden eller ringa dig som vi har sett ovan.

Om du tror att blockering av någon på Facebook eller Messenger skulle resultera i samma sak, min kära vän, har du fel. Båda är två separata saker. Redan från början, när du trycker på blockeringsknappen på Messenger, kommer du att bli tillfrågad om du bara vill blockera deras meddelanden eller blockera dem på Facebook också.

Facebook mot Facebook Messenger Story

Den förra blockerar dem bara på Messenger, och då kommer det ovan att gälla. Det kommer inte att ha någon inverkan på din anslutning till dem på Facebook. Det vill säga, du kommer fortfarande att kunna se deras Facebook-profil (du kommer att förbli vän med dem på Facebook) och interagera med dem på Facebook (kommentera och gilla). Först när du blockerar dem på Facebook förlorar du åtkomsten till deras profil (personen kommer att vara ovänlig) och andra interaktioner på Facebook inklusive Messenger.

Hur vet du om någon har blockerat dig?

Saker som “Den här personen är inte tillgänglig just nu” eller “Du kan inte svara på den här konversationen” indikerar att du har blockerats. Men återigen, detta är inte ett korrekt sätt att veta om du har blockerats. Det beror på att du ibland kan få samma avisering om personen har inaktiverat sitt Facebook-konto.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *