Blockera Någon på Messenger – Så Gör du!

Blockera Någon på Messenger – Så Gör du!

Messenger är en av de största chattplattformarna i hela världen. Samtidigt som Messenger har många fördelar, finns det vissa nackdelar associerat me Messenger, likt på de flesta kommunikationsplattformar.
Om du vill blockera en irriterande eller störande kontakt på Facebook Messenger, erbjuder appen två mycket enkla sätt att göra det.
Efter att ha blockerat någon på Facebook Messenger kommer du att visas som “osynlig” i deras kontaktflöde. Användaren kan inte längre se när du är online, och de kan inte längre ringa eller skicka meddelanden till dig. Dessutom meddelar Facebook Messenger dig varje gång du försöker gå med i en gruppkonversation som involverar någon av dina blockerade kontakter.

Vad betyder det att den här personen är inte tillgänglig på messenger?

Om en person är markerad som “inte tillgänglig” på Facebook Messenger, betyder det att personen inte är ansluten till internet eller har stängt av sin app. Personen kan också ha valt att inte visa sin online-status eller ha valt att inte ta emot meddelanden från vissa kontakter.

Det är också möjligt att personen har blockerat dig eller att du har blockerat personen. I det fallet kommer du inte kunna skicka eller ta emot meddelanden från personen och personen kommer att markeras som “inte tillgänglig” i din chattlista.

Det är viktigt att notera att det finns olika inställningar för synlighet i Messenger, som kan göra att vissa personer inte kan se din online-status eller skicka dig meddelanden. Det är därför viktigt att kontrollera dina inställningar för Messenger och säkerställa att de är inställda på det sätt som du önskar.

Hur man blockerar någon på Facebook Messenger

Det är viktigt att veta att blockering av någon på Facebook Messenger inte är samma sak som att blockera någon på Facebook. Om du inte helt blockerar en kontakt kommer blockerade Messenger-kontakter fortfarande att ha tillgång till din Facebook-profil och alla dess plattformsfunktioner. Det finns två sätt som du kan blockera någon på Facebook Messenger.

Klicka på deras profilikon (bild eller namn) som visas högst upp på skärmen för att visa en lista med inställningar. Bläddra ner till botten och välj Blockera:

Alternativt kan du blockera en eller flera kontakter med följande steg:

Öppna Messenger-inställningarna genom att klicka på din profilikon längst upp till vänster på messenger-skärmen. Bläddra ner till fliken Personer och klicka på den.

Klicka på Blockerade kontakter:

På sidan som öppnas trycker du på Lägg till-knappen i det övre högra hörnet och väljer från din kontaktlista, personen eller personerna du vill blockera.

När du blockerar någon kan personen inte skicka meddelanden till dig. Detsamma gäller också för din sida. Det betyder att du till och med inte heller kan skicka meddelanden till dem. När du öppnar meddelandetråden på vardera sidan hittar du textrutan, kameraikonen och andra saker som saknas i bottenfältet. Istället hälsas du av meddelandet “Du kan inte svara på den här konversationen” på mobila enheter.

På webbplatsen visas meddelandet ”Den här personen är inte tillgänglig”.

Kan blockerade personer ringa dig på Messenger?

Svaret på den frågan är nej. Att blockera någon på Messenger stoppar alla typer av interaktioner med dem. Lyckligtvis, till skillnad från att blockera i WhatsApp där du fortfarande ser anropsknapparna, döljer Messenger ljud- och videosamtalsknapparna för båda parter.

Att blockera någon tar inte bort konversationstråden från någon sida. Med andra ord kommer de gamla konversationerna att finnas kvar i Messenger och du kan läsa dem tills du raderar chattråden manuellt.

Online status

Även om du bestämmer dig för att behålla den blockerade personens chattråd kan du inte se deras aktuella eller senast aktiva status på Messenger. Och inte heller den blockerade personen.

Stories

Facebook- och Messenger-berättelser är lika men ändå olika. Om du publicerar på en plattform publiceras den automatiskt på den andra plattformen medan du tar hand om dina sekretessinställningar.

När du blockerar någon på Messenger kommer den blockerade personen inte att kunna se dina Facebook- och Messenger-berättelser. Så om du lägger upp något på Facebook-berättelsen – där du inte har blockerat personen, kan de inte se det också, glöm Messenger-berättelsen. På samma sätt kommer du inte att se den blockerade personens berättelse på Facebook eller Messenger.

Om du öppnar konversationstråden för en blockerad person kommer du att märka att reaktionsknappen fortfarande syns. Att klicka på den avslöjar reaktionerna. Att trycka på någon av dem kommer dock att visa meddelandet om att du måste avblockera personen först.

Får en person en notis när denne blir blockat på Messenger?

Personen son blir blockad kommer inte att få något meddelande. De kommer dock att förlora förmågan att skicka meddelanden eller ringa dig som vi har sett ovan.

Om du tror att blockering av någon på Facebook eller Messenger skulle resultera i samma sak, min kära vän, har du fel. Båda är två separata saker. Redan från början, när du trycker på blockeringsknappen på Messenger, kommer du att bli tillfrågad om du bara vill blockera deras meddelanden eller blockera dem på Facebook också.

Facebook mot Facebook Messenger Story

Den förra blockerar dem bara på Messenger, och då kommer det ovan att gälla. Det kommer inte att ha någon inverkan på din anslutning till dem på Facebook. Det vill säga, du kommer fortfarande att kunna se deras Facebook-profil (du kommer att förbli vän med dem på Facebook) och interagera med dem på Facebook (kommentera och gilla). Först när du blockerar dem på Facebook förlorar du åtkomsten till deras profil (personen kommer att vara ovänlig) och andra interaktioner på Facebook inklusive Messenger.

Hur vet du om någon har blockerat dig?

Saker som “Den här personen är inte tillgänglig just nu” eller “Du kan inte svara på den här konversationen” indikerar att du har blockerats. Men återigen, detta är inte ett korrekt sätt att veta om du har blockerats. Det beror på att du ibland kan få samma avisering om personen har inaktiverat sitt Facebook-konto.

Försvinner meddelanden på messenger om man blockerar?

Om du blockerar någon på Facebook Messenger, kommer alla tidigare konversationer med den personen att vara tillgängliga för dig, men du kommer inte kunna skicka eller ta emot nya meddelanden från den personen. Personen kommer också inte kunna se om du är online eller se dina tidigare konversationer med dem. Det innebär att alla meddelanden som skickats innan du blockerade personen kommer att vara kvar i chatten och kan ses av dig, men nya meddelanden kan inte skickas eller tas emot.

Det är viktigt att notera att om du väljer att avblockera en person på Facebook Messenger kommer alla tidigare konversationer att vara tillgängliga igen och du kommer kunna skicka och ta emot nya meddelanden.

Det är också viktigt att veta att om du raderar en konversation på Facebook Messenger, kommer den att raderas för både dig och den andra personen. Detta gäller både för tidigare konversationer och nya meddelanden.

Om du vill radera en konversation på Facebook Messenger, öppna konversationen och tryck på knappen “Mer” i övre högra hörnet av skärmen. Välj sedan alternativet “Radera konversation” och bekräfta valet.

Det är också viktigt att notera att det finns olika inställningar för synlighet i Messenger, som kan göra att vissa personer inte kan se din online-status eller skicka dig meddelanden. Det är därför viktigt att kontrollera dina inställningar för Messenger och säkerställa att de är inställda på det sätt som du önskar.

Leave a Reply

Related Posts