En Guide till Influencer Marknadsföring för Nybörjare

För att förstå en av de mer populära digitala marknadsföringstaktikerna är denna influencer-marknadsföringsguide för nybörjare en fantastisk plats att börja.

Digitala marknadsförare söker ständigt efter nästa stora trend för att få den uppmärksamhet och medvetenhet de längtar efter.

Trots ett överskott av hype som flyter runt har en dedikerad influencer-kampanj mycket potential.

Varumärken samarbetar med influencers för att öka medvetenheten bland högt engagerade och lojala fanbaser.

Genom att läsa vår guide kommer du att ha en utmärkt bas för att förstå vad influenser marknadsföring är, om det fungerar för ditt företag och hur du hoppar in med din första kampanj.

Påverkarnas värld kanske känns som en ny idé, men i själva verket är detta koncept allt annat än nytt.

Influencer-marknadsföring är när företag samarbetar med individer som har betydande online- och social följarbas. Detta är individer som kallas ”influencers”.

En influencer beskriver en respekterad eller omtyckt person. På grund av deras rykte har en influencer makt att påverka eller ändra hur andra människor beter sig – eller tänker.

Med tillräckligt engagemang kan varje person växa ut en publik och deras inflytande via Internet.

Faktum är att man kan säga att influencers är moderna kändisar. Vi har faktiskt sett influencerermarknadsföring innan Internet.

Utvecklingen av kändisar

Den traditionella idén om en kändis är någon som är välkänd eller berömd. Under hundratals år klassificerade samhället anmärkningsvärda innehållsskapare (författare, skådespelare, sångare) eller offentliga personer (affärsmän, myndigheter, royalty) som kändisar.

Eftersom sändning och kommunikationsteknologi har utvecklats under flera hundra år, så har begreppet kändis. Före Internet, tv, telefoner, post, och tryckpressen, var mun-till-mun det enda sättet att uppnå kändisstatus.

Munnen är fortfarande kraftfull, men kommunikation med munnen sprids inte så snabbt utan hjälp av teknik. Kommunikation och skapande av innehåll är nycklarna som påverkare får ett omfattande erkännande på Internet.

Innan Google-sökningen och sociala medier ökade samarbetade varumärken med inflytelserika kändisar, men dynamiken var något annorlunda.

Du har sett sådana partnerskap tidigare genom erbjudanden för kändisstöd. Företag skulle erbjuda marknadsföringskänsla för kändisar att använda sina produkter eller för sitt utseende i reklamkampanjer.

Det stämmer – på höjden av hans popularitet under sin filmkarriär hade Arnold Schwarzenegger otaliga TV-annonser under sitt bälte för flera japanska märken.

Kändisrekommendationer är inget nytt, men det tidigaste fallet med kändisreklam går tillbaka till slutet av 1700-talet.

1765 skapade den engelska krukmakaren Josiah Wedgwood en ny typ av lergods som imponerade den dåvarande brittiska drottningskonsort Charlotte så mycket att hon gav Wedgwood tillstånd att utforma sig själv “Potter till Her Majesty.” Hittills kallade Wedgwood sitt innovativa keramik för “Queen’s Ware.”

På den tiden fanns det inga kändisar mer kända än medlemmar av kungafamiljen. Wedgwood använde sedan dess kungliga rekommendationer som marknadsföringsapparat för att visa värdet på hans keramik.

Spola framåt flera hundra år och kändisstöd har blivit framträdande. Influencer-marknadsföring och påstående av kändisar är samma sak, men termen “influencer” har en specifik konnotation i dagens värld.

Vem är en influencer?

Ordet influencer hänvisar nästan alltid till en person som har skapat en bred publik via sociala medier, bloggar eller videodelningswebbplatser.

I denna marknadsföringsguide för influencer finns det tre typer av påverkare:

  • Traditionella kändisar
  • Makro Influencers
  • Micro-Influencers

Kändis influencers

Uppfattningen om en kändis är något relativt eftersom sociala medier, sökmotorer och YouTube kan ge vem som helst en röst.

I denna nivå av influencers hänvisar ”kändisar” till berömda toppnivåer som är lätt att känna igen. Detta inkluderar människor som har blivit inflytelserika i det offentliga ögat genom pressframträdanden, friidrott, musik, filmer och mer.

En av de mest dominerande figurerna i kändisinflytaren är Kylie Jenner, den yngsta medlemmen i Kardashian-Jenner-familjen med reality-TV-popularitet. Kylie Jenner har en rad kosmetika, berömd genom sin robusta närvaro på sociala medier.

Som rapporterats av insynsföretaget D’Marie Analytics på sociala medier och bedömer hennes engagemangsmetoder för Instagram-profilen är alla Jenner’s Instagram-inlägg värda ungefär 1 miljon dollar. För att sätta saker i perspektiv kostade en 30-sekunders annons under Super Bowl 2018 i genomsnitt 5 miljoner dollar. Så när du ser #sponsored eller #ad hashtags i hennes inlägg får hon enormt betalt av annonsörer.

Kylie Jenner är i sin egen liga, men kändisinflyktare har vanligtvis stora publik; någonstans mellan 200K -1M + följare och fans över flera sociala plattformar.

MACRO-influencer

Dessa påverkare kanske inte har lika omfattande erkännande som kändisar, men deras räckvidd på sociala medier är inget att underskatta. På denna nivå skryter dessa påverkare någonstans mellan 50 och 150 000 anhängare.

Kostnaderna är mycket lägre, men de har också stora online-målgrupper som tog ett allvarligt engagemang och talang att bygga upp. Dessa influencers samarbetar med varumärken som betyder något för deras samhällen, och därefter är dessa partnerskap användbara för marknadsförare för att nå stora grupper av människor.

Med 2,9 miljoner följare på Twitter och så många tittare på Twitch skulle du tro att fler skulle veta om honom. Trots denna online-närvaro är Ninja bara synonymt bland onlinespelgemenskapen och har inte nått mainstream ännu.

Micro influencers

Trots betydligt färre följare än kändisar eller makroinflyktare är dessa individer mer tillgängliga för ett större antal märken. Deras närvaro på sociala medier rymmer upp till cirka 2,5 till 40 000 följare.

Dessa influencers är i allmänhet mer relatabla och har engagerad publik med passion. Även om denna nivå är perfekt och prisvärd för små företag, utnyttjar vissa humongösa märken både makro- och mikroinflytande.

De flesta som definierar sig som influencers faller under denna kategori. Förutom många bloggare och mindre personligheter på sociala medier, består mikroinflytande också av branschexperter och tankeledare i starkt nischsamhällen.

Influencer marknadsföring guide

Influencer-marknadsföring kan vara ett bra verktyg för att marknadsföra ett varumärke, men det är mycket noggrant att överväga innan du dyker i ansiktet först.

Här är tre områden du bör tänka på om du är redo att samarbeta med påverkare.

1. Kostnader för Influencer marknadsföring

Varje bransch har unika marknadskostnader, och influencer-partnerskap är inte annorlunda. Influencers väljer att arbeta med företag som tilltalar sin publik på toppen av någon konkret betalningsform.

Företag som vill arbeta med kändisar och makroinflytande kommer att ha högre kostnader. De flesta av dessa människor har klart definierade priser för PR-partnerskap.

Oavsett vad de debiterar, här är de tre bästa mätvärdena för att mäta ditt ROI när du samarbetar med influenser av alla slag:

Kostnad per klick (CPC):

När du använder denna metrisk bör alla inlägg från påverkare ha någon metod för att spåra länkklick om du vill att en publik ska vidta en specifik åtgärd.

Kostnad per engagemang (CPE):

För influencers med mycket engagerade målgrupper är detta en kritisk prestandametrik för kampanjkampanjer. Detta räknar alla gillar, delar och kommentarer som inlägg får.

Kostnad per förvärv (CPA):

Detta mäter hur många försäljningar eller kunder som genererades av en influencer-kampanj i förhållande till betalning som tillhandahålls till influencer.

Mikroinflytande kan också begära monetär betalning, men det finns tillfällen då de kommer att överväga alternativ. Om du till exempel är en möbeltillverkare och vill att en inredningsbloggare ska prata om ditt företag är det ett perfekt betalningsalternativ att skicka dem flera varor.

Om allt detta är nytt för dig och du är osäker på hur mycket du ska investera ska du börja med små influencers. Handla runt och begär prissättning från dessa influencers för att få en uppfattning om mycket det kommer att kosta att arbeta med dem.

När du väl har en baslinje för vad du kan förvänta dig har du data för att avgöra om det är värt att flytta till ett högre nivå.

2. SEO och influencers

En dedikerad SEO-kampanj står alltid för länkbyggnadsinsatser. För dig som behöver en uppdatering är länkbyggnad processen att nå ut till tredjepartswebbplatser relaterade till din bransch och skaffa länkar från dessa webbplatser.

En långvarig backlink-taktik, varumärken skickar fortfarande sina produkter till bloggare gratis så att författarna sammanställer en recension av dessa produkter. Denna taktik är användbar av två skäl – medvetenhet och “back links”.

Marknadsförare förbiser ofta en influensers blogg eller webbplats eftersom de mestadels är upptagna med att nå ut till influencerens följare på sociala medier. För den högre delen av mindre och medelstora påverkare har dessa människor vanligtvis en webbplats med någon form av blogg inbyggd i den.

Ju större en publik en influencer har, desto högre är deras webbplats domänmyndighet, vilket betyder mycket värdefulla bakåtlänkar.

Det mesta av det som influencers kommer att lova är sociala inlägg. Om du går så långt att starta ett partnerskap som detta kan du lika gärna få ut så mycket värde som möjligt av det. Även om resultaten från den sociala aspekten är mindre än fantastisk, kommer du åtminstone att göra en relevant bakåtlänk ur affären.

3. Hitta lämpliga influencers

Det första stället att börja när man hoppar på influencer-marknadsföring är att definiera tydliga och mätbara mål. Dina mål kommer att avgöra hur din publik ser ut.

Publiken är en väsentlig övervägande för att undersöka potentiella influencers eftersom dessa individer har byggt sitt rykte genom specifika sociala plattformar eller deras innehåll har en särskild vädjan.

Härifrån finns det flera influenserupptäckningsverktyg du kan använda, men Google är din vän som hjälper till att sammanställa en lista med påverkare som kan passa bra.

I början av undersökningen av en influencer, kamma igenom alla deras onlinegenskaper (alla sociala profiler, webbplatser, YouTube-videor, etc.). Försök få en uppfattning om vilka plattformar de klarar sig bra och hur konsekvent de interagerar med sitt samhälle.

Därefter, ta kontakt och lägg exakt vad du vill komma ur ett potentiellt partnerskap. De kommer att ge dig saker som deras engagemangsmetriker och paket med priser / prissättning.

Eftersom detta är Internet, försök att inte enbart lyssna på deras ord om online-närvaro. Deras prissättning ger en grund för beräkning av kostnad per engagemang. Dyk ned i deras profiler och försök att mäta det genomsnittliga antalet engagemang per inlägg.

Den sista saken att vara medveten om är att många av dem har använt och fortsätter att använda alternativa metoder för efterföljande tillväxt. Sociala plattformar håller på att gå igenom köpet av anhängare, men det är fortfarande ganska vanligt.

Det bästa sättet att se om följare och engagemangsräkningar är legitima är genom att kontrollera kommentarsektioner. Många botkonton har mycket falska följare och därmed dåligt engagemang.

Utöver det kan du använda ett gratis verktyg som Social Blade för att se hur deras följdtillväxt ser ut över längre perioder. Om du hittar en influencer med konsekvent stora hopp i sitt följarantal under ett år, kanske något inte är rätt.

När värdet på organiska sociala medier fortsätter att minska snabbt börjar marknadsförare att acceptera att gratisfarten är över. Annonsering på sociala medier kan vara oerhört effektiv för att driva försäljning och potentiella kunder, men marknadsförare för influencer bevisar att det finns anmärkningsvärda alternativ när man väljer engagerade målgrupper.

Samarbete med en influencer kan ge några anmärkningsvärda resultat, men din körsträcka kan variera. Att arbeta med influencers är inte för alla, men den här marknadsföringsinstruktionen för influencer bör peka dig i rätt riktning för att framgångsrikt genomföra din första kampanj.

Leave a Reply

Related Posts