Ta Bort Någon Från Snapchat – Komplett Guide

Är du nyfiken på vad som händer när du tar bort någon på Snapchat?

När du tar bort någon på Snapchat händer det ett antal saker. Om du trodde att allt som hände var att personen togs bort från din vänlista, tänk om.

I den här artikeln kommer jag att gå igenom steg-för-steg-processen att ta bort någon på Snapchat, men viktigast av allt, prata om vad som händer när du tar bort någon. Vi kommer också att besvara många av de vanligaste frågorna om att blockera och ta bort någon på Snapchat.

Contents

Hur tar man bort någon på Snapchat

Att ta bort någon på Snapchat är väldigt enkelt.

 • Gå till din vänlista.
 • Klicka på användarnamnet på det konto du vill ta bort på Snapchat
 • Klicka på kogghjulsikonen till höger om deras namn
 • Välj ”Radera” för att ta bort dem från dina kontakter

Hur man blockerar någon på Snapchat

Processen att blockera någon på Snapchat liknar mycket att ta bort någon på Snapchat:

 • Gå till din vänlista.
 • Klicka på användarnamnet på det konto du vill blockera på Snapchat
 • Klicka på kugghjulsikonen till höger om deras namn
 • Välj ”blockera” för att blockera deras konto och förhindra dem från att skicka snaps till dig.

Försvinner chatten om man blockerar någon på Snapchat?

Ja, om du blockerar någon på Snapchat, kommer alla tidigare chattmeddelanden som du har haft med den personen att raderas och du kommer inte längre att kunna se deras Snaps eller Stories eller kunna skicka dem meddelanden. De kommer inte heller att kunna se dina Snaps eller Stories eller skicka dig meddelanden. När någon är blockerad på Snapchat, kommer de inte längre att vara en del av din vänlista.

Men om personen har andra vänner som kan se dina Stories, så kommer de fortfarande att kunna se dina stories.

Så, om du vill undvika kontakt med någon på Snapchat, så är blocking ett bra sätt att göra det. Men om du ångrar dig och vill unblocka personen, kan du göra det enkelt genom att gå till din blocklista och välja att unblocka personen.

När du blockerar någon på Snapchat Kan de fortfarande se dina tidigare meddelanden?

Nej. Om du skickar ett meddelande till någon och efter det blockerar dem försvinner meddelandet som du skickar och användaren kommer aldrig att få det meddelandet. Detta är under förutsättning att de inte har öppnat meddelandet / din snap ännu.

Om du blockerar någon och har sparat meddelanden i chatten försvinner också dessa meddelanden.

Vad händer om du avblockerar någon på Snapchat?

Svaret är ganska enkelt. Det går tillbaka till hur det var innan du blockerade dem. Naturligtvis kommer ni inte att vara vänner längre om ni var vänner innan du bestämde dig för att blockera dem.

Hur kan du se om någon blockerade dig från att se deras stories (händelser) på Snapchat?

Snapchat kom med en uppdatering för ett tag sedan som låter dig blockera/begränsa vissa användare från att titta på dina Snapchat-stories. Det betyder att du kan dölja dina stories för användare även om ni fortfarande är vänner.

Att se om någon har blockerat dig från att se sina stories på Snapchat är faktiskt ganska svårt. Det enda sättet du kan ta reda på är att titta på deras telefon eller använda någon annans Snapchat som inte har blockerats. Om du kan se att de har publicerat stories, men du inte kan se dem från ditt konto betyder det att du har blivit blockerad från att se deras berättelser.

Vad händer när du tar bort någon på Snapchat?

När du tar bort någon på Snapchat händer ett antal saker. Det är inte bara att de försvinner från din vänlista och et är allt.

Detta händer du när du tar bort någon på Snapchat:

 • De kan inte skicka Snaps längre till dig (det kommer bara att säga “pending/väntande). Om du lägger till dem igen får du deras snaps.
 • De kommer inte att kunna se dina stories om du inte har ställt in den till “public”/tillgänglig för allmänheten
 • När de klickar på ditt namn kommer de inte att kunna se dina Snapchat-poäng (snap-poäng).
 • De konversationer du har haft med dem tidigare kommer fortfarande att finnas inne i chatten om du eller den andra personen sparade meddelandena.
 • Deras konto försvinner från din vänlista.
 • De kommer inte att kunna se någon av sina snaps
 • De får inte ett meddelande när du tar bort dem.
 • Du kan lägga till dem igen på dina Snapchat-kontakter.

Vanliga frågor om att ta bort någon på Snapchat

Kan du se snaps som någon skickade dig under tiden ni inte var vänner om du tog bort dem men lägger till dem som vän igen?

Ja, det kan du faktiskt! När du lägger till en användare som du har tagit bort kan du se de meddelande och snaps de skickade till dig under den tid du tog bort dem.

Kommer de att kunna se dina Snapchat-Stories när jag tar bort dem?

Det beror på! På Snapchat finns det en funktion som låter dig bestämma vem som ska se dina stories och vem inte.

För att komma åt dina Stories-inställningar, gå till Stories-sidan och välj vem som kan se din story.

När du väljer vem som ska se din berättelse kan du välja mellan tre storiesinställningar.

Om du har ställt in dina storiesinställningar till ”Mina vänner”, så om du tar bort din Snapchat-vän, kommer de såklart inte att kunna se din story. Om du å andra sidan väljer ”Alla” kommer de fortfarande att kunna se din story trots att du raderade dem.

Om du vill ha dina storiesinställningar satta på “Alla” men inte vill att personen du tar bort ska kunna se dina stories måste du blockera dem.

Kommer de att bli meddelade när du tar bort dem på Snapchat?

När du tar bort en vän på Snapchat kommer personen du tar bort inte bli meddelad.

Om jag tar bort någon på Snapchat finns jag fortfarande på deras vänlista?

Ja. Om du tar bort någon från din vänlista kommer du fortfarande att vara med på deras vänlista om de inte tar bort dig också.

Kan du lägga till någon på Snapchat utan att de vet det?

Nej. Användare meddelas alltid när du lägger till dem på Snapchat, till skillnad från om du tar bort dem. När du lägger till någon på Snapchat får de ett meddelande om att du har lagt till dem.

Om du tar bort någon på Snapchat kan du lägga till dem igen?

Ja!

Kan någon se en “pending” Snap?

“Pending” snaps är, som nämnts när snapen eller meddelandet inte har nått mottagaren av olika skäl.

Du kanske särskilt undrar om det här om du har varit vän med någon på Snapchat och skickat snaps till varandra tidigare, men nyligen står det pending när du skickar en snap. Om så är fallet kan det betyda att de har tagit bort dig som vän.

Kan du radera en väntande/pending Snap?

Om du har skickat en snap till någon som du inte är vän med kommer det vanligtvis att stå “pending”.

Men om du vill ta bort ett väntande snap är det faktiskt möjligt så länge det inte har öppnats.

Om du vill ta bort ett skickat meddelande trycker du bara på knappen ta bort och en pop-up visas med frågan om du vill ta bort.

Kan du skicka ett meddelande på Snapchat om ni inte är vänner?

Frågan är om det är möjligt att skicka snaps till någon på Snapchat, även om du inte är vänner. Svaret är att de kommer att kunna se dina snaps omedelbart om deras integritetsinställningar är inställda på att ta emot Snapchats från “Alla”. Om deras integritetsinställningar är inställda på standard (som de flesta har), kommer din snap att visas i din meddelandelista som “Väntande” tills de lägger till dig också.

Kan man skicka Snap till någon som tagit bort en som vän?

Svaret på denna fråga är detsamma som svaret ovan, eftersom statusen för din Snapchat-relation kommer att vara densamma.

Om någon har tagit bort dig som vän på Snapchat eller har blockerat dig, kommer du inte längre att kunna skicka Snaps eller meddelanden till den personen. När någon tar bort dig som vän eller blockerar dig på Snapchat, kommer du att tas bort från deras vänlista och du kommer inte längre att ha tillgång till deras Snaps eller Stories. Du kommer inte heller att kunna se deras namn i din vänlista eller i sökresultaten. Så, om någon har tagit bort dig eller blockerat dig på Snapchat, kommer du inte längre att kunna ha någon form av kontakt med den personen på plattformen.

Kommer de att veta om jag tar du tar bort någon som vän på Snapchat?

Ja, de vet om du har tagit bort dem och lagt till dem igen I varje Snapchat-användarprofil finns det en lista över “Snapchatters som har godkänt din vänförfrågan”. Om de kollar på listan och du inte är där, kan de anta att de har tagits bort som din vän. Genom att använda de andra metoderna för att veta om någon har tagit bort dem på Snapchat kommer de att kunna förstå att de har tagits bort.

Men notera att när du tar bort någon som en vän på Snapchat får de ingen avisering, så om de inte ser sig för noggrant kanske de inte märker att du har tagit bort dem. Det är främst genom att aktivt kontrollera om du har tagit bort dem (antagligen efter att ha antagit att du har gjort det) att de kan ta reda på det, för inte alla vet om de metoder som jag nämnde ovan.

Om jag lägger till någon på Snapchat kommer de att veta det?

Om du tar bort någon på Snapchat får de ingen notis. Haken är att när du lägger till dem igen får de ett meddelande, vilket de enbart gör när någon lägger till dem i appen. Och om de kan minnas att du tidigare blev vänner, men nu, om de får meddelandet igen, kanske de kan förstå att du raderade dem.

Hur ser du om någon inte har lagt till dig på Snapchat?

De sätt du kan se om någon inte har lagt till dig på Snapchat är mer eller mindre samma metoder som du använder för att se om någon har tagit bort dig på Snapchat.

Ett sätt är att kontrollera deras Snapchat-poäng.

 • Öppna Snapchat på din telefon.
 • Välj personen i chatten eller story (eller sök efter dem)
 • Tryck och håll in deras användarnamn i listan.
 • Om du kan se deras Snap-poäng under deras användarnamn betyder det att de har lagt till dig tillbaka.
 • Om du inte ser Snapscore betyder det att de inte har lagt till dig.

Kan du veta om någon har avslagit din vänförfrågan på Snapchat?

Ja, det kan du, och sätten du ser detta liknar de metoder som nämns.

Några sätt som du kan se att de har avslagit din vänförfrågan på Snapchat är:

 • Din vänförfrågan kvarstår länge
 • Du kan lägga till dem igen
 • När någon lägger till dig igen på Snapchat kommer ‘Lagt till mig’ att markeras i din profil när du sveper ner på skärmen. Om du trycker på “Lägg till mig” visas användarnamnet på den person som är vän med dig. Om det står “Lade till dig tillbaka” betyder det att de accepterade din vänförfrågan. Om du inte hittar dem där behöver det inte betyda att de inte har avvisat din vänförfrågan, men det kan också betyda att de inte har accepterat den.

Hur tar jag bort en vänförfrågan på Snapchat?

Det är möjligt att radera en vänförfrågan på Snapchat. Om du har begärt att bli vänner med någon och vill ta bort denna begäran, leta bara efter deras profil och tryck på knappen Lägg till igen. Detta tar bort vänförfrågningen.

Om du är den som har fått förfrågningen från någon är det enda sättet att ta bort förfrågan att blockera dem. Du kan sedan, om du vill, avblockera dem direkt efter.

Om någon raderade mig från Snapchat, varför finns de då i mina kontakter?

Om någon har tagit bort dig på Snapchat från deras vännerlista kommer du att tas bort från deras lista, men du kommer fortfarande att se dem i din lista tills du tar bort dem från din.

Om jag tar bort någon på Snapchat, kommer de att bli meddelade?

Nej, människor får bara ett meddelande när du lägger till dem, inte när du tar bort dem.

Om jag tar bort någon på Snapchat och sedan lägger till dem igen, kommer de att meddelas?

Ja, när du lägger till någon får de ett meddelande om att du har lagt till dem.

Om du tar bort någon på Snapchat, kommer de fortfarande att se meddelandena som skickats innan du har tagit bort dem?

Ja, om du tar bort någon kommer de fortfarande att ha åtkomst till meddelanden och bilder i din chatt så länge de är sparade. Meddelanden kan sparas av dig eller dem. Denna fråga tar oss till nästa fråga:

Om du tar bort en vän på Snapchat, tar du bort sparade meddelanden?

Som nämnts, om du tar bort en vän, kan de fortfarande se de sparade meddelanden. Om du tar bort din vän kan du dock inte se meddelandena eftersom du har tagit bort dem från din chattlista.

Om du tar bort någon på Snapchat, kan du se sparade meddelanden om du lägger till dem igen?

Ja, du kan fortfarande se sparade meddelanden. Du kan också se sparade meddelanden när du inte är vän med dem. Detta gäller även om ni båda väntar varandra. Men om du är den som har sparat dem meddelanden i chatten, kan du helt enkelt ta bort dem (genom att trycka på och hålla kvar varje meddelande) så försvinner de. Om det är dem som har sparat meddelandet kan du dock inte ta bort det.

Vad händer när jag tar bort någon som är i samma grupp som jag?

Om du tar bort någon på Snapchat som är i samma Snapchat-grupp som du, kommer inte mycket att hända. Du kommer att kunna se deras snaps och de kan se dina snaps i den gruppen. Men när du skickar privata snaps till bara dem, måste du bli vänner först för att snapen ska nå dem (eller vice versa).

Vad betyder den GRÅ pilen på Snapchat?

Pilen är en symbol som visas när du skickar ett snap till någon som visar att den har skickats.

Om pilen har grå färg, betyder det att antingen en vänförfrågan som är skickad fortfarane inte är godkänd fortfarande väntar, eller att en vän har tagit bort / blockerat dig från deras Snapchat-konto. Om pilen är tom och grå, kan det betyda att en väntande vänförfrågan antingen har gått ut eller avvisats.

Kommer jag att förlora min snapstreak om jag inte blir vän med någon?

Om du inte blir vän med någon på Snapchat som du har en snapstreak med går denna förlorad. Du kommer inte att kunna få tillbaka snapstreaken om ni lägger till varandra igen.

Om du tar bort Snapchat appen, försvinner dina snapstreaks?

I grund och botten vad den här frågan hänför sig till är att om du tar bort Snapchat-appen, kommer du att förlora dina snapstreaks?

Svaret är nej.

Du förlorar inte dina Snapchat-streaks om du tar bort Snapchat-appen. Om du tar bort din Snapchat-app raderas inget från ditt konto eftersom Snapchat kommer ihåg din historik.

Kom ihåg att dina Snapchat-streaks är anslutna till ditt Snapchat-konto. Inte Snapchat-appen själv.

Hur man vet om någon har tagit bort dig på Snapchat

Om du misstänker att någon har raderat dig på Snapchat kanske du är nyfiken på att ta reda på det.

Det finns ett antal metoder som du kan använda för att kontrollera om någon har tagit bort dig på Snapchat, och om flera av dem ger indikationer på att de har raderat dig kan du vara säker.

1. Skicka ett test Snap

Om snäppet du skickade dem bara säger ”väntar” eller inte når dem, eller om pilen bredvid deras användarnamn verkar grått, är det en indikation på att de kan ha tagit bort dig. Status för din snap visas under personens användarnamn på chattskärmen.

2. Kontrollera deras Snapchat-poäng

Tryck och håll på deras användarnamn. Om du gör detta kommer deras profilinformation att visas, och om du är vän på Snapchat kan du se personens ”Snapchat-poäng” eller det totala antalet skickade och mottagna snaps. Om du inte kan se deras Snapchat-poäng kan det vara en indikation på att de har tagit bort dig från deras vänlista.

Leave a Reply

Related Posts

 • Vad du bör veta innan du besöker casino Cosmopol

 • Effektivisera ditt Skrivande med Ai: En Introduktion till Tolio Skrivverktyg

 • Locka kunder med griffeltavlor

 • Välja LMS eller LXP?

 • Kasino Spelautomater dedikerade till köket

 • En Guide till Spel Online – Tips & Råd