Blockera Någon på Snapchat – Så Gör du!

Blockera Någon på Snapchat – Så Gör du!

Snapchat är en app för fotodelning på sociala medier som har funnits sedan 2011. Idag har Snapchat miljontals användare och utvecklat ett rykte för att vara ett snabbt och enkelt sätt att skicka korta videor och bilder till dina vänner.

Andra plattformar har stigit upp för att konkurrera med Snapchat under åren sedan, så dess popularitet har saktat ner något. Men om du fortfarande använder appen kan du ha stött på en eller två personer som du verkligen inte klarar av och vill undvika. Det är därför det är viktigt att veta hur man blockerar någon på Snapchat.

Vad händer när du blockerar någon på Snapchat?

Det finns många anledningar till varför du kanske vill blockera någon på Snapchat.

Kanske har du brutit kontakten med en vän och du vill inte att de ska kontakta dig. Kanske blir du förföljd eller trakasserad, och att blockera den andra individen är det enda sättet du kan skydda dig själv.

När du väl har blockerat någon helt från Snapchat kommer de inte att kunna se dina berättelser, kontakta dig direkt eller skicka Snaps till dig. Tänk på det som den stora röda utgångsknappen på ditt förhållande.

Hur man blockerar någon på Snapchat

Steg 1: Gå till din vänlista

Svep först åt höger för att gå till din vänlista. Bläddra igenom din lista tills du hittar personen du vill blockera och klicka sedan på deras ikon (eller avatar) för att öppna din chatt med dem.

När du väl har gjort det ser du deras profilsida. Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet av deras profil. När du klickar på den här listan ser du många åtgärder du kan vidta, inklusive möjligheten att rapportera eller blockera din vän.

Det finns mer än ett sätt att hitta den här menyn. Du kan också svepa åt höger för att gå till din vänlista och sedan rulla ner tills du hittar personen du vill blockera.

Istället för att klicka på deras avatar för att gå till deras profilsida, klicka och håll kvar på deras avatar för att få fram en “snabb lista” med alternativ. Välj Mer.

När du väl har valt Mer ser du möjligheten att rapportera eller blockera din vän — samma som tidigare.

Rapportera är för när någon trakasserar dig till den punkt där du känner dig osäker. I sådana fall måste du rapportera trakasserierna. Om du helt enkelt inte är nöjd med din ex-vän och du bara inte vill prata, är blockering lämpligare.

För att blockera dem, tryck på Blockera.

När du trycker på Blocka kommer en ny skärm att dyka upp som säger “Är du säker på att du vill blockera [användarnamn]?”

Tryck på Blockera igen, så är du klar! Den här användaren är helt blockerad från att visa dina berättelser och charmar, skicka Snap eller prata med dig via chattar.

Steg 2: Avblockera någon

Låt oss säga att du blockerar fel person av misstag, eller att du inte längre är arg på personen du blockerade och du vill se till att de kan nå ut till dig igen.

För att avblockera någon, gå till din Snapchat-profilsida och klicka sedan på ikonen Inställningar, som du ser i det övre högra hörnet. Väl där kommer du till din inställningssida. Bläddra ner tills du trycker på avsnittet Kontoåtgärder.

Klicka sedan på Blockerade.

När du kommer till listan “Blockerade” hittar du en lista över personer som du har blockerat via din app.

För att avblockera en viss person, bläddra nedåt tills du hittar deras användarnamn. Klicka sedan på X bredvid den. När du klickar på X bredvid deras namn kommer Snapchat att uppmana dig igen genom att fråga “Är du säker på att du vill avblockera den här Snapchatter?”

Om du är säker på att du vill avblockera dem klickar du på Ja.

Om du inte är säker klickar du på Avbryt. Din blocklista förblir densamma som tidigare.

En sista sak att notera innan vi går vidare till nästa avsnitt: om din blocklista är helt rensad efter att du har avblockerat din vän får du en skärm som gratulerar dig till att ha kommit överens med alla.

Vad händer om du inte vill blockera någon helt? Vad händer om du vill blockera dem från vissa delar av din profil, som dina berättelser? Du kan också göra det.

Så här blockerar du någon från din Snapchat-berättelse

Att blockera specifika personer från visst innehåll är bra för användare som har många som följer dem. Det är också bra om du vill ha maximal kontroll över vem som ser vad.

Steg 1: Gå till Story Settings

Gå först till din Snapchat-profilsida. Under Berättelser klickar du på de tre punkterna för att expandera din Story-meny. När menyn dyker upp klickar du på Story Settings.

Steg 2: Justera anpassade inställningar

När du är i Story Settings kan du justera vem som ser dina Snapchat-berättelser. Alla menar att dina berättelser är offentliga.

“Vänner” betyder att endast dina vänner ser dina Snapchat-berättelser. Snapchat borde ha dig på den här inställningen som standard.

Du kan också använda Anpassad, vilket låter dig blockera specifika personer från att se visst innehåll som du skapar. Klicka på det.

Inuti Custom hittar du Custom Privacy. Här kan du bläddra igenom din vänlista och välja vem som vill se och inte få se dina berättelser. De kommer dock fortfarande att kunna kontakta dig utanför dessa berättelser.

Ett annat sätt att nå den här menyn är att gå till din profilsida. Istället för att klicka på de tre punkterna bredvid Berättelser kan du klicka på kugghjulsikonen för dina inställningar längst upp till höger på sidan.

När du är i Inställningar, bläddra ner till avsnittet Vem kan … och klicka på Visa min historia. Detta tar dig återigen till sidan där du kan justera dina inställningar för anpassad berättelse.

När du har ändrat inställningarna kan du bli ombedd med en ny skärm som varnar dig för att alla ändringar du har gjort kommer att tillämpas på framtida snaps. Om du är okej med de ändringar du har gjort klickar du på Okej.

Om du inte är nöjd med ändringarna eller vill gå tillbaka och justera dem, klicka på Avbryt.

Välj dina vänner klokt

Nu när du vet hur du blockerar någon på Snapchat kan du vara säker på att din tid med appen blir lite enklare. Ett av de bästa försvaren är dock att vara försiktig med vem du lägger till som vän. Det är okej att vara kräsen och inte acceptera alla förfrågningar som kommer din väg.

Är du ny på Snapchat och letar fortfarande efter mer information om appen? Kolla sedan in vårt försök att svara på frågan, vad är Snapchat och passar det dig?

Leave a Reply

Related Posts