Snapchat Radera Chatt – Så Gör Du!

Snapchat Radera Chatt – Så Gör Du!

Kan man radera meddelanden eller en chatt på Snapchat?

Om du har skrivit något och skickat ett meddelande till någon eller några och sedan ångrar dig kanske du undrar om du kan radera chatten.

Den goda nyheten är att Snapchat gör det lätt för dig att gå tillbaka och snabbt radera meddelandet från dina konversationer i appen.

Tidigare skulle meddelanden bara förstöra sig själv efter att alla i en chattgrupp (oavsett om det var en person eller fler) hade läst det. Nu, efter den senaste Snapchat-uppdateringen, kan användarna hålla ned ett meddelande och välja “ta bort” i valfri chatt.

När ett meddelande raderas kommer andra användare i samma chatt att få ett meddelande om att ett meddelande har tagits bort. Den här lilla detalj förhindrar förhoppningsvis kaos från att brytas ut i chatttrådar och lägger till ett litet lager av transparens så att alla kan hålla koll på konversationen.

Naturligtvis finns det fortfarande en viktig lösning: Bestämda användare kan skärmdumpa meddelandet om de verkligen vill behålla det. Som alltid meddelar Snapchat användare när en skärmdump har tagits om meddelanden, foton eller videor.

Funktionsuppdateringen är relativt liten men det är fortfarande betydande nog att det skulle göra det mycket lättare att använda appen för stora grupper.

Snapchat är en populär social medieplattform som gjorde det till toppen på grund av dess integritetsfunktion. Skicka snaps och meddelanden som inte lämnar spår, radera automatiskt innehåll och varna användare om en skärmdump togs, Snapchat har några knäppa funktioner.

Kan du se om någon har tagit bort din konversation på Snapchat?

Det beror på hur chatten raderades. Om chatten togs bort efter visning – eller efter 24 timmar, beroende på dina chattinställningar – anses det vara en normal funktion, och du kommer inte att bli uppmärksam på att en chatt har tagits bort.

Men nu tillåter Snapchat användare att radera chattar efter att ha skickat dem genom att hålla fingret på chatten och välja alternativet att ta bort. Medan du kan ta bort ett meddelande av någon anledning – oavsett om det är på grund av ett skrivfel eller på grund av ett felaktigt meddelande – kommer den andra användaren att se att ett meddelande har tagits bort från chatten.

Å andra sidan, om en användare tar bort hela chatthistoriken från inställningarna, kommer det inte att varna några avsändare om att rensa cacheminnet – till stor del för att det bara rensar historik på de aktiva användarnas sida.

Om du tar bort någon som en vän, kan de fortfarande se det senaste meddelandet jag skickade?

Ja. När meddelandet har tagits emot av den andra personen förlorar du kontrollen över det. Servern har levererat meddelandet till den andra personens enhet. Meddelandet kommer fortfarande att visas på deras Snapchat-konto.

När ett meddelande har skickats till en annan person, placerar servern meddelandet i deras inkorg och tar det ur din kontroll.

En beprövad metod för att ta bort ett meddelande är att ta bort ditt Snapchat-konto. Beroende på innehållet du har skickat är det drastiskt att radera ditt konto, men kanske nödvändigt.

Kan någon se om du vidarebefordrar deras Snapchat till någon annan?

Nej. Snapchat meddelar inte den ursprungliga personen som skapade berättelsen att den har vidarebefordrats. Det berättar för dem som ursprungligen såg det, men inte vad som händer efter det.

Vad och hur kan chattar raderas i Snapchat?

Du kan självklart ta bort alla chattar och berättelser på din sida av appen, men inte när andra har fått dem. Om du vill rensa konversationer kan du rensa ditt chattflöde.

Så här rensar du ditt chattflöde:

  • Öppna Snapchat och välj spökikonen längst upp till vänster.
  • Välj menyikonen – den som ser ut som ett kugghjul – för att komma åt inställningarna.
  • Bläddra till Rensa konversationer inom sekretessrubriken.
  • Tryck på ”X” bredvid konversationer i nästa fönster för att ta bort dem.

Du kan också ta bort dina berättelser om du vill. De förstör sig själv efter 24 timmar, men om du vill påskynda det kan du.

  • Öppna Snapchat och svep åt vänster till Mina berättelser.
  • Välj den berättelse du vill ta bort från listan.
  • Välj den lilla nedåtpilen längst ner i berättelsen.
  • Välj papperskorgen och bekräfta.

Detta tar bort det från Snapchat med omedelbar verkan. Om någon redan tittar på den kommer de att kunna avsluta den eftersom den redan har laddats för dem, men när den är stängd försvinner den.

Du har antagligen märkt att Snapchat kan vara ganska slappt när det gäller meddelanden. Snapchats korta karaktär spelar sannolikt en roll i det; när användarbasen redan är van vid att kommunikation försvinner inom en dag. Om användarna fick ett meddelande om alla aktiviteter för en annan användare skulle det troligen förlora sitt överklagande över tiden.

Vi tar mycket kunskap för givet, särskilt när det gäller saker vi använder varje dag. Vi kan använda Snapchat hela tiden, men som vår diskussion visade finns det saker vi alla fortfarande kan lära oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts