Facebook Marketing 2023: 15 Tips för mer Framgång på Facebook

Numera kan nästan inget företag komma runt Facebook-marknadsföring. Bara i Tyskland använder över 20 miljoner människor det sociala nätverket. Totalt skapas mer än 387 miljoner anslutningar till små och medelstora företag. Om vi ​​tittar på ovanstående siffror blir det snabbt klart att ett företag lätt kan nå många människor via Facebook-marknadsföring.

När en Facebook-användare har klickat på “Gilla” har ett företag alltid möjlighet och framför allt att snabbt sprida information till dessa användare, som kan kommentera, gilla eller dela denna information. Men hur ska du närma dig Facebook-marknadsföring och vad måste du vara uppmärksam på? Jag vill visa dig allt detta i detalj här.

Tips 1: Skapa rätt Facebook Sida

Skapa en Facebook-sida korrekt Innan du skapar en Facebook-sida bör du vara medveten om att en Facebook-sida, precis som din webbplats, är ett flaggskepp för ditt företag. Facebook-marknadsföring innebär därför också att du investerar lite tid och tålamod på din egen sida. Endast på detta sätt kommer du att vara nöjd med resultaten och framgången för din sida och kunna utnyttja hela utbudet av Facebook till fullo. Men nu till skapandet av sidan.

Först och främst behöver du en personlig profil som du sedan kan använda för att skapa din sida. Klicka på den lilla pilen längst till höger i den blå linjen högst upp och välj “Skapa sida”.

Som du kan se erbjuder Facebook olika typer av sidor. Det är viktigt här att du verkligen väljer rätt typ, eftersom du ibland har olika alternativ. Om du har ett lokalt företag, till exempel en restaurang, ska du välja typen “Lokalt företag eller plats”. Om du vill skapa en sida för ett företag, universitet eller något liknande bör du välja den andra typen av sida.

Sidtypen “Varumärke och produkt” är faktiskt självförklarande. Du är i goda händer här om till exempel din sida skulle representera en viss produkt av dig. Om du vill göra Facebook-marknadsföring för ett band, en artist eller en personlighet bör du välja lämplig kategori. Om en sida ska skapas för ett spel, en bok eller till exempel en film är du i goda händer i kategorin “Underhållning”.

Om du vill göra en organisation känd på Facebook, välj “Välgörenhet eller gemenskap”. När du väl har valt rätt typ av sida guidar Facebook dig steg för steg genom att skapa sidan. Vid denna tidpunkt rekommenderar jag att du ger så mycket information som möjligt.

Du måste anta att Facebook-användare inte ens känner till din produkt eller ditt företag. Facebook-sidan måste göra det möjligt för dem att förstå vad det handlar om.

Tips 2: Fokusera på din Niche

Att vinn Facebook-fans I Facebook-marknadsföring är det viktigaste att få din målgrupp att “gilla” din sida. Varför är det så viktigt?

Precis som med en webbplats har din Facebook-sida ingen nytta om det inte finns någon att titta på dina inlägg. Men om någon “gillar” din sida har du en direktlinje till användarna. Och det är just denna möjliga personliga kontakt som är mycket viktig för Facebook-marknadsföring. Så fans på Facebook är viktiga.

För många webbplatsoperatörer är dessa så viktiga att de lockar dem med falska tävlingar eller att fans helt enkelt köper in. Problemet med detta är att fel konkurrens snabbt skapar ett dåligt intryck, vilket kan skada företagets image på lång sikt.

Om du köper fans kommer bara en bråkdel av dem (förmodligen ännu mindre) att motsvara din målgrupp. Även den bästa Facebook-marknadsföringen kan göra med fans som inte är intresserade av din produkt, ditt företag eller ditt företag. Ditt mål bör därför vara att få fans för din webbplats som håller med din målgrupp.

Men hur fungerar det?

Facebook-marknadsföringsfans från sin egen webbplats

Det enklaste sättet att vinna fans för din Facebook-sida är genom kanaler som redan finns. Detta inkluderar till exempel din webbplats. Du måste visa användarna att ditt företag, ditt varumärke eller du som person nu också är representerad på Facebook.

I början är det verkligen vettigt att informera dina användare direkt om den nya Facebook-sidan på en lämplig plats, till exempel på bloggen eller på en sida som ”Nyheter”. Naturligtvis borde du inte bara skriva ”

Du kan nu hitta oss på Facebook” och lämna en länk, utan rapportera kort vad användarna kan förvänta sig här. Du måste uppmuntra dem att gilla din sida. Vid något tillfälle är detta inlägg naturligtvis inte längre uppdaterat, så du bör hänvisa till din Facebook-sida igen vid en annan punkt. Här räcker det att helt enkelt placera logotypen eller en motsvarande knapp. På webbplatsen för marknadsföring på nätet har vi placerat hänvisningen till Facebook och våra andra sociala medieprofiler direkt ovanför navigeringen:

Länka Facebook-profil i e-signatur I Facebook-marknadsföring är det inte bara viktigt att du når nya kunder, du bör naturligtvis också tänka på dina befintliga kunder. Om du har haft regelbunden kontakt med dem är det tillrådligt att till exempel nämna Facebook-profilen i e-signaturen. Du kan till exempel helt enkelt använda en sådan text: Du kan nu hitta oss på Facebook: Bli ett fan nu. Eller så kan du skapa en liten bild, eventuellt med Facebook-logotypen, vilket gör det tydligt att det finns en Facebook-sida och länkar den därefter.

Attrahera fans genom annonser I Facebook-marknadsföring finns det olika sätt att arbeta med annonser. För att vinna fler fans för din egen webbplats finns det så kallade “Sidliknande annonser”. I denna annons kan du se att högst upp finns en kort beskrivning av vad användarna kan förvänta sig på Facebook-sidan. Detta följs av en meningsfull bild och slutligen namnet på sidan och knappen Gilla.

En anmärkning: Tyvärr är det inte så enkelt att skapa bra och framgångsrika Facebook-annonser. Det är mycket viktigt att bestämma rätt målgrupp och rätt reklammål, för annars bränner du helt enkelt pengar här med Facebook-marknadsföring istället för att göra bra marknadsföring.

Jag vill därför verkligen rekommendera dig att hantera Facebook-annonser i förväg. För att börja i Facebooks reklamvärld rekommenderar jag Björn Tantaus Facebook Ads Success Course. Här lär du dig steg för steg allt du behöver veta om Facebook-annonser i Facebook-marknadsföring.

Tips 3:

Skicka inte bara någon gång … Om du har hanterat att skapa “gillar” -information för din sida under Facebook-marknadsföringen kan du fortsätta med inlägget. Innan vi verkligen behandlar innehållet vill jag dock ge dig ett viktigt tips angående dina inläggstider, för på Facebook finns det tillfällen när användare är särskilt aktiva. Ju mer aktiva användarna är, desto mer kan du naturligtvis uppnå med din marknadsföring.

Det är därför du bör använda dessa tider för dina inlägg. Tiderna när ett inlägg är särskilt framgångsrikt beror naturligtvis också på din målgrupp. Tobesocial har behandlat detta ämne i stor utsträckning och utvecklat en infografik som visar de bästa utstationeringstiderna för en mängd olika branscher. Klicka bara på följande avsnitt för att komma till hela infografiken:

Generellt säger Tobesocial att interaktionsgraden är 19% högre om företagen publicerar 1-2 gånger om dagen. Det blir också klart att inlägg på helgen har betydligt högre interaktionsnivåer. Om du är osäker bör du lägga upp saker som ska nå ett särskilt stort antal människor under helgen. Tobesocial kunde också göra observationer angående den exakta tiden.

Inlägg som publiceras mellan 20.00 och 07.00 får 14% högre interaktioner än inlägg som publiceras mellan 07.00 och 20.00. Som du kan se är det meningsfullt att publicera viktiga inlägg vid rätt tidpunkter.

Tips 4:

Planera inlägg för din Facebook-marknadsföring Kanske har du nu frågat dig själv vilket företag som sätter sig på helgen och sedan publicerar inlägg på Facebook. Mycket få människor kommer förmodligen att göra det, för det finns många sätt att planera inlägg i förväg. Detta är ett bra sätt att till exempel överbrygga semester och helgdagar.

Jag använder det kostnadsfria onlineverktyget “Buffer” för att planera mina inlägg under min Facebook-marknadsföring. Här kan jag inte bara planera inläggen på min egen sida utan också för de andra profilerna på Google+ och Twitter.

Lägg upp på Facebook Schema Facebook själv erbjuder också funktionen att planera inlägg direkt på sidan. Här förbereder du inlägget på din Facebook-sida på normalt sätt och klickar sedan inte på den blå knappen “Publicera” utan på den lilla blå pilen bredvid den. Ställ in tid att publicera Här hittar du punkten “Plan”. Om du klickar här har du möjlighet att ställa in önskad tid för inlägg.

Om du vill starta en Facebook-marknadsföringskampanj som har ett utgångsdatum kan du också ställa in slutdatum. Detta säkerställer att den här åtgärden inte längre visas i dina fans Facebook-flöden efter att den har gått ut. Om du planerar en åtgärd med ett fast slut är det också mycket viktigt eftersom Facebook ibland bara visar inlägg dagar senare i fansens nyhetsflöde. Detta kan snabbt leda till missförstånd vid tillfälliga kampanjer.

Utveckla innehåll för din Facebook-marknadsföring Nu kommer vi till innehållet. Naturligtvis kommer fans inte att göra något för din Facebook-sida om du inte ger dem rätt innehåll. Vanligtvis finns det ett mål bakom varje inlägg, till exempel bör ett köp utlösas, men ett inlägg kan också helt enkelt tjäna till att stärka förtroendet för företaget. Här bör du inte bara börja lägga upp, utan närma dig saken med en plan. Du kan ta reda på vad du bör tänka på när du publicerar i följande tips.

Tips 5:

Utveckla en bokningsplan Kontinuitet är viktigt i Facebook-marknadsföring. Så du bör inte starta din Facebook-marknadsföring helt motiverad nu och tappa intresset efter två veckor. Det kan snabbt verka konstigt för användarna. Detsamma gäller om dina inlägg är för monotona, till exempel lägger du ständigt bara länkar till din webbplats. Så att du kan uppnå varierad Facebook-marknadsföring kan du utveckla din egen planeringsplan. Men hur ser en sådan planeringsplan ut?

Det beror mest på innehållet som du vill publicera på din webbplats. Först och främst bör du definiera här hur ofta du vill posta. En fast rytm kan också hjälpa till att “träna” dina Facebook-fans. Det betyder att om du alltid lägger upp innehåll i en serie samma dag samtidigt kommer intresserade användare till din webbplats och vill hämta det nya innehållet.

Här har jag utarbetat ett exempel på planeringsplan för ett företag åt dig:

 • Måndag
 • Tisdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • fredag
 • Lördag
 • Söndag
 • På morgonen
 • Vad händer den här veckan?
 • #TBT> Throwback torsdag
 • Helgerbjudanden
 • Middag
 • #FeelgoodFriday med värdefulla tips på kvällen
 • Interaktionsfråga
 • Kunskapsserier
 • Veckovis upptäckt

Med hjälp av en sådan planeringsplan har du alltid en exakt uppfattning om vad som kan läggas upp och när. För att förklara detta vill jag kort ta upp de enskilda idéerna.

Måndag

Måndagen börjar med frågan ”Vad handlar den här veckan om?”. Här kan du informera användarna om veckoplaneringen i företaget. Finns det till exempel offentliga möten, till exempel mässor? Planeras en företagsutflykt där kontoret är stängt etc. Måndagskvällen bör fyllas med ett inlägg som uppmanar användaren att interagera. Detta kan till exempel helt enkelt vara en fråga som användarna ska svara på i kommentarerna, men det kan också vara en undersökning, som den här: Undersökning för att stimulera interaktion i Facebook-marknadsföring

Tisdag

I vårt fall har vi valt tisdag att informera om interna frågor. Du kanske tänker “Mina kunder bryr sig inte!”, Men långt ifrån det! Personlighet är särskilt viktigt på webben. Så du kan snabbt skilja dig från de många “ansiktslösa” företagen och få en fördel för dig själv. Du kan till exempel informera fans här när någon ny ansluter sig till företaget. Finns det till exempel en ny praktikant? I detta sammanhang är naturligtvis även jobbannonser möjliga.

Onsdag

Vi har valt mitten av veckan för att starta en serie kunskaper. Det innebär att en serie som bygger på varandra ska presenteras här under flera veckor. Du kan till exempel hänvisa till en serie inlägg på din blogg här. Men du kan också helt enkelt bygga en serie som denna direkt på Facebook. Det behöver inte vara mycket text. Några intressanta fakta räcker.

Torsdag

På torsdag använder vi en välkänd hashtag i vårt Facebook-marknadsföringsschema: #TBT. Denna hashtag betyder “Throwback Thursday”. Saker från det förflutna kommer att publiceras under denna hashtag exakt på torsdag. Detta kan användas mycket bra i Facebook-marknadsföring för företag för att ge användarna en inblick i företagets historia. Bilder från början är naturligtvis väldigt intressanta för användarna. Men gamla produkter är också perfekta för att underhålla användare på Throwback Thursday.

fredag

Vi använde också en populär hashtag för fredagen: #FeelgoodFriday. Allt kan läggas upp här som hjälper dina fans att må bra. Ett företag för skönhetsprodukter kan till exempel lägga upp sina egna produkter för en avkopplande helg, men också så kallade DIY-instruktioner, dvs. instruktioner som visar hur du gör något själv, passar bra här. För en Feelgood fredag, till exempel, skulle det vara lämpligt att göra din egen ansiktsmask.

Lördag

När det gäller onlineshopping är lördag och söndag de absoluta sprängdagarna. Därför bör du naturligtvis inte tveka att annonsera för specialerbjudanden här. Kanske då och då kommer du också att starta en kampanj som till exempel ger dina användare en exklusiv rabatt.

Söndag

Vi tar lätt på söndagens saker och planerar en lämplig “veckosökning” för söndagskvällen. Praktiskt taget allt är tillåtet här (naturligtvis borde det passa ditt företag lite tematiskt). Du kan till exempel dela ett intressant inlägg från en annan webbplats, men en rolig video eller något inspirerande är också i goda händer här.

Tips 6: håll dig spontan

Även om dina inlägg verkar mycket tidsbestämda och välplanerade på grund av denna inläggsplan, bör du se till att bryta denna “plan” då och då. Detta innebär att du till exempel kan infoga ytterligare en post och också ta hänsyn till de senaste nyheterna. Om till exempel ditt företag för närvarande går på en utbildning kan du naturligtvis hålla användarna uppdaterade här. Även om en stor innovation just tillkännages i företaget bör du inte glömma Facebook-fansen och inte bara informera om det på webbplatsen utan naturligtvis också på din Facebook-sida. Dina Facebook-fans ska aldrig få intrycket att de saknade någonting.

Tips 7: Inkludera helgdagar och semestrar

På tal om “att vara spontan”. Naturligtvis bör du inte glömma att nämna helgdagar eller semestrar i din inläggsrutin. En trevlig julhälsning borde naturligtvis inte saknas och beroende på hur din målgrupp ser ut kan du också önska eleverna en trevlig sommarsemester.

Tips 8: Ge dina inlägg en personlig touch

Facebook handlar om människor. Det är därför det är så viktigt i Facebook-marknadsföring att dina inlägg alltid innehåller en personlig touch. Även stora varumärken som Ikea har erkänt detta. Du hittar många inlägg på deras sida som inkluderar personer från företaget. Du hittar också artiklar här där användarna adresseras direkt. Till exempel här: Håll Facebook Marketing personlig

Tips 9: Använd hashtags

Även om den så kallade Hashtags är inte alls lika populära på Facebook som på Twitter, men du bör ändå integrera dem i dina inlägg sparsamt och förnuftigt. Du identifierar alltid en hashtag med hash-symbolen (#). Motsvarande ord följer sedan omedelbart. Om någon söker efter detta ord på Facebook kommer ditt inlägg att visas någonstans i sökningen.

Tips 10: markera andra sidor

Då och då händer det att andra företag eller personer nämns i inlägg. Det här är inte dåligt alls och skadar inte heller din Facebook-marknadsföring. Men jag rekommenderar att du markerar varumärket, personen eller företaget här. Detta ger dig inte bara möjlighet att visas i nyhetsflödet för fansen av den här webbplatsen, men sådana inlägg delas också av de markerade webbplatserna. Du kan enkelt markera en sida eller person genom att lägga till ett @ -tecken framför motsvarande namn: Nämn person eller sida på Facebook

Tips 11: Facebook-marknadsföring med varierat innehåll

Försök att göra dina Facebook-marknadsföringsinlägg så varierade som möjligt. Om du erbjuder dina fans intressanta och hjälpsamma bidrag kommer de snabbt att hålla din sida bakom sig. Till exempel kan du designa dina inlägg med olika medier. En blandning av videor, bilder eller till och med 360-graders inspelningar säkerställer olika inlägg.

Tips 12: Ladda upp videor direkt till Facebook

Medan vi pratade om videor i innehållsmixen, här är ett tips: Ladda alltid upp dina videor direkt till Facebook. Till skillnad från enkla inlägg har du fortfarande chansen att uppnå mycket hög räckvidd med videor.

Tips 13: Inkludera också din webbplats

Naturligtvis måste Facebook-marknadsföring också syfta till att locka fans till din webbplats. En möjlighet är att dela nya inlägg från webbplatsen på Facebook-sidan. Hela inlägget publiceras dock inte bara på Facebook, Facebook skapar automatiskt en förhandsgranskning från den här länken.

Du bör också ge dina webbplatsbesökare möjlighet att dela ditt innehåll på sin egen Facebook-sida, eftersom alla gillar att titta på rekommendationer från vänner eller bekanta. Så du kan enkelt vinna nya fans och besökare. För att dina webbplatsbesökare enkelt ska kunna dela innehållet bör du ha en så kallad Inkludera “Dela-knappen” på din webbplats:

Du kan ta reda på hur du gör detta, till exempel på Facebook-utvecklarsidan. Om du använder WordPress eller ett annat CMS kan du lägga till den här knappen ännu enklare, eftersom det finns ett stort antal gratis plugins tillgängliga här. Ett mycket bra och gratis plugin som vi också använder är AddThis.

Tips 14: Dela annat innehåll som en del av Facebook-marknadsföring

Med Facebook Marketing bör du inte bara dela ditt eget innehåll. Som ett resultat ser en sida snabbt ut för monotont. Planera också att dela innehåll från andra webbplatser då och då. Det är viktigt att du inte bara sätter in en länk och förlitar dig på den beskrivning som har ställts av webbansvarig, skriv några rader själv.

Ett annat tips: Om företaget eller webbplatsen från vilken du delade ett inlägg också är representerade på Facebook, markera det direkt i din beskrivning. Detta väcker uppmärksamhet och kan säkerställa större räckvidd.

Tips 15: Skapa exklusivt innehåll för Facebook

Ge alltid dina kunder en anledning att bli ett fan av din Facebook-sida och sedan förbli ett fan. Du uppnår detta genom innehåll som endast är tillgängligt som Facebook-fan. Detta kan till exempel vara en engångsrabatt, men det kan också vara specialerbjudanden. Hitta bara något här som passar ditt företag och dina tjänster.

Leave a Reply

Related Posts

 • LIANZHOUFOTO-utställningen startade i staden Lianzhou, Kina

 • Vad du bör veta innan du besöker casino Cosmopol

 • Effektivisera ditt Skrivande med Ai: En Introduktion till Tolio Skrivverktyg

 • Locka kunder med griffeltavlor

 • Välja LMS eller LXP?

 • Kasino Spelautomater dedikerade till köket