Så Lyckas du med Influencer Marketing!

Så lyckas du med influencer marketing!

Eller, som vissa föredrar att säga, influencer marknadsföring.

Content marknadsföring fortsätter att vara en stark strategi för företag. Och idag har många företag vänt sig till influencemarknadsföring för att ge ännu längre ben till innehållet.Att, utifrån content marketing amplifiera budskapet och öka räckvidden av materialet som skapas.

Influencer marknadsföring är per definition “en form av marknadsföring som har uppstått av en rad senaste praxis och studier, där fokus ligger på specifika nyckelpersoner (eller typer av individer) i stället för målmarknaden som helhet.”

Med andra ord är marknadsföring av influenser när företag arbetar med inflytelserika människor i sin bransch för att producera innehållsmarknadsföring som i slutändan har en bredare räckvidd, mer tillit, och mer autenticitet.

Det finns viss förvirring om influencemarknadsföring. Vissa företag tror att så länge som någon har många följare på spciala medier så är han eller hon en influenser. Men som order “influencer” avsljöjar, så måste en person ha inflytante (över sina följare), för att egentliga vara en influencer. En influenser är verkligen någon som kan hjälpa ditt företag att få fler kunder. Någon som folk ser upp, och litar på. För vissa kommer det att bli personer med ett stort antal följare, men för andra kan det vara en liten nischbloggare som har byggt en stor rapport med sina läsare.

Influencer marketing campaign

Här är 10 experters bästa tips för företag som vill komma igång med influencer marknadsföring. Så här lyckas du med influencer marketing!

Se skillnaden mellan en influensor och en advokat

Enligt en artikel från Michael Brito är en influenser någon med betydande social kapital. De brukar ha flera tusen Twitter-anhängare, RSS-abonnenter och Facebook “Likes” Och de är ofta delade, citerade, intervjuade, inbjudna att prata på konferenser och kan till och med ha skrivit en bok eller två.

Influencers har en betydande räckvidd, all den uppmärksamhet som stora märken ger dem genom att sålla dem med produkter innan de slår på marknaden eller ger dem insikt i produktkartan. Relationen mellan ett varumärke och influencers bygger vanligen på incitament.

En influencer är annorlunda. De får bara ha några hundra anhängare och kanske inte ens blogg (och många vet inte vad ett RSS-flöde är). Huvudskillnaden är att influencers inte behöver eller vill ha incitament. De kommer att prata och prata och prata om de märken de bryr sig om, även om varumärket helt ignorerar dem. De är passionerade och ger alltid ett märke beröm både on och offline.

Gör grunden

När du vill att influencers ska engagera sig med din produkt eller tjänst måste du först göra grunden för att skapa ett förhållande med influencern. Identifiera relevanta influencers att ansluta till att använda verktyg som Traacker eller GetLittlebird och fokusera sedan på att bygga upp relationen. Tänk på hur du kan hjälpa inflytaren. Dela innehållet, marknadsföra sina böcker, svara på deras frågor. Ju mer du kan hjälpa ju mer de vill hjälpa till.

Ha en övertygande och engagerande berättelse

Du vet säkert redan hur effektivt storytelling är i marknadsföring, och samma principler kan såklart appliceras på influencer marknadsföring.

Influencer marketing campaign
Det finns ett stort missförstånd online när det gäller termen “influencer”. De flesta märkta som influencers är egentligen bara populära. Påverkan är förmågan att faktiskt övertala någon att vidta åtgärder – att influera tankar och beslut. Populära människor på nätet har ofta byggt upp förtroende med sin gemenskap och ses som en auktoritet – men kan inte faktiskt påverka andra för att vidta åtgärder. Om din målgrupp matchar din engagerade publik, är det bästa tipset jag kan ge, att arbeta med en övertygande och engagerande historia för att influencen ska delas och den åtgärd du vill att publiken ska ta när de delar den. Medan individen kanske inte kan ge en personligt övertygande historia, kan delning göra hela skillnaden. En historia som är relevant för publiken, i kombination med förtroende och auktoritet med influencen, kommer att driva de flesta människor till en omvandling.

Samarbete med influencer: så lyckas du med marknadsföring

Ett vanligt sätt att integrera influenser marknadsföring innehåller expertutlåtanden å dina vägnar eller om dig. En vinnande formel för detta ger slutligen värde till din publik, de influencers du vill ansluta till. När du väljer rätt personer, slutar du med en vinn-win för båda och det borde vara ditt ultimata mål.

Ju bättre du kan förstå de personliga målen för de influencers du försöker nå, desto bättre kan du övertyga dem när du försöker engagera dem i din kampanj. Om du till exempel gör en artikel om “Varför mobilmarknadsföring är framtiden”, är din bästa plats att börja hitta människor som redan är i linje med detta ämne och med sitt personliga varumärke.

Influencer marketing post

När du känner till den influencern som du försöker nå, placera din tonhöjd så det är tydligt vad de får ut av ett samarbete och hur det anpassar sig till vad de redan gör. Se till att du berättar för vissa nummer relaterade till din målgrupp (trafik + e-postabonnenter) och hur du planerar att marknadsföra innehållet som kommer att innehålla dem.

Oroa dig inte om följarantal eller number. Desto viktigare är att du är ärlig, ser professionell och, ännu viktigare, påverkar influencern bra i slutändan.

Var äkta och autentisk

I marknadsföring är autenticitet extremt viktigt. Folk måste lita på de budskap som kommuniceras, och därför måste dina kampanjer vara trovärdiga.
Det bästa sättet att locka uppmärksamhet hos en social media-iinfluencer är att engagera sig på ett autentiskt sätt: Köp deras böcker, läs innehållet, dela innehållet och skicka dem “sociala signaler” så att när du vill nå ut till dem kommer du att veta mer om dem och de kommer att veta mer om dig. Och kanske viktigast av allt, samarbeta med influencers som älskar ditt varumärke redan innan du samarbetar med dem, och som hade rekommenderat dina produkter även utan att få betalt. Dessa kommer att rekommendera dina produkter på ett ärligt och autentiskt sätt som år folk att faktiskt tro på vad de säger.

Om du bara letar efter ett snabbt samarbete där du vill att en influencer ska marknadsföra dig så är det bästa sättet att helt enkelt erbjuda dem betalt. Alla kommer inte att acceptera dina pengar om de inte tror på dig eller din produkt ändå. Sociala medier påverkar upptagen och får kontakt med många människor. Ta hjälp av influencers som på ett autentiskt och ärligt sätt skapar innehåll och riktigt förhållande som hjälper dig att fånga målgruppens uppmärksamhet och skapa gemensamt värde tillsammans med influencer.

Kommunicera förväntningar

Sabrina rekommenderar att när du börjar få svar från bloggare, var inte rädd att kommunicera vilken typ av avkastning du vill uppnå genom kampanjen och vad du har för förväntningar på kampanjen. Var trevlig om det, men var inte rädd för att fråga om de tror att dina mål kan uppnås baserat på deras tidigare liknande kampanjer. Detta hjälper dig också när kampanjen slutar, eftersom du kan bedöma hur bra kampanjen baserades på dina mål.

social media influencers

Det är också en bra tid att fråga bloggen för sitt mediepaket så att du kan lära dig mer om storleken på publiken och tidigare kampanjframgång. Mediasatsen bör också ge dig en bra indikation på deras demografi, vilket gör att du kan se om den verkligen är i linje med den du försöker nå.

Gör det så oanständigt som möjligt

När du frågar någon annan ombord med dig och din produkt, är det bäst att lägga ut allt på dem på en silverplatta. Tänk på det som ett partnerskap. Vi är alla upptagna människor, så desto lättare kan du göra det för en influenser att prata om dig och din produkt bättre. När vi samarbetar med influencers kommer vi att göra allt det hårda arbetet. utveckla innehåll, utformar säkerheter, gör e-post, etc. och sedan skickar vi det enkelt till influenern för att driva till sin publik. Det viktigaste du kan göra är att erkänna att deras tid är värdefull (som är din) och bygga upp ett förhållande som respekterar det. En viktig tanke är också att tillsammans med dem skapa och utveckla en strategi för den kampanj ni planerar att göra. Ska de skapa innehållet eller ska du? Ska ni göra det tilsammans eller sköter influencern allt?

Ignorera inte influenser med mindre följarbas

En influenser inte nödvändigtvis behöver ha en enorm publik med miljontals följare. Faktum är attm an kan generera fantastiska resultat genom att istället samarbeta med micro-influencers som har en mindre publik, men som samtidigt kan ha en djupare och bättre relation med sina följare. Vilket i slutändan innebär att folk litar på dem mer. Om ditt mål är att skapa innehåll som ska användas på ditt Instagram-konto, kan du använda ett varumärkesförespråkare som tar fantastiska bilder, detta är bättre än att betala hundratusentals kronor för en kändis, för faktum är att engagemanget tenderar att minska desto mer följare man får.

Influencer marketing statistics Veloce

Uppföljning

När du har lagt upp en ny del innehåll som en influencer har bidragit till, var noga med att kontakta influencern för att tacka dem för deras arbete och att be dem att dela innehållet med publiken. En idé är också att du kan följa upp med dem under de dagar som följer för att låta dem veta om deras innehåll har fungerat särskilt bra, om det finns kommentarer för dem att svara på eller till och med utmana ytterligare en möjlighet att bidra med innehåll på vägen.

Se till att följa lagen

Det finns faktiskt tydliga regler om hur du får marknadsföra ditt företag, och marknadsföring på sociala medier måste också följa dessa regler.
Enligt Michaels artikel om influenser marknadsföring kräver lagen att alla materialanslutningar ska avslöjas med en dokumenterad process. Upplysningsinformation ger varumärkena äkthet och öppenhet. Med andra ord, när du har en kampanj tillsammans med en influencer på social medier så måste influencer skriva “betalt samarbete” eller dylikt, så att det blir tydligt att deras inlägg är marknadsöfring. Annars blir det dold marknadsföring vilket är straffbart.

Article provided by a contributor of Veloce.

Leave a Reply

Related Posts