Enkla Tips för att Komma Igång med Influencer Marketing

Under 2017 lanserade Walmart den framgångsrika marknadsföringskampanjen “Fight Hunger. Spark Change. ” med hjälp av en kombination av influencers inklusive professionella idrottare, skådespelare, reality-TV-stjärnor och sociala medieinfluencers.

Walmarts mål var att använda dessa påverkare för att skapa och marknadsföra sponsrat innehåll på Instagram för att hjälpa till att driva social medvetenhet för deras sak. Som en del av deras #FightHunger-initiativ skulle Walmart Foundation donera 90 cent till Feeding America för varje kommentar, dela eller gilla på deras påverkares Instagram-inlägg.

Logan Paul, en influencer på sociala medier med 16,1 miljoner Instagram-följare, var en av påverkarna som Walmart anslöt sig till detta projekt. Han publicerade om kampanjen med en uppmaning för 1 miljon likes på sin post och kunde generera mer än 1,3 miljoner likes.

Walmarts donationsbegränsning för initiativet var 1,5 miljoner dollar som den hoppades kunna nå över 30-dagars kampanjfönstret. Men den nådde 1,5 miljoner dollar den första dagen.

Faktum är att Walmart genererade mer än 3 miljoner likes och 216 000 kommentarer över alla influencers Instagram-inlägg. Detta exempel är symbolen på en välutförd marknadsföringskampanj för influencers.

Influencer-marknadsföring har fått mycket erkännande nyligen, och många entreprenörer letar efter sätt att använda påverkare för att öka varumärkesmedvetenheten och driva försäljningen. Marknadsföring med influencers har blivit en av grunderna i marknadsföring.

Även om du kanske inte kan landa de främsta påverkarna på sociala medier som Logan Paul, kan du fortfarande hitta kreativa sätt att lägga till influencer marknadsföring i din digitala marknadsföringsmix.

Kom ihåg att det finns många småföretags marknadsföringsidéer och influensermarknadsföring är bara en av dem. Nedan följer en guide för företagare som vill prova påverkande marknadsföring, en av de många nuvarande marknadsföringstrenderna.

Konsumenter litar på människor och märken de känner och respekterar; detta är den främsta anledningen till att kändisanmälningar är så populära. När Beyoncé nämnde Red Lobster i sin låt “Formation”, började skaldjurföretaget på sociala medier och såg en tillfällig ökning med 33 procent i försäljningen.

Kändisar är influencers eftersom de har räckvidd och popularitet. Du behöver dock inte vara en professionell idrottsman eller filmstjärna för att vara en influencer. Företag kan påverka, webbplatser och bloggare. De har auktoritet. Även dina kunder kan påverka en annans åsikt om ditt varumärke.

Glossier gör ett bra jobb med att ge varje kund möjlighet att förespråka varumärket. När de har fått en ny produktlansering skickar de gratisprover till sina lojala kunder och andra digitala influencers. Resultaten är organiska inlägg på sociala medier, bloggartiklar, recensioner och äkta spänning över den nya utgåvan.

Glossier lanserade också ett “affiliate program'” där de erbjuder incitament till människor som marknadsför deras varumärke online. Att bygga ditt influencer program är en bra sak att marknadsföra via sociala medier. Glossier visar att det finns makt i antal när det gäller marknadsförare för influencer och att du kan vara lika framgångsrik genom att använda en gemenskap av förespråkare istället för en högprofil influencer.

Därför är det bästa sättet att tänka på en influencer som någon eller något som kan nå och påverka andras uppfattning och aktiviteter.

Vad Influencer Marketing är

Influencer-marknadsföring är en av många digitala marknadsföringsstrategier som involverar en organisation och influencer som samarbetar för att marknadsföra ett varumärke, produkt, initiativ eller idé. Termen i sig är toppen av isberget. Det finns flera aktiviteter som faller under influencer-marknadsföringsparaplyet som:

  • sponsring
  • Produktplacering
  • Hänvisningsprogram
  • Kändisuppsatser
  • Gästbloggning

Det slutliga målet med influencer-marknadsföring är att använda en annan persons räckvidd och inflytande för att dela eller marknadsföra ditt varumärke. Du försöker skapa och publicera märkesinnehåll som naturligt anpassar sig till påverkarens röst och passar organiskt inom ramen för deras kommunikationskanal.

Om du till exempel har en modelinje, kan du arbeta med en skönhets- / modevlogger från YouTube för att skapa en video där du testar din senaste kollektion. Videon matchar vad influencerns publik förväntar sig från kanalen samtidigt som du visar din nya rad.

Istället för att investera pengar för att bygga dina egna kommunikationskanaler, hittar du en plattform som dina kunder aktivt använder och arbetar med en influencer på den kanalen för att omedelbart öka din räckvidd och kommunicera till en mycket målgrupp.

Varför Influencer Marketing fungerar

Hela 94 procent av marknadsförare som använde influencer-marknadsföring tycker att det är effektivt. Influencer-marknadsföring följer logiken att en påverkares publik har delade värderingar, liknande åsikter och viss grad av förtroende för vad personen säger eller gör. När de nämner ett varumärke i ett positivt ljus överförs förtroendet och intresset från influencer till produkten.

När Lincoln anställde Matthew McConaughey för att marknadsföra sin nya SUV spikade försäljningen med 25 procent på en månad. Även om du aldrig har kört en Lincoln tidigare, litar du på att det är en värdefull produkt eftersom en prisbelönad skådespelare stöder den.

När Dunkin ‘Donuts anställde ett team med åtta påverkande sociala medier för att ta över sitt Snapchat-konto på National Donut Day, fick det miljoner sociala intryck, mer än 40 000 engagemangsdelar, och Dunkin’ Donuts ‘Snapchat-följarbas växte med 1 000 procent på en dag.

Dessa exempel avslöjar en social reaktion som kallas flockmentaliteten, som är tanken på att människor påverkas att anta vissa beteenden som till stor del bygger på känslor eller känslor. En Leeds University-studie avslöjade att det i en folkmassa tar fem procent av människor att influera de andra 95 procenten utan att majoriteten inser att de påverkas.

Influencer-marknadsföring är så framgångsrik eftersom det bryter hindret mellan konsumenter och traditionella digitala annonser. Ju fler konsumenter blir medvetna om reklam, desto mindre framgångsrik blir taktiken. Till exempel visar visningsannonser i sidofält, rubriker eller andra områden på en webbsida en genomsnittlig klickfrekvens på 0,05 procent.

Men influencer-marknadsföring möts inte med samma förakt (ännu) eftersom konsumenter är verkligen intresserade av och engagerade med det innehåll som produceras av påverkarna de följer. Inom kaoset i det digitala landskapet tar inflytande marknadsföring bort röran och hjälper dig att kommunicera direkt med en riktad målgrupp.

Vad du ska tänka på innan du gör en influencer marknadsföringskampanj

Även om det verkligen finns värde för att lägga till influensermarknadsföring i din digitala marknadsföringsmix, finns det några överväganden att göra innan du börjar utforma ett program eller nå ut till influencers. Försök att svara på dessa tre frågor innan du kommer igång med influensermarknadsföring.

Ta reda på var din publik tillbringar sin tid online.

Du bör använda influencer-marknadsföring för att nå en mycket målinriktad, platsbaserad, engagerad gemenskap av potentiella kunder. För att få de resultat du vill ha från denna strategi måste du därför se till att du väljer en plattform som din publik använder.

Om du till exempel driver ett inredningsföretag kanske du inser att din publik spenderar mest är det dags på visuella medier som Instagram eller Pinterest. Därför kanske du inte får så mycket engagemang på en textbaserad plattform som Twitter.

Välj rätt influenser.

När du har bestämt dig för plattformen börjar du leta efter rätt typer av påverkare. De flesta entreprenörer kommer inte att kunna landa en stor val som Ashton Kutcher eller Kim Kardashian. Därför bör du skala tillbaka dina förväntningar och fokusera på att hitta mikroinflytande i din nisch som kan generera surr i mindre skala.

Denna kvantitet över kvalitet är det bästa stället att börja för företag som är nya för influencer-marknadsföring.

Hitta en bloggare som skriver om ämnen som är relevanta för din bransch, eller hitta en podcaster vars publik överlappar dina kunder. Medan deras räckvidd kan vara mindre, är deras publik fortfarande engagerad och relevant för ditt varumärke.

Värdera influencers

När en influencer delar ditt varumärke får du ökat erkännande, webbplatstrafik och försäljningstillväxt. Men vad får påverkaren tillbaka?
Kanske de delar ett innehåll eller en produkt som de verkligen älskar, eller kanske de kompenseras.

Oavsett, måste det finnas ett värdeutbyte mellan dig och påverkaren. Det utbytet behöver inte alltid vara monetärt, men det måste vara uppenbart och kommuniceras i förväg.

Oavsett om det är sponsring, gratisprodukter, exklusiva intervjuer, korsfrämjande åtgärder eller något antal incitamentalternativ, måste påverkaren få något i gengäld för att marknadsföra ditt varumärke. Förhållandet måste också följa FTC: s riktlinjer för godkännanden.

Influencer-marknadsföring försvinner inte, och om du är en entreprenör som försöker växa ett nytt företag kan det vara en av de mest effektiva metoderna för att marknadsföra ditt varumärke. Det beräknas faktiskt att influencer-marknadsföring ger en ROI på $ 6,50 för varje dollar som spenderas.

Kom ihåg att hitta den bästa plattformen, leta efter påverkare med relevanta och engagerade målgrupper och starta en ömsesidigt givande relation. Det är kärnan i influensermarknadsföring och det bästa sättet för företagare att generera en omedelbar avkastning på sina investeringar.

Leave a Reply

Related Posts