Företagsprofil på Instagram – Så här Funkar det

Företagsprofil på Instagram – Så här Funkar det

De flesta företag och varumärken kommer vanligtvis att ta chansen att utnyttja alla möjliga fördelar för att se bättre resultat ur sina marknadsföringskampanjer på sociala medier. En viktig del av detta om du använder Instagram är att konvertera ditt konto till en företagsprofil.

Om du eller dina kunder använder Instagram för någon form av marknadsföring bör du ha ett Instagram-företagskonto. Instagram-företagsprofiler kräver inte någon form av officiell affärsstatus eller verifiering, och de ger enorma fördelar som är helt nödvändiga för alla som marknadsför på Instagram.

I det här inlägget kommer vi att dela upp allt du behöver veta om Instagram-företagskonton, inklusive varför de är så viktiga, hur du konverterar ditt konto, vad du behöver göra för att konfigurera det och de bästa metoderna du måste se resultat.

Vad är en Instagram företagsprofil?

Ett Instagram-företagskonto är Instagrams version av en Facebook-sida

Det berättar för Instagram att du använder plattformen för någon form av marknadsföring (även om det inte är för ett konventionellt företag), och det låter dig komma åt ett antal funktioner som personliga profiler inte har.

Dessa inkluderar:

  • Möjligheten att öka inlägg
  • Möjligheten att lägga till länkar till dina berättelser (om du har 10 000 eller fler följare)
  • Tillgång till inbyggd analys
  • Få funktioner som Shoppable-inlägg, som låter dig sälja direkt från dina Instagram-inlägg

Fördelarna med ett Instagram-företagskonto är mycket viktiga om du vill kunna framgångsrikt marknadsföra och mäta effekterna av dina kampanjer; du kommer inte ha samma typ av tillgång till dessa extremt användbara funktioner utan att konvertera.

Finns det några nackdelar med företagskonto på Instagram?

En del människor oroar sig för att ett företagskonto kommer att kosta dem potentiell synlighet och gå vägen för Facebooks minskande organiska räckvidd.

Men faktum är att det inte finns några nackdelar med att använda affärskonton när det kommer till organisk räckvidd. De behandlas exakt på samma sätt som personliga profiler i algoritmen, så räckvidden påverkas inte för företagskonton.

Hur man skapar eller konverterar till ett företagskonto
När du vill skapa ett företagskonto kan du antingen skapa ett nytt företagskonto eller konvertera en personlig profil till ett företagskonto. En nackdel är däremot att du inte kan ha ett privat konto, om detta är någonting som du vill ha.

Om du redan har ett Instagram-konto är det bäst att konvertera det konto du redan har till ett företagskonto. För att göra detta, gå till dina inställningar och bläddra sedan nedåt tills du ser “Registrera dig för en företagsprofil” och “Byt till en företagsprofil.”

Om du bestämmer dig för att registrera dig för en ny företagsprofil blir du ombedd att länka till en aktuell Facebook-sida och ange din kontaktinformation inklusive namn och telefonnummer. Detta skapar en separat affärsprofil och lämnar din personliga intakt.

Du kan också välja att konvertera ditt befintliga konto. Välj det här alternativet om du använder det nuvarande kontot för marknadsföringsändamål. Du kommer att bli ombedd att länka till en aktuell Facebook-sida eller att skapa en ny sida om du inte redan har en.

Anslut din Facebook sida.

Du blir sedan ombedd att bekräfta ditt e-postadress och telefonnummer och sedan när du klickar igenom nästa skärm blir ditt konto officiellt en affärsprofil.

Insikter/statistik kommer inte att finnas omedelbart tillgängliga, inte ens på inlägg som är flera dagar eller veckor gamla, men kommer sannolikt att bli tillgängliga inom en vecka efter att ha bytt till ett företagskonto då Instagram måste samla data.

Att skapa ett företagskonto kommer naturligtvis att skilja sig lite från att skapa ett personligt konto.
Det första du bör göra är att se till att din profilbild, bio och biolänk representerar ditt företag väl. Sammanfattar de vad ditt företag gör och skickar användare till din webbplats eller en bestämd målsida?

Helst bör din profils bio:

  • Förklara för användarna vad du kan erbjuda dem och hur det gynnar dem
  • Erbjud instruktioner för hur människor kan dela användargenererat innehåll
  • Inkludera en CTA (Call-to-actions)
  • Har en märkes hashtag, om du har en.
  • Du måste också uppdatera din profil så att den innehåller information som inte fanns tidigare. Navigera till din profil i appen och klicka sedan på “Redigera profil.”

När du klickar på “Redigera profil” visas en lista med alternativ för vad du vill redigera. En av de första sakerna du bör göra är att välja den kategori och underkategori som bäst representerar ditt företag, eftersom det kan hjälpa dig att dyka upp i rätt sökningar.

Du vill också uppdatera din kontaktinformation och avgöra vilka klickbara kontaktknappar du vill ha tillgängliga på din sida. Observera att du måste ange e-postadressen och telefonnumret som du vill vara offentligt tillgänglig. ange inte ditt personliga mobilnummer såvida du inte vill att någon ska ringa dig mitt i natten.

På den här skärmen kan du välja att ta bort kontaktknapparna och lägga till specialåtgärdsknappar. En restaurang kan göra det möjligt för en leveranstjänst att planera, hämta och leverera beställningar till kunder, och en salong kan använda en boknings-CTA för att boka möten online.

Hur du skyddar ditt konto

Tyvärr är det inte ovanligt att människor försöker hacka in på konton med hög profil och många följare och antingen skada eller hålla kontot som gisslan för lösen. Medan hackarna vanligtvis är fokuserade på riktigt högprofilerade konton med miljoner följare, är det fortfarande bättre att ta det säkra före det osäkra.

Att aktivera tvåstegsautentisering är viktigt för att skydda ditt konto. Detta kan också hittas under fliken Inställningar, märkt med en lätt att hitta fliken “Tvåfaktorautentisering.”

Aktivera autentisering och du kan välja om du vill ha autentisering via en kod som skickas med text till ditt nummer eller via en tredjepartsautentiseringsapp. Vissa företag föredrar appar från tredje part, eftersom de lägger till ett extra lager av skydd för sina konton.

Du kan också komma åt återställningskoder. Spara minst en i ett säkert och säkert utrymme. Du kan använda dessa koder för att komma tillbaka till ditt konto även om din telefon inte är tillgänglig för dig. Det betyder att om ditt nummer skulle ändras eller om någon ändrade numret i systemet kan du fortfarande komma in igen.

När autentisering i två steg är aktiverad måste du ange en säkerhetskod varje gång du loggar in på ditt konto – även om du har använt samma dator eller mobilenhet tidigare. Detta är väl värt det för att skydda dig och dina kunder.

Nu när vi har täckt alla väsentligheter för hur du konfigurerar ditt Instagram-konto på den tekniska sidan av saker, är det viktigt att titta på några detaljer som kan hjälpa dig att få ett kraftfullt första intryck.

Följande bästa metoder hjälper dig att bättre ansluta till din målgrupp och se fler resultat på och utanför plattformen. De inkluderar:

Ha en stark, välskriven bio. Vi berörde detta ovan, men det är viktigt så jag ville upprepa det här. Fokusera på att integrera ett unikt säljförslag för att förklara vad som gör dig annorlunda och beskriv det specifika värde du kan lägga till dina kunders liv. Se till att bio matchar din varumärkesröst.

Använd höjdpunkter (highlights) för att konsekvent styra berättelsen. Höjdpunkter är i huvudsak organiserade, kategoriserade flöden av Stories som kan leva på din profilsida för alltid under biotexten och ovanför dina flöden av innehåll. Använd detta till din fördel genom att skapa kategorier av höjdpunkter som representerar ditt företag väl och kan hjälpa dig att skapa en stark koppling till nya tittare.

Använd din Analytics. En av de bästa delarna av Instagrams affärskonton är den inbyggda analysen (statistiken). Deras onlineplattform Insights finns i appen och visar hur ditt innehåll presterar totalt sett och på individuell basis. Du kan också spåra tillväxten av antalet följare, se publikens demografi och till och med se hur många klick på CTA-knapparna som du har. Använd detta för att avgöra om din profil behöver ändras, inklusive justerad text för att göra CTA mer kraftfull.

Slutsats

Oavsett om du anser dig vara ett formellt företag eller inte, bör alla “officiella” Instagram-sidor konverteras till ett företagskonto.

Möjligheten att ha detaljerad integrerad analys, öka annonser och använda effektiva funktioner som länkar i stories eller Instagram shopping är stora möjligheter för företag. Instagram-företagskonton ger dig alla fördelarna utan att ta bort något från dig i form av räckvidd eller engagemang.

Det finns allt att vinna och inget att förlora, så konvertera ditt konto om du inte redan har gjort det och börja använda dessa fördelar.

Leave a Reply

Related Posts