Instagram Företagsprofil Statistik – Allt du Bör Veta

Instagram Företagsprofil Statistik – Allt du Bör Veta

Oavsett ditt mål för Instagram – oavsett om det är att växa följare, driva trafik till din webbplats eller öka försäljningen så behöver du inte bara hålla ett öga på det delade sociala nätverkets analyser, men du måste också verkligen förstå dem. Att veta hur man analyserar dessa data kan hjälpa dig att nå din målgrupp bättre, lägga upp mer engagerande innehåll och utveckla en effektivare social strategi som hjälper dig att nå dina mål. Med andra ord, uppnå bättre resultat.

Om du inte tittar på siffrorna regelbundet kan du missa viktiga insikter och möjligheter. Till exempel kan du publicera för ofta eller inte tillräckligt; inriktning på fel publik; eller till och med förbise kommentarer eller omnämnanden som kan leda till framtida varumärkespartnerskap.

Att sortera igenom mängden data i Instagram-analys och bestämma hur det informerar om dina sociala beslut kan dock vara överväldigande. Den här omfattande guiden kommer att förklara varför Instagram-analyser betyder något och kommer att gå igenom olika mått så att du kan utveckla och implementera en vinnande Instagram-strategi.

Varför ska du använda Instagram-analys?

Det finns många sätt att använda Instagram för affärer, men genom produktförbättringar och nya funktioner har Instagram gjort det klart att dess främsta mål är att ansluta varumärken och konsumenter. Även om fotodelningsplattformen ursprungligen var optimerad för upptäckt och inspiration, fokuserar den nu på att göra e-handelsupplevelsen perfekt och att hjälpa företag nå sin målgrupp.

I huvudsak blir Instagram en onlineversion av ett köpcentrum. Och med tanke på de senaste nyheterna om Instagram-testning av borttagning av gilla-märken, måste varumärken utveckla nya strategier för att mäta innehållets prestanda utöver hur många gånger likes du får.

Nyligen har Instagrams uppdateringar och tillägg inkluderat många nya mätvärden och datapunkter som marknadsförare för sociala medier inte har behövt överväga tidigare. Och även om ditt mål för sociala medier inte är optimerat för försäljning, är Instagrams handelsfokuserade analyser viktiga för att hjälpa dig att förstå tre viktiga saker:

 • Människor: Vem engagerar sig i ditt innehåll?
 • Innehåll: Vilket innehåll är engagerande?
 • Produkter: Vilka produkter inom det innehållet får mest engagemang?

När du överväger dessa tillsammans – vem som tittar på dina inlägg, hur fungerar ditt innehåll och vilket värde är ditt innehåll som driver – kommer du att kunna samordna ditt flöde på ett smartare sätt och förbättra din övergripande innehållsstrategi.

Om du till exempel har en e-handelswebbplats kan du vara särskilt intresserad av vilka produktinlägg eller Stories som får mest engagemang. Du kanske upptäcker att användning av Instagram Stories som en del av din marknadsföringsstrategi resulterar i fler swipes till din webbplats, vilket kan leda till bättre resultat.

Instagram kan ge stort värde för e-handel, men du måste titta på hur din Instagram driver trafik och intäkter. Driver din länk i din profil trafik? Vilka länkar i dina stories fungerar? Vilka gör det inte? Vilka specifika produkter genererar intäkter? Om det går bra med en viss produkt, dra nytta av det genom att marknadsföra det mer med din postningsstrategi och influencer marknadsföring. Använd i huvudsak analys för att se hur ditt innehåll presterar och ta sedan dessa ledtrådar för att driva din sociala strategi framåt.

Så här får du tillgång till Instagram Insights/analytics

Instagram-analys och statistik, som kallas Instagram Insights, är endast tillgänglig för affärsprofiler och influencer konton. Du kan komma åt analys från din kontoprofil genom att klicka på de tre horisontella linjerna i skärmens övre högra hörn och sedan välja “Insikter”.

Om du ännu inte har en företagsprofil följer du dessa instruktioner för att byta. Om du bara nyligen har övergått till en företagsprofil kanske du ännu inte har data tillgänglig i Instagram statstik. Tänk också på att Instagram kan ge dig analysinformation om inlägg och berättelser som du publicerade efter att du bytte till en affärsprofil.

Nu när du har öppnat Instagram Insights kan du bara visa analysdata för den senaste veckan, så det är viktigt att regelbundet se och bedöma denna information för att se hur ditt innehåll presterar.

Det finns ett stort värde att ha tillgång till all din analys, så att du kan identifiera trender och ändra din sociala strategi därefter.

Att ha tillgång till all din information gör att du kan identifiera historiska och säsongsmässiga trender och få långsiktiga samhällsbyggande insikter. Det låter dig också att ta vara på historiska och kortsiktiga data så att du kan ändra din innehållsstrategi baserat på vad som för närvarande fungerar och vad som har fungerat bra för dig tidigare.

Mätvärden som du kan se i Instagram Insights

När du öppnar analys visas tre flikar – innehåll, aktivitet och målgrupp – och inom dessa kan du dyka djupare in i specifika typer av data.

Den första fliken som visas är ditt innehåll från veckan. Här ser du antalet inlägg du gjorde den veckan. Dessa inlägg visas inte i kronologisk ordning. de visas efter hur många gånger de har visats, så att du enkelt kan se vilket innehåll som nyligen hade störst räckvidd.

Den första fliken som visas är ditt innehåll från veckan. Här ser du antalet inlägg du gjorde den veckan. Dessa inlägg visas inte i kronologisk ordning. de visas efter hur många gånger de har visats, så att du enkelt kan se vilket innehåll som nyligen hade störst räckvidd.

Instagramstatistik: fliken innehåll

Om du klickar på “Se alla” dina flödesinlägg kommer Instagram Insights att ge dig lite mer historisk data genom att visa alla dina inlägg under det senaste året, ordnat efter inläggens engagemang.

Engagemang är varje användarinteraktion med ett inlägg, inklusive gillanden och kommentarer.

Varför innehåll är viktigt

Att engagera sig med dina inlägg är viktigt att vara uppmärksam på eftersom det avslöjar vilken typ av innehåll som får publikens uppmärksamhet, så att du kan justera din innehållsstrategi över tid. Om du till exempel märker att foton som har en viss stil eller använder ett visst filter fungerar väldigt bra kan du använda den här taktiken oftare i framtiden.

Engagemang är särskilt viktigt om du använder Instagram för e-handel eftersom det är mer sannolikt att användare som engagerar sig med ditt varumärke konverterar. Det här är de personer som mest sannolikt kommer att besöka din webbplats och göra inköp, så det är viktigt att titta på dessa mätvärden i samband med den större bilden.

Till exempel, om du har ett inlägg som har högt engagemang, är det uppenbart att det resonerar med dina följare på något sätt. Men hur fångas det engagemanget för att koppla konsumenten till köp på plats? Med andra ord, finns det faktiskt engagemang med dina produkter, eller slutar det engagemanget precis där på Instagram?

När du klickar på fliken Aktivitet i Instagram Insights kan du visa information om ditt kontos interaktioner och upptäckt.

 • Interaktioner är de åtgärder som vidtas från ditt konto inom en viss vecka och inkluderar följande:
 • Profilbesök: Antalet profilvisningar för veckan
 • Webbplatsklick: Antal gånger som användare klickade på länken på din profilsida
 • E-post: Antal gånger som användare klickade på knappen “e-post” på din profilsida

Varför aktivitet är viktig

Dessa uppgifter ger dig en bra översikt över hur din publik engagerar dig på Instagram varje vecka. Till exempel, om du upptäcker att profilbesök och webbplatsklick ökar varje vecka är det tydligt att din målgrupp är aktiv och engagerad i ditt varumärke. Men om dessa siffror förblir låga eller till och med minskar, vill du justera din strategi och hitta nya sätt att få publiken glada över vad du gör eller är intresserad av att lära dig mer om ditt varumärke.

Fliken aktivitet: upptäckt

Rulla ned tidigare interaktioner för att visa information om Discovery eller de Instagram-konton som ditt konto nådde inom den angivna tidsperioden. Upptäcktsavsnittet för analys ger dig följande:

 • Räckvidd: Hur många Instagram-konton dina inlägg nått
 • Intryck: Antal gånger dina inlägg visades

Dessa siffror ger en bra överblick över hur ditt innehåll presterar från vecka till vecka, i termer av hur många personer det når och hur många visningar det får.

Du kan använda denna information för att försöka bestämma vad som kan ha lett till att visningarna ändrats från vecka till vecka.

Att identifiera vad som fungerar eller inte fungerar för din publik gör att du kan förbättra din framtida strategi.

Publikens flik

Fliken till höger om “Aktivitet” ger information om ditt kontos målgrupp och innehåller följande information om användarna som följer ditt konto:

 • Topplistorna för dina följare efter stad och land
 • Åldersintervall för dina följare
 • Kön bland dina följare
 • Följare genomsnittliga tider när dina följare är på Instagram efter timme och efter veckodag

Denna information kan informera dig om du når din målgrupp eller om det finns en publik för ditt innehåll eller din produkt som du inte tidigare kände till. Eller, om din publik är i en yngre åldersgrupp, kanske du vill posta på Instagram eller Instagram Stories oftare, eftersom yngre demografi tenderar att vara mer aktiv på Instagram.

När du förstår mer om din totala publik kan du titta på enskilda inlägg för att se hur ditt innehåll resonerar med din publik.

Förstå data

När du tolkar data från Instagram-analys är det viktigt att ha ditt kontos mål i åtanke.

Instagram Stories är en Snapchat-liknande funktion som låter användare lägga upp videor och foton som försvinner efter 24 timmar. De är ett utmärkt sätt att engagera din publik, eftersom de ökar ditt innehålls exponering, låter varumärken interagera med användare på ett personligt sätt, hjälper dig att behålla synligheten i dina följares flöden och låter dig kontrollera din marknadsföringstaktik i realtid.

Det finns ett par sätt att se hur dina berättelser presterar, beroende på om du vill visa data om aktuella berättelser eller om du vill se historiska data från berättelser efter 24-timmarsperioden. För att se historisk information om Stories, gå bara till Instagram Insights på samma sätt som du gjorde tidigare genom att besöka din kontoprofil, klicka på de tre horisontella linjerna längst upp till höger på skärmen och välja “Insikter”. Rulla sedan förbi “Feed Posts” till “Berättelser”.

Här kan du se antalet visningar som dina berättelser har fått de senaste två veckorna. För att se hur en enskild berättelse presterade, helt enkelt markera den och svep sedan uppåt för att avslöja mer detaljerade data.

Instagram Stories statistik

För att få tillgång till information om en aktiv historia, tryck bara på berättelsen du är intresserad av, och antingen svep uppåt eller tryck på “Sett av” i det nedre vänstra hörnet, som illustrerat nedan.

Härifrån kan du se en mängd olika data, som beskrivs i följande avsnitt.

Instagram ger mycket information om vem som tittar på dina berättelser och hur tittarna interagerar med dem.

Tittare

Klicka på ögonikonen för att se vem som såg en enskild story på ditt konto. Detta visar en fullständig lista över alla Instagram-användare som såg historien.

Interaktioner

Tryck på diagramikonen till höger om ögonikonen för att se de åtgärder som tagits från en enskild berättelse. Här kan du se antalet delningar och svar som din berättelse fått, hur många som besökte din profil från berättelsen och hur många klistermärken som inträffade. Om du har mer än 10 000 följare eller är en verifierad användare kan du också lägga till länkar till dina Instagram-berättelser och du kan se hur många användare som svepte upp för att besöka webbadressen.

Det finns mycket du kan hämta från hur användare engagerar sig i dina berättelser. Om du driver ett e-handelsföretag och försöker locka människor att klicka för att köpa produkter kan du tycka att vissa typer av bilder fungerar bättre. Du kan till exempel upptäcka att livsstilsfoton av dina produkter får fler webbplatsklick än produktfoton på neutral bakgrund. Detta skulle påverka din innehållsstrategi och föreslå att du spenderar mer tid och resurser på att fotografera produkter i naturliga eller verkliga miljöer istället för i en studio.

Slutsats

Det är uppenbart att det finns mycket analytisk information tillgänglig för Instagram-användare, och det kan vara utmanande att veta var man ska börja när man först tittar på all data och försöker förstå den.

Om du inte tittar på siffrorna är du inte nödvändigtvis utrustad för att identifiera de bästa för att optimera en Instagram-strategi för framtiden. Du måste kunna förstå dessa mätvärden och vidta åtgärder för att optimera din Instagram-strategi framöver, tillägger han. Du vill titta på det som fungerar bra och det som fungerar mindre bra och sedan anpassa din strategi utifrån det.

För att underlätta din Instagram statistikupplevelse bör du först överväga vad dina mål är för plattformen. Om du till exempel är mest intresserad av att öka din publik och utöka ditt varumärkes räckvidd, vill du ägna stor uppmärksamhet åt ditt antal följare, hålla reda på hur antalet förändras över tiden och överväga hur ditt innehåll spelar en roll för att öka, minska eller stagnera det numret. Om du använder Instagram för e-handel vill du dock fokusera på andra aspekter av analys och överväga hur du kan öka försäljningen.

Leave a Reply

Related Posts