Företagsprofil Facebook – Komplett Guide

Företagsprofil Facebook – Komplett Guide

Hur man ställer in en Facebook-sida

Skapa ett Facebook-konto

Om du inte redan har ett Facebook-konto, besök Facebooks huvudsida och skapa ett. Du kan skapa ett personligt konto eller företagskonto, men inte båda. Om du bara använder Facebook för ditt företag, ställ in ditt konto som ett företagskonto, men tänk på att företagskonton har mindre funktionalitet och alternativ än personliga konton.

Om du någonsin kommer att använda Facebook av personliga skäl (förutom marknadsföring av företag) eller vill ha full tillgång till Facebook-verktyg och information, ställer du in ditt konto som ett personligt konto. Du kan välja inställningar så att din affärssida ses och behandlas separat från din personliga sida – känd som din “profil” -sida i Facebook-termer.

Facebook-konton är gratis, men kom ihåg att du bara kan ha ett konto. Om du redan har ett personligt Facebook-sidkonto måste du skapa din affärssida från det kontot. Om du skapar mer än ett konto och Facebook fångar dig kommer de att inaktivera eller ta bort ett eller båda kontona.

Skapa din grundläggande affärssida på Facebook

Det finns två sätt att skapa en sida på Facebook, och båda kräver att du loggar in på ditt konto. När du har loggat in på din personliga profilsida klickar du på länken “Annonsering” på sidan av sidan för att komma till en ny sida där du sedan kan skapa en sida.

Det andra sättet att skapa en sida är att gå till startsidan för skapande av Facebook-sida, välja vilken typ av sida du vill skapa (dvs. lokala företag, företag, varumärke, etc.) och välja ytterligare alternativ för att hjälpa Facebook att veta mer om ditt företag. När du väl har valt alternativen för typen av sida du vill skapa skapas den automatiskt för dig och du kommer att omdirigeras till den nyligen skapade sidan.

Logga in på din företagssida

När du har skapat en företagsida kan du komma åt den i framtiden genom att logga in på ditt huvudkonto, välja “Mitt konto” i rullgardinsmenyn och välja “Använd Facebook som sida.” Om du har mer än en sida visas alternativen att välja mellan – klicka bara på den sida du vill komma åt. Även om du bara kan ha ett Facebook-konto och en personlig sida, kan du ha flera företagssidor eller andra sidor.

Grundinställningar för Facebooks affärssida

När du är på din nya sida visas en serie alternativ längst upp, på sidan och i innehållet på sidan. Huvuddelen av din nya sida innehåller många alternativ, varav de flesta bör göras efter att din webbplats har ställts in. Dessa alternativ inkluderar:

Lägg till en bild

En bild visas bredvid dina inlägg när du uppdaterar din företagsida. Välj en logotyp (eller ett ansikte om du inte har en logotyp) som fungerar bra på webbplatsen. Lämna aldrig detta tomt – det är bättre att använda en tillfällig bild än att inte ha en alls.

Bjud in dina vänner

Gör detta först när du är klar med att anpassa din sida – du vill att de ska se den som bäst ut. När du bjuder in vänner är målet att få dem att “gilla” din sida för att ge den en större följarbas. När du får 25 personer att “gilla” din affärssida, tillåter Facebook dig att ha en anpassad URL-adress för företagssidan. Tills du har 25 fans måste du använda standard-URL som Facebook skapar för din sida. Personer som “gillar” din sida kallas “fans” och sidor kan ha ett obegränsat antal fans – personliga profilsidor kan bara ha 5 000 “vänner”.

Om du redan har Facebook-fans eller prenumeranter kan du också bjuda in dem att bli fans på din nya sida. Även om du kan bjuda in fans när som helst rekommenderas att du bara bjuder in fans när din sida har konfigurerats helt. Om du bjuder in dem till en pågående sida kan de få ett dåligt första intryck.

Statusuppdateringar

När du är redo att skicka meddelanden och uppdateringar använder du det här alternativet. Återigen rekommenderas att du börjar lägga till statusuppdateringar precis innan du meddelar din nya sida. Det är viktigt att du har åtminstone några uppdateringar på din sida innan du meddelar den, så besökare har något att läsa och svara på.

Marknadsför din sida på din webbplats

Detta steg rekommenderas först efter att din sida har konfigurerats helt. Det här alternativet ger dig olika koder som du kan lägga på din webbplats för att dirigera människor till din webbplats så att de kan “gilla” den. Du behöver inte använda det här verktyget – du kan också skapa dina HTML-koder, hyperlänkar på en webbplats, och om du använder WordPress finns det många gratis plugins tillgängliga som hjälper dig att ansluta din webbplats till Facebook.

Ställ in din mobiltelefon

Med det här alternativet kan du ställa in din mobiltelefon så att du kan ladda upp bilder och uppdateringar från din telefon. När du vill att dessa alternativ ska visas igen klickar du på länken “Kom igång” i sidofältet på din sida (du måste vara inloggad på ditt konto).

Knappen Redigera sida på Facebook-sidor

När du skapar en sida på Facebook visas en “Redigera sida” -knapp längst upp till höger på sidan. Klicka på det här för att komma in i hjärtat med att anpassa din sida. När du väljer redigera sida märker du att menyalternativen i sidans sidofält ändras.

Dina inställningar

Med de här alternativen kan du ställa in bokningsinställningar och e-postinställningar. Om du inte vill att alla dina inlägg ska läggas upp automatiskt på din affärssida när du är inloggad, avmarkera rutan “Inläggsinställningar”.

Hantera behörigheter

Behörigheter gör att du kan bestämma vem som kan lägga upp kommentarer, bilder och länkar till din sida och vem som kan se din sida. Du kan också ställa in begränsningar för att begränsa minderårigas tillgång.

Grundläggande information

När du har 25 fans kan du använda det här alternativet för att välja ett företags sidnamn. Inkludera information om din webbplats, en kort beskrivning och länk till din webbplats. Informationen du lägger till i fältet “Om” kommer att visas på din affärssida så håll den kort.

Profilbild

Det är en annan plats där du kan välja att ladda upp din logotyp eller en bild som kommer att visas (som standard) bredvid alla dina uppdateringar samt i huvudbildrutan på din affärssida. Det kommer inte att ändra bilden som visas på din profilsida (om du använder ett personligt konto.)

Marknadsföring/annonsering

Från det här skärmalternativet erbjuder Facebook följande verktyg som hjälper dig att marknadsföra din affärssida: Annonsera på Facebook, Berätta för dina fans, få ett märke och lägg till en Like-ruta på din webbplats. Ovanstående alternativ är desamma eller liknar de som finns i alternativpanelen “Kom igång”.

Hantera administratörer

Det är här du ger administrativ åtkomst till andra människor och anpassar deras åtkomstnivå. För att ge någon administratör tillgång måste de först “gilla” din sida.

Appar

Det är här du kommer att lägga till verktyg och funktioner för att anpassa utseendet och funktionaliteten på din Facebook-sida.

Mobil

Välj det här alternativet för att ställa in en mängd olika funktioner för åtkomst till mobilenheter.

Insikter

Visar statistik och information om hur många som besöker din sida och hur de använder dina sidor.

Hjälp

Information och vanliga frågor som besvaras av Facebook om hur du ställer in och underhåller din sida.

Använda appar för att anpassa din Facebook-sida

För att skapa ett anpassat utseende för din Facebook-sida måste du använda appar. Det finns många appar du kan använda på Facebook, och andra är mer komplicerade att använda än andra. När du anpassar din Facebook-sida hjälper det dig att känna till HTML-programmering och grundläggande webbdesign.

För att hitta tillgängliga appar, gå till din Facebook-sida, välj “Redigera sida” längst upp till höger och klicka sedan på “Appar” i vänster sidofält. Du kommer att se en lista över några vanliga appar som oftast används på Facebook. Om du vill visa eller använda någon av dessa appar väljer du bara alternativet “Gå till app”.

Om du vill hitta fler appval klickar du på länken nedanför standardapparna “Bläddra bland fler applikationer”. När du söker efter appar för att anpassa utseendet på din Facebook-sida, hoppa över menyalternativen och gå direkt till “Sök” -rutan. Bra söktermer för att hitta designappar inkluderar: “anpassad”, “anpassa sida” och “FBML.”

Facebook Markup Language (FBML)

FBML är kodspråket som används i appar som alla HTML-koder. FBML fungerar med de flesta HTML-koder, men inte alla. När du söker i appar efter FBML hittar du appar som kan användas för att anpassa utseendet på din företagsida.

Statisk FBML är förmodligen den mest använda appen för anpassning. Det kräver kunskap om HTML, men annars är det inte svårt att använda.

Skapa en titt på din sida i HTML, kopiera koden till appen och ge den en titel. Titeln läggs automatiskt till på sidornas vänstra sidofält med en länk till undersidan. Du kan till exempel använda Static FBML för att skapa en “Om oss” -sida.

Leave a Reply

Related Posts