TikTok Åldersgräns – Vad du Bör Veta!

TikTok Åldersgräns – Vad du Bör Veta!

Hur ser säkerheten för TikTok och integritet ut?

TikTok har kämpat för att skapa bättre integritetssäkerhet för sina användare och göra plattformen så säker som möjligt. Med det sagt, finns det, som på de flesta sociala plattformar, åldersgräns för användandet av TikTok.

TikTok säger att dem förbjuder konton som upprepade gånger försöker ladda upp opassande klipp, och dem uppskattar sina medlemmar i samhället som rapporterar innehåll och varnat andra för att titta på, engagera eller dela sådana videor på vilken plattform som helst i respekt för personen och deras familj.

Vad är åldersgränsen på TikTok?

TikTok kräver att användarna är minst 13 år för att ha tillgång till hela appen.

Alla under 18 måste också få samtycke från en förälder eller vårdnadshavare innan de kan skapa ett konto.

Det är möjligt att använda TikTok om du är under 13 år, men yngre barn kan bara komma åt en viss del av appen som har ytterligare sekretessfunktioner och bara visar videor.

Barn under 13 år kan inte kommentera, söka eller lägga upp sina egna videor.

Det är dock möjligt för barn att kringgå detta genom att ange ett falskt födelsedatum.

Aktivera föräldrakontroll

TikTok har vad det kallar ett ”Familjesäkerhetsläge”, vilket gör det möjligt för föräldrar att begränsa hur deras barn använder appen.

För att aktivera detta går du till Inställningar. När det här läget har aktiverats kan du begränsa hur mycket tid ditt barn kan spendera på TikTok och begränsa vad de kan se.

Du kan också ställa in ett lösenord för att se till att ditt barn inte kan ändra dessa inställningar själva.

Hur gör du ett konto privat?

Du kan göra ett konto privat genom att gå till Inställningar> Sekretess och säkerhet> Upptäckbarhet. Du hittar en inställning som heter Privat konto, som du kan slå på och av.

När ett konto är privat kan endast användare som du har godkänt följa dig och se dina videor och gilla. Detta inkluderar dock inte befintliga följare.

Du kan också gå ett steg längre och hindra andra konton från att hitta dig eller ditt barns konto.

För att göra detta måste du stänga av “Tillåt andra att hitta mig”.

Hur kan jag filtrera bort olämpligt innehåll?

TikTok har ett begränsat läge som använder ett system för att filtrera bort olämpligt innehåll. Systemet är inte perfekt, men kommer att utesluta mest olämpligt innehåll.

Du hittar det här alternativet i Inställningar> Digital välbefinnande> Hantering av skärmtid.

Hur kan du hindra människor från att kontakta ditt konto?

I Sekretess och säkerhet> Säkerhet kan du förhindra att andra användare interagerar med ditt konto.

Du kan antingen låta alla interagera med dig, bara människor du är vän med eller ingen alls.

Det är under denna inställning som du kan hindra andra användare från att skicka meddelanden till ditt barns konto och kommentera deras videor.

Så rapporterar du ett konto

Om ett konto visar olämpligt innehåll kan du rapportera det.

Så här gör du:

  • Gå till profilen för kontot du vill rapportera
  • Tryck på ikonen Inställningar
  • Tryck på Rapportera och följ stegen i appen

TikTok förstärker sina föräldrakontroller med en funktion som låter föräldrar fjärrställa begränsningar för sina barns konton. Den nya funktionen, som kallas Family Pairing, gör det möjligt för föräldrar att länka sina barns konton till sina egna, där de kan inaktivera direktmeddelanden, aktivera begränsat innehållsläge och ställa in tidsgränser för skärmen.

I februari 2019 betalade företaget 5,7 miljoner dollar till Federal Trade Commission på grund av påstådda brott mot barns sekretesslag, delvis för att användare under 13 år kunde registrera sig utan föräldrarnas samtycke. TikTok har sedan dess gjort ändringar för att följa lagen, och det har lagt till funktioner som skärmtidsgränser för att ge användare och föräldrar mer kontroll över appen, vilket är oerhört populärt bland tonåringar. TikTok började lansera samma funktioner under namnet ”Familjesäkerhetsläge” i Europa tidigare i år.

Tiktok har uppdaterat sin app kontinuerligt vilket bland annat inkluderar denna uppdatering. När två konton är länkade kan föräldrar styra ett barns inställningar från sin egen telefon. Tidigare skulle de behöva ställa in dessa begränsningar i appen på barnets enhet. TikTok erbjöd lösenord så att vissa inställningar inte kunde stängas av utan samtycke, men det var uppenbarligen en mindre bekväm lösning och lade inte kontrollerna direkt i föräldrarnas händer.

Föräldrar måste fortfarande få sina barn att gå med på att ha sina konton länkade under det nya systemet. För att ställa in den måste föräldrar skanna en QR-kod inuti det digitala välbefinnandeområdet på barnets konto. Barn kommer att kunna inaktivera funktionen när som helst, även om det finns vissa spärrar: föräldrar får ett meddelande och de får chansen att länka kontot igen om det kopplades av av misstag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts