Hur vet man om man är Blockad på Instagram?

Hur vet man om man är Blockad på Instagram?

Instagram har ett antal funktioner som tillåter dig att bestämma vem som kan (och inte kan) se det innehåll du delar på plattformen.

Förutom att göra ditt konto helt privat så att potentiella följare måste begära åtkomst till att se dina inlägg kan du också blockera vissa personer från att se dina inlägg. Om du undrar om någon har blockerat dig på Instagram och hur du i sådant fall ser detta, fortsätt läsa. Så här ser du vem som har blockerat dig på instagram och vad som händer om du blir blockad.

Så ser du om någon blockerat dig på Instagram

Instagram kommer inte att meddela dig om någon blockerar dig. Men om du misstänker att någon kan ha blockerat dig, kanske för att du inte längre ser deras inlägg och berättelser, kan du göra lite research för att ta reda på det.

Det första du bör göra är att söka efter profilen som du tror kan ha blockerat dig. Om du kan hitta deras profilsida och ser deras inlägg, är allt i ordning och de har inte blockerat dig. Om profilen är inställd på privat, kommer du att se tydligt i beskrivningen att kontot är privat. Det betyder inte att du har blockerats. Bara att du inte följer kontot och därmed inte kan se deras inlägg.

Om du kan navigera till personens profilsida och den visar hur många inlägg de delat, men du faktiskt inte kan se några inlägg, vet du att du har blockerats. Där ett rutnät med inlägg bör vara, ser du ett meddelande som säger Inga inlägg ännu, trots att du faktiskt kan se att de har delat inlägg.

Det finns 10 generella tecken som du kan ta reda på om du är blockerad på Instagram av en användare:

  • Du kan inte hitta användare i sökfältet (om du inte har sökt tidigare)
  • Du kan inte se personerna dem följer
  • Du kan inte se deras inlägg
  • Du kan inte se deras följare
  • du kanske inte ser några inlägg, följare under en kort period
  • Du kan inte se någon av deras Instagram-berättelser
  • Även om du skickar ett meddelande kommer de inte att få det
  • De kan inte se dina kommentarer och inlägg
  • Deras direktmeddelande konversation försvinner
  • Om du söker efter kontot är utseendet för dig och dem annorlunda
  • Om du redan har sökt efter den personens namn i sökfältet kan du kanske hitta det även efter att de har blockerat dig, men detta kommer också att försvinna efter ett tag. Så det bästa sättet att ta reda på är att söka efter personen anonymt med andra Instagram-konton.

Hur vet du om någon har blockerat dig eller raderade sitt konto?

Du kanske tror att någon har blockerat dig på Instagram, när de egentligen just har inaktiverat eller tagit bort sitt konto. Finns det ett sätt att se skillnaden? Om Instagram-kontot du letar efter har tagits bort eller inaktiverats hittar du det inte det när du söker efter det och du kan inte heller besöka det även om du har länken.

Vad händer om du blockeras på Instagram?

När du är blockerad på Instagram kan du inte längre interagera med personen som blockerade dig. Du kommer inte att se deras profil i sökning och du kommer inte att se deras inlägg eller berättelser i ditt flöde. Du kan fortfarande tagga kontot, men det visas inte i deras aktivitetsflöde (De får inte en notis). Du kommer inte heller att kunna skicka meddelanden personen som har blockerat dig.

När du blivit blockerad på Instagram är det bästa sättet att hantera det att glömma bort det och gå vidare. Det finns inget du kan göra för att situationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts