Så Arkiverar du Bilder på Instagram

Så Arkiverar du Bilder på Instagram

Utvecklarna av Instagram-tjänsten lade till funktionen arkivering av inlägg 2017. Sedan denna uppdatering har det blivit mycket lättare att hantera innehållet på ditt konto och organisera ditt flöde.

I den här artikeln kommer vi att hjälpa dig att hitta ett arkiv på Instagram och berätta vilka andra förändringar som har gjorts när du lägger till den här funktionen och hur du kan använda den.

Varför behöver du Instagram arkiveringsfunktionen

Föreställ dig att du har beslutat att gå igenom dina Instagram-inlägg och under det hittade du många inlägg, gamla och irrelevanta. Att ta bort dessa inlägg och foton är inte den bästa lösningen: efter ett tag kanske du behöver eller vill se det här innehållet igen.
Att lägga till ett inlägg i ett arkiv betyder att du döljer det. Observera att det inte är samma sak som att ta bort ett inlägg / berättelse som det tidigare var på Instagram. Genom att arkivera ditt innehåll döljer du det för andra användare, medan du fortfarande kan få åtkomst till det via ditt konto.

Var är arkivet på Instagram

På Instagram har du storiesarkiv och inläggsarkiv.

Så lägger du till ett inlägg i Instagram-arkivet

För att lägga in inlägg i arkiv på Instagram krävs den senaste versionen av Instagram-appen för en mobiltelefon (du kan ladda ner och installera den gratis både för Android och iOS).

  1. Gå till din profil och klicka på menyknappen längst upp till höger.
  2. Klicka på knappen arkiv i menyn.
  3. Det valda inlägget skickas till Instagram-arkivet.
  4. För att hitta det dolda inlägget, öppna din profil igen och klicka på klockikonen längst upp till höger.

Hur man tar tillbaka arkiverade bilder på Instagram

Kanske har du ändrat dig och nu vill du få tillbaka arkiverade inlägg på Instagram. Egentligen är det väldigt lätt att göra. Gör följande för att hämta ett inlägg från ditt arkiv:

  • Öppna Instagram-arkivet
  • Välj inlägget (eller arkiverade Instagram-bilder) du vill extrahera från arkivet.
  • Klicka på botten längst upp på menyn och välj alternativet “Visa på profil”.

Hur man använder arkivfunktionen

Inte alla användare uppskattade denna funktion fullständigt då de inte helt förstår dess syfte. Vi föreslår flera metoder för hur du kan använda arkivfunktionen.

Organisera ditt Instagram-flöde

Uppenbarligen är detta inte det enda sättet du kan använda funktionen för arkivfunktionen. Den här funktionen kan vara användbar om:

Du kan helt enkelt lägga till det tvivelaktiga och onödiga materialet i arkivet och se hur det kommer att påverka den allmänna “looken” i den uppdaterade profilens flöde.

Instagram Archive låter dig testa saker genom att lägga till eller ta bort inlägg och foton medan du fortfarande kan snabbt föra dem tillbaka till flödet.

Om du inte är nöjd med resultatet, hämta allt från arkivet och prova dig fram.

Ta bort irrelevant eller föråldrat innehåll

Det finns många skäl för att ta bort Instagram-inlägg. Om innehållet enligt din åsikt inte uppfyller publikens intressen är det lätt att ta bort det eller rättare sagt dölja det. Varför skulle du ta bort något du har spenderat tid och ansträngning på, om ett återuppväckt inlägg kan få en ny chans. Det är därför denna användbara arkivfunktion utvecklades.

En ytterligare fördel med en sådan metod för “radering” är att du tillsammans med ett inlägg också sparar kommentarerna och likes.

Du kan skjuta upp ett inlägg tills det publiceras / slutförts genom att skapa det och omedelbart lägga till i Instagram-arkivet. Via arkivfunktionen kan du skapa utkast och redigera dem för att publicera ett redan förberett inlägg eller arkiverade Instagram-bilder senare.

Slutsats

I vilket fall som helst är arkivfunktionen mycket användbar. Det viktigaste är att det gör det möjligt att undvika radering av misstag och skyddar sina användare från att förlora viktiga Instagram-foton och inlägg.

Leave a Reply

Related Posts