Annonsera på Facebook Tips & Strategier!

Annonsera på Facebook Tips & Strategier!

Om du önskar börja annonsera på Facebook eller bara vill optimera dina annonser för bästa resultat, då har du kommit rätt!

I denna artikel delar vi några av de främsta tips och strategier för att lyckas med Facebook annonsering!

Facebook har cirka 2.7 miljarder aktiva användare varje månad vars flöden är redo och väntar på att se ditt innehåll.  Plus att Facebook-annonser har den lägsta kostnaden per 1000 visningar i reklamhistoriken, så vad finns det att förlora?

Facebook-annonser kommer att placera innehållet framför din publik, men det är ditt jobb att se till att de klickar på det. Och som du vet med annonser är det inte bara sätta igång och sedan vänta på resultaten. För att få valuta för pengarna måste du opptimera dina annonser så att de presterar så bra de bara kan.

Låt oss utforska några av de bästa tipsen och tricksna för att göra ditt innehåll mer värdefullt för din publik när du annonserar på Facebook.

Innan du ens börjar skriva text och designa bilder måste du känna din publik och ha en Facebook-affärssida. Bestäm först din målgrupp och vad de är intresserade av. Eftersom vi har bevisat att nyhetsflödesannonser har mer marknadsföringskraft kommer vi att fokusera på den här typen av annonser. Nu, med ett företag, en målgrupp och en typ av annons, går alla system på detta Facebook annonseringsapproachen.

Tips och strategier för att marknadsföra på Facebook

Bilder, bilder, bilder

Även den bästa texten på webben gör ingenting utan en fantastisk bild för att locka in människor.

I den digitala tidsåldern bombarderas människor ständigt av textinnehåll, så en väldesignad bild är det som gör att innehållet sticker ut när man annonserar på Facebook är A och O. Det har visat sig att innehåll med en relevant bild får 94% fler totala visningar än ett innehåll utan en.

Genom att rulla ner i ett oändligt Facebook-flöde är det lätt att skumma över en vägg med annonstext. Det är bilden som kommer att bryta upp texten och erbjuda något av intresse för betraktarens öga! Men när de ser bilden kommer de att granska texten runt den, så se till att din bild är relevant för din text.

Du kan till och med lägga på din bild med text för att ge en bred uppfattning om innehållet som din kund ser. Bli inte galen med textöverlägget! Inte bara tillåter Facebook inte alltför textmättade bilder, men du riskerar att bombardera din publik med för mycket information, vilket försämrar utseendet på din annons. Använd Facebooks praktiska verktyg för kontroll av bildtexter för att se om din passar räkningen.

En av de viktigaste sakerna när det kommer till bilder är att absolut inte dela pixliga bilder. Medan Facebook automatiskt kommer att beskära och ändra storlek på din bild så att den passar dimensionerna på annonsutrymmet, är det bättre att du skapar en bild som passar rätt dimensioner så att du inte riskerar någon olycklig manipulation av din bild. De rekommenderade måtten beror faktiskt på ditt annonsmål, så kolla efter den optimala storleken.

Ge något av värde

Innehållet du lägger framför publiken måste erbjuda något av värde för dem. Alla vill ha något gratis eller “något av värde” men frågan är att ta reda på vad du ska erbjuda exakt. Det är därför en viktig del av reklam på Facebook är att känna din publik.

Vilken typ av innehåll vill din målgrupp se i deras flöde? Saker som kuponger och rabatter skulle vara både relevanta för dina kunder och något som ditt företag enkelt kan erbjuda och följa upp.

Erbjudandet behöver inte vara fysiskt. Begränsa dig inte vad du kan ge dina kunder – att tänka utanför lådan kan hjälpa dig att hitta det perfekta erbjudandet för dina kunder.

Immateriella erbjudanden som tillgång till studier som undersöker produktiviteten och de psykologiska fördelarna med kaffe är inte fysiska, men har ändå värde för din publik. Om du har information som kan vara till nytta för dina kunder, erbjud den till dem via dina Facebook-annonser för att öka din klickfrekvens.

Lös ett problem

Alla har problem, inklusive dina kunder. Det är ditt jobb som företag att veta vad dessa problem är och hur du kan lösa dem.

Uppmärksamma problemet i din första rad och erbjud omedelbart lösningen för att hålla din kund intresserad. Du kan också rama in din annons för att lösa ett problem som din kund inte ens vet att de har. Genom att lista fördelarna med din produkt eller tjänst kommer människor automatiskt att tänka på nackdelarna med att inte ha din produkt.

På samma sätt innebär det att du startar din text med ord “äntligen” som antyder att det du erbjuder har saknats i dina kunders liv, och därför är anledningen till att de ska stanna upp en stund och lyssna på dig.

Call to action

För att ta vara på dina potentiella kunders uppmärksamhet bör du alltid använda en så kallad call to action. Det är där uppmaningen till handling (CTA) kommer in! I slutet av din annons, se till att du berättar för tittaren nästa steg, oavsett om det är att “Ring nu”, “Läs mer” eller “Registrera dig idag.”

Ett textavsnitt som visar en åtgärd som tittaren kan utföra hjälper till att öka klickfrekvensen för din annons. Om du har mer innehåll som du vill att din kund ska få tillgång till från annonsen, berätta för dem med en “läs vidare” eller “titta nu”.

Dessutom blör du uppmuntra du tittarna att agera omedelbart genom att lägga till en känsla av brådska i din uppmaning. Vi vill alltid ha det vi inte kan ha, marknadsföringens FOMO (Fear of Missing Out) och att ha en uppmaning som “Köp nu, erbjudandet slutar snart” uppmanar kunden att dra nytta av ditt erbjudande innan det är för sent.

Kvalitet över kvantitet

När det gäller reklam på Facebook är det verkligen kvalitet på text framför kvantitet. Användare vill inte bombarderas av en textvägg när de scrollar i sitt flöde – det får dem bara att scrolla snabbare. Om du begränsar antalet bokstäver med din text blir din annons kortfattad och hjälper dig att undvika att upprepa dig med tom text.

Mindre text betyder dock färre ord för att förse din publik! Låt publiken veta omedelbart vad du har att erbjuda.

Några ord kan gå långt när du vet hur du använder dem. Enligt en analys av Facebook-innehåll av Dan Zarrella är verb och substantiv mer effektiva i din kopia än adjektiv och adverb (Dan Zarrella).

Använd siffror och statistik

Tal kan tala högre än ord. Siffror och statistik visar din publik att du kan din sak, och delar med dig av en text med fakta och data. Att kasta in en bråkdel eller en procentsats innebär att det finns forskning för att säkerhetskopiera dina anspråk och gör dig mer pålitlig. Gör mer än bara att antyda.

Var redo att säkerhetskopiera dem med en trovärdig källa när du citerar siffror. Ju mer vetenskapligt något verkar, desto mer benägna är vi att tro det, men låt inte falska fakta slå tillbaka på dig och ditt företags rykte. Det har till och med visats att specifika siffror, som att använda ojämna siffror iställer för runda siffror förbättrar ditt inläggs prestanda.

Det är ett sällsynt fall av KISS (Keep It Specific, Stupid!) Som hjälper dig att lägga legitimitet till din annons och hålla kunderna intresserade. Ett annat udda faktum om siffror i inlägg är att udda siffror i titeln (t.ex. 5 intressanta marknadsföringsfakta!) Är mer benägna att dra in någon än jämna siffror.

Hur relevant är din annons?

Med dina annonser måste du ha i åtanke din målgrupp. Vilka annonserar du för? Relevansen av dina annonser för din publik har betydelse när det gäller iögonfallande innehåll. Förvara din text inom ramen för vad din publik skulle tycka om.

Ju längre bort du kommer från publikens intressen, desto längre flyttar de ner på sidan från din annons. Tur för oss har Facebook ett verktyg för relevanspoäng för att avgöra hur intresserad din målgrupp kommer att vara.

Här är några av de absolut viktigaste Facebook tipsen för att lyckas med att annonsera på Facebook och för att få så bra resultat som möjligt.

Leave a Reply

Related Posts