Vad är Facebook Marketplace?

Vad är Facebook Marketplace?

Att sälja dina varor har aldrig varit enklare tack vare webbplatser som ebay, Tradera, Blocket med flera, som låter dig sälja dina tidigare älskade föremål online. Att kunna köpa och sälja varor från ditt Facebook-konto med Marketplace gör även detta ämu mer bekvämt.

Vad är Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace är en sektion för annonser inom Facebook-plattformen. Den lanserades ursprungligen 2007 och innehöll kategorier som jobbmöjligheter, föremål till salu och bostäder att hyra eller sälja. Facebook marketplace blev under denna tid inte så lyckat, så Facebook uppdaterade och startade om det i oktober 2016 och det har varit igång sedan dess.

Du kan lägga upp annonser för att sälja allt från begagnade kläder till böcker och mycket mer. Dessutom kan du söka efter varor du vill köpa. Ofta har artiklarna på Facebook Marketplace tidigare använts och är begagnade men ibland har du tur och kan köpa helt nya artiklar.

Du kommer att få meddelanden omedelbart om du kommunicerar med en säljare eller köpare. Så du kan granska sociala medier medan du säljer eller köper varor.

Medan webbplatser som Blocket också är ett bra sätt att sälja dina begagnade föremål är Facebook Marketplace mycket bekvämare eftersom du inte behöver ställa in och övervaka ett ytterligare konto. Allt du behöver för att börja köpa och sälja ligger precis till hands.

Var kan du hitta Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace är lättillgängligt både i Facebook-webbläsarversionen och via Facebook-appen.

Så här öppnar du Facebook Marketplace på din telefon:

  • Öppna din Facebook-app
  • Välj de tre horisontella linjerna längst ned till höger på skärmen.
  • Välj fliken Marketplace.
  • Du kan söka efter objekt genom att välja förstoringsglaset längst upp till höger på skärmen och skriva in objektets namn.

Facebook Marketplace på dator

För att öppna Facebook Marketplace på din dator, välj Facebook Marketplace-fliken till vänster i ditt Facebook-nyhetsflöde. Det här är samma sidofält där du hittar vänner, sidor, grupper och andra genvägar.

På Marketplace kan du köpa artiklar eller skapa en annons. Den extra fördelen med att få meddelanden om försäljning på Facebook gör processen snabb och enkel.

Hur man köper en artikel på Facebook Marketplace

Du kan köpa ett objekt på Facebook marketplace genom att skicka meddelanden till säljaren och förhandla om ett pris eller acceptera priset som det är.

Marketplace visar sökresultat från ditt geografiska område. Men om du är villig att resa för att köpa varor kan du söka utanför din hemstad för att köpa saker.

Med sökfiltret kan du anpassa listorna till din aktuella plats. Detta låter dig bestämma exakt hur långt du är villig att resa för en artikel.

För att söka efter ett objekt på Facebook Marketplace på din dator skriver du bara namnet på det objekt du letar efter i sökfältet.

På en artikels sida kan du använda Messenger för att kontakta säljaren. Du kan göra detta genom att välja Meddelande eller genom att välja Skicka-knappen för standardmeddelandealternativet.

När du träffar säljaren, se till att ta med betalning och träffas på en säker plats.

Hur man skapar en annons på Facebook Marketplace

Nu när du vet hur du öppnar Facebook Marketplace och köper ett objekt kan du gå vidare till att sälja ett objekt om du vill.

Så här säljer du en artikel på Facebook Marketplace:

  • Välj + Sälj något-knappen i vänster sidofält.
  • Välj den typ av objekt som ska säljas (artikel, fordon eller hem).
  • Fyll i lämplig information i fälten och lägg till ett foto.
  • Välj Nästa.
  • Välj Publicera för att lägga upp din annons.

Nu när din annons är live kommer du att få ett meddelande om någon skickar ett privat meddelande till dig som visar intresse.

Vilka artiklar kan du sälja på Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace tillåter endast vissa artiklar att säljas — nämligen sådana som följer dess handelspolicy. Handelspolicyn övervakar även köp och försäljning av Facebook-grupper, butiker för affärssidor och personliga sidor och Instagram Shopping.

Det finns många saker du kan sälja på Facebook Marketplace. Du kan sälja kläder, möbler, smycken, konst, hemlagade varor, fordon, hem eller lägenheter (att hyra eller köpa), elektronik, musikinstrument och antikviteter.

Så länge din artikel följer dess policy, tillåter Facebook dig att sälja den på Marketplace.

Objekt som du inte kan sälja på Facebook Marketplace inkluderar:

Tjänster: Du kan inte annonsera tjänster som frisyr, massage och rengöring på Facebook Marketplace. Du kan dock skapa en personlig eller affärssida för att sälja din tjänst så länge den överensstämmer med Facebooks handelshandelsavtal.
Icke-objekt: “På jakt efter” eller “söker” inlägg är inte tillåtet på Marketplace.

Husdjur: Du får inte sälja djur på Facebook Marketplace.
Hälso- och sjukvård: Föremål som medicin eller första hjälpen-kit kan inte säljas på Marketplace.
Olagliga föremål: Narkotika, vapen eller andra olagliga föremål är förbjudna att sälja på Facebook Marketplace.

Om du är osäker på om du kan sälja en viss artikel på Marketplace, kolla Facebooks handelspolicy. Om du fortfarande är osäker på att sälja föremålet är det bäst att göra en försiktighet och inte lägga upp annonsen. Facebook kommer att avbryta din användning av Marketplace om du lägger upp något som strider mot dess policy.

Det finns många sätt du kan sälja dina artiklar på internet. Om du är intresserad av att starta en butik online kan du alltid läsa om hur du skapar en onlinebutik med Shopify.

Med Facebook Marketplace kan du säkert köpa och sälja varor online. Det är särskilt bekvämt för dig att kunna surfa på sociala medier medan du kommunicerar med säljare och köpare.

Detta ger ett enkelt och snabbt försäljningsutbyte för båda parter och gör Facebook Marketplace till ett bra alternativ för onlineannonser.

Leave a Reply

Related Posts