Instagram Shadowban – så Kollar du om ditt Instagramkonto är Drabbat

Instagram Shadowban – så Kollar du om ditt Instagramkonto är Drabbat

Vad är en Instagram Shadowban?

Eftersom Instagram inte ens har bekräftat att Shadowban till och med finns, är det svårt att ge en exakt definition, för vi vet inte riktigt vad det är, men de drabbade upplever dessa problem med sina konton:

En shadowban är ett förbud mot ditt konto som görs utan förvarning. Så om du har fått ditt konto shadow bannat kanske du inte ens inser det förrän ditt engagemang börjar sakta minska – eller mycket snabbt minska.

Det tar oss till nästa punkt.

När du är shadowbannad har folk rapporterat att dina bilder som använder hashtags för att nå en bredare publik inte är synliga för någon utom dina följare.

Det betyder att dina inlägg filtreras bort från hashtags och inte låter andra som inte följer upptäcka dina inlägg. Och trots allt är hela syftet med hashtags att nå en större publik och öka engagemang och följare, men om dina inlägg inte är synliga kommer det att resultera i ett stort slag på ditt engagemang. Speciellt om din tillväxt tidigare har bero mycket på hashtags.

Det betyder att dina inlägg filtreras bort från hashtags och inte låter andra som inte följer upptäcka dina inlägg. Och trots allt är hela syftet med hashtags att nå en större publik och öka engagemang och följare, men om dina inlägg inte är synliga kommer det att resultera i en stor hit på ditt engagemang. Speciellt om din tillväxt tidigare har bero mycket på hashtags.

Allt du behöver veta om Instagram Shadowban

Blanda inte ihop Instagrams nya algoritm med shadowban. Sedan Facebook köpte Instagram har de bland annat introducerat ett nytt sätt att visa inlägg i folks flöden. Fodret gick från att vara ett kronologiskt foder, som visar det senaste längst upp och det äldsta längst ner.

Och eftersom Facebook hade det här sättet att sortera innehåll i ditt flöde, bara en mer extrem version av det, blev folk inte särskilt förvånade när de introducerade det till Instagram.

Den nya algoritmen har dock mötts med mycket kritik. Eftersom den främsta anledningen till att algoritmen introducerades var att människor helt enkelt missade innehåll från människor de följde, och ju fler människor de följde skulle det vara svårare att hålla koll på allt nytt innehåll, Instagram började filtrera bort innehåll som de tror du gillade inte och visade bara det mest relevanta i ditt flöde baserat på vad du hade varit med om.

Vad detta i slutändan betyder är att om du ser en minskning av ditt engagemang kan det bara bero på att dina inlägg försvinner från folks flöde eftersom Instagrams algoritm inte ser dem som tillräckligt relevanta.

När Facebook förvärvade Instagram introducerade de också kort efter Instagram-annonser, precis som på Facebook. Vissa människor menar att den begränsade räckvidden beror på att Instagram vill att folk ska köpa annonser så att de kan tjäna pengar.

Men även om denna teori är diskutabel har det varit ett vanligt diskussionsämne också på Facebook, där det nästan inte finns någon möjlighet att få någon organisk räckvidd alls.

Hashtags är ett av de mest kraftfulla verktygen för att nå en ny publik och de är utformade för att hjälpa dig att hitta ditt innehåll. Om Instagram vill öka sin annonsförsäljning skulle det självklara valet vara att minska hashtags effektivitet, vilket gör att människor når en större publik.

Vad säger Instagram?

Instagram har varit anmärkningsvärt tyst i denna fråga, vilket har gett utrymme för många konspirationsteorier, men i ett inlägg som de gjorde den 1 mars erkände de problemet, men mycket kort.

Allt du behöver veta om Instagram Shadowban

I texten medger Instagram att det finns ett problem med hur innehållet dyker upp i hashtags och att de arbetar med det. Men i juli, fyra månader senare, verkar människor fortfarande ha problem med Shadowban, så du skulle tro att om Instagram inte orsakade “problemet med hashtag-sökningen” medvetet skulle det fixas nu. Åtminstone baserat på de större frågorna de har mött och löst på kort tid.

Vissa människor ser också detta meddelande som ett sätt för Instagram att lugna folkmassorna lite efter att de har genomfört skuggförbudet utan att meddela det.

Det mest intressanta med meddelandet är att de först erkänner och erkänner att det finns ett problem med hashtags och sedan fortsätter om hur du inte bör förlita dig på hashtags, vilket ytterligare förstärker misstankarna om en shadowban.

Varför blir du shadowbannad?

Baserat på de många människor som påstås ha påverkats av Shadowban finns det några sätt du kan drabbas.

Som helhet antas en shadowban ges till alla konton som inte följer Instagrams regler, villkor och villkor.

Låt oss få mer detaljerad information om vad som faktiskt orsakar en shadowban.

För det första, om du verkligen vill veta vad som är okej och inte göra i Instagram-communityn, är det ett måste att läsa deras användarvillkor.

1. Du använder bots eller obehöriga programvaror

Det finns en hel del programvaror där ute som du kan använda för ditt Instagram-konto. Men endast en liten del av dem är faktiskt godkända av Instagram.

Oftast är verktygen som kommer att skada ditt konto de som kommer att växa ditt konto, antingen genom att sälja falska följare eller aktivera en bot på ditt konto som kommer att spam-gilla, skräppostfölja och skräppostkommentera.

Måånga tjänster som tillhandahåller följare hävdar att de säljer dig “riktiga” följare, men det finns inget som heter riktiga följare när du betalar någon för att få dig följare som inte är intresserade av din sida och vad du lägger upp – och troligen aldrig kommer att engagera sig med din sida.

Instagram har nyligen varit extremt hård mot automatiserade tjänster för Instagram-konton, och inte för länge sedan stängde de några av de två största automatiserade bot-tjänsterna för Instagram. Massplanner och Instagress.

Detta är ett tydligt tecken på att Instagram verkligen tar automatisering och falska följare på allvar, vilket kan vara anledningen till ett skuggförbud.

Notera:

Om du har flera konton och använder dem under samma IP-adress, kan det att du har ställt in en automatisk tjänst för bara ett av dina konton påverka dem alla i en shadow ban.

2. Människor rapporterar ditt konto

Om du har några rivaler som rapporterar ditt konto utan anledning, oroa dig inte. Instagram vidtar bara åtgärder om ditt konto faktiskt bryter mot några regler.

Men om personerna som rapporterar dig har giltiga skäl, till exempel att du lägger upp olämpligt innehåll, skräppost etc. Instagram kanske inte vill förbjuda ditt konto permanent, utan istället välja att ge dig ett skuggförbud.

3. Du missbrukar Instagram-begränsningar för åtgärder du kan utföra

Om du har skräppostat på Instagram har du förmodligen fått ditt konto tillfälligt blockerat för att utföra den åtgärden.

Det kan följa, följa, gilla och kommentera.

Om du inte visste har Instagram begränsningar för hur många gånger du kan utföra olika saker på Instagram, vilket är timbaserat, men om ditt konto är äldre kanske du inte har samma begränsningar som nyare konton.

Även om siffrorna kan skilja sig åt bör du undvika att överskrida 150 likes, 60 följningar / och 60 kommentarer per timme. Om du gör det är du på den säkra sidan.

För att lära dig mer om åtgärdsbegränsningarna, läs Hur man undviker att bli blockerad eller förbjuden.

4. Du använder en trasig / blockerad hashtagg

Även om det inte är så vanligt att Instagram blockerar hashtags, så händer det om de används av kränkande skäl.

Ibland riktar bottar till olika hashtags för att sprida sitt meddelande och skräppost, och för att få ett slut på det blockerar Instagram tillfälligt hashtags.

Antingen begränsar de hashtaggens räckvidd eller tar bort det tillfälligt tills skräppost har upphört.

Vissa rapporterar att om du använder en hashtag som är trasig eller blockerad kan det skada resten av dina hashtags, vilket resulterar i att du inte rankas för någon av dem.

5. Du använder samma hashtags om och om igen

Även om detta skulle vara en väldigt konstig anledning för en shadowban, insisterar vissa på att Instagram genom att använda uppsättningen hashtags om och om igen kan besluta att shadowban dig.

Gör lite hashtag-forskning och ha 3-5 uppsättningar av olika hashtags som du byter mellan.

Hur kan du veta om du har shadowbannats?

Lyckligtvis finns det några enkla metoder du kan använda för att se om ditt konto har shadowbannats.

1. För att se om du har shadowbannats kan du gå till hashtaggen som du har använt med ditt konto med några andra konton och se om inlägget finns där.

För ett säkert resultat bör du göra detta med minst tre konton (det är inte det du misstänker har skuggförbjudits). Se bara till att du inte följer kontot när du letar efter inlägget i hashtags eftersom det gör det synligt för dig.

Använd antingen dina egna konton när du testar det eller be några vänner att göra det.

Se också till att du inte använder en nichad hashtagg när du testar detta, för även om ditt konto inte är shadowbannat kommer du att ha svårt att hitta inlägget eftersom nytt innehåll publiceras hela tiden.

Hitta en hashtag med högst några tusen inlägg och se om du hittar kontot. Om du inte hittar det med något av kontona har du förmodligen varit skuggförbjudet.

Om några av kontona fortfarande kan hitta det har ditt konto förmodligen inte varit skuggförbjudet, men du upplever förmodligen bara ett dopp i ditt engagemang.

Nu när vi har identifierat vad som orsakar ett Instagram-skuggförbud, låt oss titta på hur du kan befria dig från det.

1. Sluta använda automatiska tjänster

Sluta använda automatiska tjänster och bottar för att öka ditt konto. Falska följare är inte värda någonting. Visst, de får dig att se populär ut, men följare är inte värda någonting om du inte kan konvertera dem, och falska följare kommer aldrig att vara konvertibla.

Plus, när du använder automatiserade tjänster kommer människor att kunna märka mycket snabbt. Samma eller liknande kommentarer varje dag, som inte innehåller något som är relevant för bilden du kommenterar. Endast allmänna fraser som “trevlig bild” eller “älskar din profil”.

Alla kommer att kunna se igenom det …

När du har slutat använda automatiska tjänster och loggat ut från dem tar det oss till nästa steg

2. Återkalla åtkomst från API

Även om du kanske har loggat ut, raderat ditt konto och slutat använda de automatiska tjänsterna, kan det fortfarande finnas spår av det på ditt API.

För att göra det loggar du in på ditt konto via Instagrams webbplats Instagram.com.

När du har loggat in trycker du på profilikonen i det övre högra hörnet. Detta tar dig till din Instagram-profil.

Knacka nu på kugghjulet i din profil.

Välj “Auktoriserade appar”

Allt du behöver veta om Instagram Shadowban

Om du har anslutit några appar till ditt Instagram-konto visas de här.

Klicka på ”Återkalla åtkomst” för att ta bort dem från din applista.

3. Sluta använda trasiga hashtags (och ta bort dem från gamla inlägg)

Att använda trasiga hashtags kan vara ett sätt att låta Instagram veta att du är ett falskt konto. Därför vill du sluta använda dem omedelbart och ta bort dem från dina gamla inlägg.

Om du har flera uppsättningar hashtags, gå igenom dem för att se om de är igång. Om inte, se till att du tar bort de som inte är det.

För att hitta trasiga hashtags kommer antingen hela hashtaggen att tas bort och du kommer inte att kunna hitta några inlägg, eller så visas bara en sida följt av en notering som meddelar att hashtaggen är tillfälligt begränsad.

4. Ta en paus på Instagram

Vissa människor har provat metoden att ta en Instagram-paus i två dagar och sett fantastiska resultat. Gör inte någonting på din Instagram på två dagar och logga sedan in igen och börja lägga upp och engagera dig med din publik. Oavsett vad du gör, börja inte använda en automatiserad tjänst och definitivt inte missbruka eller överanvända följ / avfölj, som kommentarfunktioner.

5. Använd Instagram som det ska användas

För många människor, särskilt de som drabbats av Instagram-skuggbanan, känns Instagram som ett mittfält där varje steg du gör kan vara dödligt.

Därför bör du helt undvika tillväxthack eller andra tillväxtmetoder som är lite på kanten oavsett om de är okej eller inte.

Använd Instagram som en civiliserad människa och skräppost inte.

Leave a Reply

Related Posts