Instagram på Datorn – Komplett Guide

Instagram på Datorn – Komplett Guide

Om du loggar in på ditt Instagram-konto via din webbläsare på din dator hittar du samma bekanta flöde, bara bredare. Instagrams skrivbordswebbplats har en layout med två kolumner med ett verktygsfält längst upp.

Ett Instagram-flöde på datorn

Du kan bläddra i ditt flöde i huvudkolumnen till vänster. Du kan också klicka genom karusellinlägg, titta på videor, som inlägg eller lägga till kommentarer.

Instagramfoto på en stationär webbläsare

Allt du kan bläddra bland på mobilappen kan du också surfa på webbplatsen. Klicka på Utforska-knappen för att se vad som trendar på Instagram eller Hjärtikonen för att se alla dina meddelanden och notiser.

Du hittar berättelseavsnittet högst upp på skärmen. Klicka på en profil för att se personens berättelse.

Instagram spelar nästa story automatiskt, eller så kan du klicka på höger sida av en berättelse för att byta till nästa. Du kan också titta på Instagram Live-videor – klicka bara på Live-taggen bredvid en story för att titta på den.

Instagram Live är faktiskt bättre på ett datorn eftersom kommentarerna visas på sidan av videon snarare än över den nedre halvan av den, som de gör på mobilappen. Du kan också spegla skärmen till din TV om du vill se Instagram Live-videor på en större skärm.

Hur man skickar meddelanden via Instagram Direct

Instagram introducerade också Instagram Direct på webben. I likhet med WhatsApp Web kan du nu få den fulla meddelandesupplevelsen, inklusive aviseringar, direkt i din webbläsare. Förutom att skicka meddelanden kan du också skapa nya grupper, skicka klistermärken och dela foton från din dator. Det enda du inte kan göra är att skicka försvunna meddelanden, klistermärken eller GIF. Du kan inte heller dela stories eller inlägg.

Ett direktmeddelande på Instagram på en stationär webbläsare

När du har öppnat Instagram-webbplatsen i din webbläsare klickar du på knappen direktmeddelande.

Du ser ett meddelandegränssnitt med två fönster. Du kan klicka på en konversation och börja skicka meddelanden eller välja knappen Nytt meddelande för att skapa en ny tråd eller grupp. Klicka på Ny-knappen för att starta en konversation.

I popup-fönstret skriver du namnet på kontot eller personen du vill skicka ett meddelande till. Om du vill skapa en grupp väljer du flera profiler och klickar sedan på “Nästa” för att starta konversationen.

Klicka på “Nästa” för att starta en gruppkonversation.

Du kan också klicka på ikonen för direktmeddelande från alla inlägg för att skicka den till en konversation, precis som på mobilappen.

Lägg upp foton och berättelser på Instagram från din dator

Medan du kan använda Instagram på datorn för att bläddra i dina flöden och skicka meddelande till vänner, kan du fortfarande inte använda den för att posta till din profil eller dela Instagram-berättelser (stories). Vi hoppas att Instagram snart lägger till den här funktionen på skrivbordswebbplatsen, eftersom det skulle hjälpa många skapare och sociala mediehanterare.

Fram till dess kan du dock använda ett smart hack. Eftersom den här funktionen är tillgänglig på Instagrams mobilwebbplats måste du bara göra att appen tror att du använder en mobil webbläsare istället för en dator.

Detta är faktiskt ganska enkelt att göra. Hemligheten är att ändra din användaragent i din webbläsare till den för en iPhone eller en Android-telefon. Alla stora webbläsare, inklusive Chrome, Firefox, Edge och Safari, gör att du kan göra detta med ett klick. Se bara till att du väljer alternativet som efterliknar webbläsaren på en Android-enhet eller iPhone.

När du har ändrat användaragenten byter Instagram-fliken (endast) till mobillayouten. Om det inte gör det, uppdatera fliken för att tvinga ändringen. Alternativet att lägga upp foton och berättelser visas också.

Leave a Reply

Related Posts