Facebook Ändra Namn – Så Gör Du!

Facebook Ändra Namn – Så Gör Du!

I denna tid bär ett Facebook-namn mer vikt och identitet än en fysisk lista på till exempel Eniro.

Ditt online-namn fungerar som en portal för sortering, och hur vänner och familj kan upptäcka och navigera i din tidslinje, samtidigt som du kan erbjuda en touch av anpassning i form av ytterligare smeknamn, professionella titlar och liknande.

Det finns emellertid mer troliga skäl än du kan förvänta dig för att ändra ditt Facebook-namn till något mer lämpligt för dig. Den bästa delen? Det tar bara några sekunder att få den nya titeln.

Du kanske nyligen gifte dig och vill ta på dig din frus/mans efternamn eller vill ha ett sätt att bättre dölja din onlineidentitet från blivande arbetsgivare. Eller så kan du vill inkludera ditt mellannamn eller helt enkelt vill ha ett sätt att distansera dig från ett alias du använde för länge sedan.

Här är vår guide om hur du ändrar ditt Facebook-namn.

Läs Facebooks namnregler

Om du vill ändra ditt Facebook-namn bör du se till att det passar tjänstens namnstandarder. Facebook kräver att varje enskild person ska ange sitt riktiga namn – något som många människor undviker. Men vissa karaktärer, skiljetecken och olämpliga ord kommer inte att passera oavsett. Tänk på att Facebook bara låter dig ändra ditt namn ett fåtal gånger, så se till att du bestämmer dig för ett namn du kan leva med eftersom du aldrig vet när det är sista gången.

Logga in på ditt Facebook-konto

När du vet vad du kan och inte kan göra med ditt nya namn är det dags att komma igång. Starta din webbläsare och logga in på Facebook som du vanligt, ange ditt e-post eller telefonnummer och ange ditt lösenord innan du navigerar till hemsidan.

Öppna de allmänna kontoinställningarna

Gå sedan till ditt flöde och klicka på den blå nedåtpilen i det övre högra hörnet på hemsidan. Välj Inställningar på rullgardinsmenyn. Fliken Allmänna kontoinställningar bör öppnas som standard, men klicka helt enkelt på alternativet Allmänt på vänster sida för att få fram huvudgränssnittet om det inte gör det.

Ändra ditt namn

Nu kan du göra det stora namnbytet. Klicka på den blå redigeringsknappen i det övre högra hörnet bredvid ditt namn för att komma åt huvudnamnsinställningarna. Skriv in dina önskade för-, mellan- och efternamn innan du anger ditt visningsnamn från rullgardinsmenyn under de tre textrutorna.

Dessutom kan du lägga till ett alternativt namn till ditt konto (d.v.s. smeknamn, yrkestitel) genom att ange önskat namn i textfältet till höger om Alternativt namn och kryssa i rutan till vänster om Inkludera detta på min tidslinje. På samma sätt som ditt faktiska namn, måste ditt alternativa namn följa vissa alternativa namnpolicyer för att godkännas.

Se till att du gillar alla ändringar du gör eftersom du inte kan ändra ditt namn igen på 60 dagar. När du är klar klickar du på Granska ändring, anger ditt lösenord i fältet nedan och klickar på den blå Spara ändringar-knappen.

Tillåt upp till 24 timmar innan lämpliga namnändringar träder i kraft. Om du väljer att visa ditt alternativa namn tillsammans med ditt riktiga namn, kommer det att visas under ditt faktiska namn högst upp på din personliga tidslinje.

Leave a Reply

Related Posts