Facebook Ändra Email – Så Gör Du!

Vill du ändra din primära e-postadress på Facebook och använda den som ditt inloggnings-ID? Eller vill du bara lägga till en ytterligare email till ditt Facebook-konto för mer skydd, om du tappar åtkomst till ett av dem?

Hur som helst är det inte en komplicerad process att ändra ett e-postmeddelande på Facebook. Du behöver bara skapa ett annat e-postkonto om du inte redan har ett, följ sedan stegen nedan för att få jobbet gjort. För att skapa ett e-postkonto kan du använda alla gratis e-postleverantörer som Gmail, Outlook, Yahoo eller vilken e-postleverantör du föredrar.

Så hur ändrar jag min e-postadress på Facebook?

I det här inlägget visar vi dig steg-för-steg hur du kan lägga till en e-postadress till ditt Facebook-konto, göra den som en primär och ta bort den gamla. Om du är redo att veta hur, följ stegen nedan!

Hur ändrar du din primära e-postadress på Facebook?

 1. Klicka på nedåtpilen längst upp till höger på en Facebook-sida och välj Inställningar för att öppna dina allmänna Facebook-inställningar.
 2. Klicka på Redigera till höger om Kontakt.
 3. Allmänna kontoinställningar
 4. Klicka på länken som säger Lägg till ytterligare ett e-postmeddelande eller mobilnummer.
 5. Lägg till en ny email eller mobilnummer
 6. Skriv det nya e-postmeddelandet som du vill lägga till ditt Facebook-konto och tryck sedan på knappen Lägg till.
 7. Lägg till en ny e-post
 8. Facebook skickar ett e-postmeddelande med en bekräftelselänk till den e-postadress du just har lagt till.
 9. E-post har skickats
 10. Nu bör du bekräfta det. För att göra det bör du logga in på ditt e-postkonto och klicka på länken Bekräfta.
 11. Facebook-e-postverifiering
 12. När du klickar på länken Bekräfta kommer du tillbaka till dina allmänna kontoinställningar på Facebook. Och vad du måste göra efter det är att klicka på Kontakt för att öppna dina e-postinställningar igen.
 13. När du är där markerar du rutan bredvid det nya e-postmeddelandet som du vill ställa in det som primärt och tryck sedan på Spara ändringar. (du kan bli ombedd att ange ditt lösenord. Gör det bara och spara ändringarna).
 14. Byt primär e-postadress
 15. Fram till detta ögonblick är allt bra. Du har ställt in en ny primär e-postadress och du har fortfarande en sekundär e-post som listas under ditt Facebook-konto. Nu kan du behålla dem båda och detta är det rekommenderade tipset från Facebook, om du tappar åtkomst till en av dem.
 16. Om du bestämde dig för att ta bort den gamla e-postadressen (den sekundära e-postadressen) klickar du bara på Redigera till höger om Kontakt.
 17. Klicka på länken Ta bort bredvid den sekundära e-postadressen som du vill ta bort från ditt Facebook-konto. (du kan bli ombedd att ange ditt lösenord. Gör det bara och spara ändringarna).

Det är allt! Vi hoppas att denna artikel hjälpte dig att ändre email på Facebook!

Leave a Reply

Related Posts