Ta en Paus Från Någon på Facebook – Så Gör Du!

Ta en Paus Från Någon på Facebook – Så Gör Du!

Facebook har utvecklats som en social medieplattform och med artificiell intelligens har algoritmen utsmyckats med några riktigt effektiva funktioner.

Händelser som online-bråk, missförstånd, argument och till och med skilsmässor kan leda till många oförutsedda händelser och för att stoppa denna farliga fas har Facebook nyligen rullat ut en funktion som de kallar “Ta en paus”. I alla dessa fall och många fler kan det hjälpa att ta en paus från användare på Facebook.

Låt oss först förstå hur det här fungerar.

Anta att du hamnar i ett bråk med en nära vän på Facebook, och du inte längre vill prata med den andra personen under en tid, eller kanske vill du hålla dig borta från den personen tillfälligt innan du ansluter till dem igen. Tidigare var den enda lösningen du hade att antingen blockera den nämnda personen, eller inaktivera ditt eget konto och när du känner för det, logga in igen och återuppta det igen.

Medan dessa alternativ fortfarande är tillgängliga, är Facebooks alternativ “Ta en paus” mycket mer effektivt. När du anger till Facebook att du vill ta en paus från den aktuella personen kommer algoritmen att se till att du slutar att ta emot eller se några uppdateringar från den specifika kontakten. När du är redo att komma tillbaka eller när du har gått vidare kan du inaktivera pausen och fortsätta som du var om du vill.

I den här guiden visar vi dig hur du kan använda funktionen ‘Ta en paus’ från någon på Facebook.

  1. Öppna webbläsaren på din dator.
  2. Skriv in www.facebook.com i URL-fältet.
  3. Logga in på ditt Facebook-konto.
  4. Kopiera och klistra in den här länken i URL-fältet för att gå till läget ‘Ta en paus’. Länk för att ta en paus – https://www.facebook.com/?take_a_break=1. En notis kommer då att komma upp på din skärm.
  5. Skriv in namnet på kontakten du vill ta en paus från i fältet.
  6. Du kan nu ställa in hur mycket den andra personen kan se av dig och hur mycket du kan se från den andra personen.
  7. När du är klar klickar du på knappen ‘Klar’.

Du kommer nu att sluta se uppdateringar och berättelser från den valda kontakten. På samma sätt kommer kontakten också att sluta se uppdateringar från dig. När du känner att du kan komma tillbaka till samtal med kontakten, följ bara dem igen för att avsluta funktionen ‘Ta en paus’.

Oroa dig inte, kontakten kommer inte att meddelas om du har valt att ta en paus från dem på Facebook.

Leave a Reply

Related Posts