Ta Bort en Grupp På Facebook – Så Gör Du!

Ta Bort en Grupp På Facebook – Så Gör Du!

Det kan finnas tillfällen då du måste avbryta eller ta bort din Facebookgrupp eller någon av dina andra sociala medie profiler på grund av en rad olika anledningar.

Detsamma gäller Facebook-grupper.

Även om Facebook-grupper är en värdefull tillgång för ditt företag och för många andra syften, kan de också visa sig vara ett hinder om de inte hanteras korrekt.

Du kanske till och med behöver ta bort din Facebook-grupp om de gör mer skada än nytta för ditt varumärke eller syfte.

Att ta bort din Facebook-grupp är ett stort beslut, särskilt om det är en gammal grupp med många medlemmar. Hur som helst, att ta bort din grupp kan vara rätt beslut för ditt företag baserat den avkastning du får från gruppen baserat på din tid och ansträngning.

Men gör det bara och bara om du är helt säker på att det är rätt beslut.

Det finns ett antal bättre alternativ som du kan överväga innan du tar bort din grupp, vilka faktiskt kan vara bättre vägar att gå.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom hur du tar bort dina Facebook-grupper och vilka andra alternativ du har.

Innan du tar bort din Facebook-grupp

Innan du bestämmer dig för att ta bort din Facebook-grupp ska du tänka på följande:

  • Tänk på alternativen innan du tar bort din Facebook-grupp.
  • Radering är permanent; Du kommer inte att kunna återställa din Facebook-grupp eller innehållet inuti efter att du har tagit bort den.
  • Se till att informera dina medlemmar i förväg om det; om de måste extrahera värdefull information innan den går förlorad eller för att få kontakt med någon de hittade i gruppen.
  • Berätta för dina medlemmar varför du tar bort gruppen i första hand; var koncis och förklara för dem varför du tycker att det är rätt väg att gå.
  • När du är klar är det dags att ta bort den,. Kom ihåg att du inte kan återställa data i din Facebook-grupp efter att du har tagit bort den. Alla bilder, videor, textuppdateringar, händelser och omröstningar kommer att försvinna, såväl som din koppling till personerna i gruppen.
  • Observera att endast skaparen av gruppen kan ta bort gruppen. Om skaparen redan har lämnat gruppen, övergår myndigheten till de återstående administratörerna.

För att ta bort din Facebook-grupp:

  • Klicka på fliken “Medlemmar”.
  • Klicka på de tre punkterna bredvid varje medlem.
  • Klicka på ‘Ta bort från grupp’ och gör det ’tills alla medlemmar har tagits bort.
  • När varje medlem har tagits bort, välj ‘Lämna gruppen’ och ta bort dig själv.
  • När alla har tagits bort raderas Facebook-gruppen.

Alternativ istället för att ta bort Facebok gruppen

Ändra gruppnamnet

Ibland kan en bättre lösning än att ta bort en grupp vara att ändra gruppens namn.

Tillsammans med att ändra gruppnamnet kan du också ändra omslagsfotot för att ge en bättre visuell bild av vad du vil förmedla.

Om du vill ändra gruppinställningarna går du bara över till fliken “Mer” och väljer “Redigera gruppinställningar”.

Du ser namnet på din Facebook-grupp som du nu kan redigera till vad du vill.
Du kan också redigera ditt omslagsfoto genom att bara flytta markören över det och klicka på knappen “Ändra gruppomslag” som visas:

Tilldela nya administratörer

  • Att ta bort din Facebook-grupp utan att ta hänsyn till det inblandade folks känslomässiga inflytande kan skada ditt eller ditt företags rykte.
  • Försök istället utse nya administratörer eller tilldela rollen till de mest aktiva och kompetenta medlemmarna i din grupp som vill ta ansvaret.
  • För att göra det officiellt och ge ut ett meddelande om förändring, skapa ett inlägg om detta som välkomnar de nya administratörerna och förklarar deras syfte i gruppen.
  • Detta sparar inte bara de relationer som medlemmar i din grupp har byggt utan skapar också utrymme för förbättringar.
    Så här tilldelar du nya administratörer:
  • Gå till fliken “Medlemmar” som finns på den vänstra panelen i din grupp
  • Klicka på de tre punkterna bredvid den eller de medlemmar du vill utnämna som administratör (er)
  • Välj “Skapa administratör” på rullgardinsmenyn
  • Välj “Skicka inbjudan” i popup-fönstret för att bjuda in den medlemmen att bli administratör
  • När medlemmen accepterar inbjudan tilldelas de rollen som admin

Arkivera din grupp

Istället för att radera din grupp helt, vilket är ett beslut som du inte kan ångra, kan du också överväga att arkivera gruppen så att du senare kan avmarkera om du vill.

När du arkiverar dn Facebook grupp händer följande:

  • inga nya medlemmar kommer att kunna gå med
  • inga nya inlägg eller kommentarer kan göras
  • gruppen kan inte sökas av icke-medlemmar
  • Medlemmar kommer dock fortfarande att kunna läsa alla inlägg, kommentarer och trådar. Innehållet i gruppen inklusive alla foton, videor, händelser osv kommer att förbli intakt men inte redigerbart.

Om du ändrar dig kan du avarkivera din grupp när som helst och gruppen börjar fungera som normalt.

Detta är ett av de bästa alternativen för att ta bort din grupp eftersom även om gruppen är inaktiv är allt innehåll och data fortfarande säkert och läsbart av de befintliga medlemmarna.

Så här arkiverar du din grupp:

  • Gå till fliken “Mer”
  • Välj “Arkivgrupp” på rullgardinsmenyn
  • Klicka på “Bekräfta” i popup-fönstret för att arkivera din Facebook-grupp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts