Så Genererar du Leads för ditt Företag – Tips & Guide

Hur genererar man potentiella kunder för sitt företag?

Företagare letar alltid efter sätt att öka sin kundbas genom leadgenerering.

Vägen till affärsframgång kan vara en lång och svår process. Ett av de element som har visat sig leverera resultat för ett växande företag är dock att ha tillgång till ett stabilt utbud av leads genom att maximera deras digitala marknadsföring och e-postmarknadsföring för att öka försäljningen och förbättra konverteringsgraden.

Som säljare eller företagare är du redan väl medveten om kraften av internet för företag och marknadsföring. Men du kanske kämpar för att hitta det bästa sättet att öka webbplatsens kunder. Med alla tillgängliga alternativ, hur kan du generera leads online och effektivt driva mer trafik och generera fler köpare av din produkt eller tjänst?

Tyvärr finns det inget magiskt svar som kan göra din webbplats till en magnet för potentiella köpare eller övertyga varje potentiell kund om att just du är rätt val. Istället vill du använda en kombination av idéer och verktyg för leadgenerering för att etablera, vårda och växa relationer med potentiella köpare – vilket i slutändan kommer att leda till att generera Internet-leads som erbjuder långsiktigt värde för ditt företag.

Här är några tips för att hjälpa dig generera leads för ditt lilla företag och förvandla dem till kunder.

Mest effektiva metoder för småföretag att generera leads

Det finns många sätt att generera leads för ditt företag. Stora företag har fastnat på traditionella och dyra metoder för leadsgenerering som direktreklam, TV-reklam och radio.

För små företag som har mindre än 50 anställda är det mycket troligt att de inte har budgeten att konsekvent anslå till dessa dyra reklammetoder.

Online-annonseringskanaler är extremt populära bland småföretag som vill generera leads och bygga sina egna varumärken online.

Online-annonseringskanaler är också extremt populära bland småföretag som vill generera leads och bygga sina egna varumärken online.

Vad är outbound lead generering?

Outbound leadgeneration, även känd som ”interruption marketing”, är när ett företag skickar meddelanden ut till sin målgrupp, oavsett om publiken har uttryckt intresse för deras innehåll.

I det här scenariot är det företaget som bestämmer hur och när interaktionen kommer att äga rum.
Det är därför det också kallas ‘avbrottsmarknadsföring’.

Utgående leadgenerering sker vanligtvis via telemarketing och följer upp samtal i ett försök att få kontakt med kunder som fortfarande kan vara intresserade av företagets produkter eller tjänster.

Det är viktigt att notera att majoriteten av utgående lead genereringsmetoder involverar lead- eller timkostnader, som snabbt ökar.

Detta lägger till ett lager av risker som får företag att använda dessa typer av kampanjer för att sälja snarare än att utbilda eller hjälpa sin målgrupp.

Vad är inbound lead generering?

Inbound lead generering är skapandet av innehåll som är utformat för att locka besökare och konvertera dem till leads. Inkommande blygenerering innebär vanligtvis att generera leads genom webbplatstrafik, sociala medier eller blogginlägg.

Det finns också många plattformar tillgängliga som erbjuder fullständiga försäljningstrattkonstruktioner för att generera konsumentförfrågningar eller leads.

Inkommande leadgenerering gör ditt varumärke mer upptäckt på sociala medieplattformar och i sökmotorerna.

Skillnaden är att potentiella köpare får kontrollera hur och när de väljer att engagera sig i ditt varumärke och den information som de vill utbyta.

Värde, som levereras via innehållsskapande, används för att skapa en relation med utsikterna och få sitt förtroende.

Inbound lead generering fokuserar mer på att hjälpa snarare än att sälja till publiken.

Som ett resultat levererar inkommande lead generering prospekter som redan har gjort sin research av ditt varumärke, produkt- och servicetilbud och är verkligen redo att engagera sig.

Skapa en plan för att generera potentiella kunder på din webbplats

Nu när vi har täckt olika typer av leadgenerering är nästa steg att skapa en plan för att generera leads från din webbplats.

Två typer av lead processer

En lead process är kundförvärvsprocessen som används för att identifiera potentiella köpare och kvalificera dem så att de går från prospektstadiet till köpare.

Det finns två mycket effektiva blyprocesser som du kan implementera på din webbplats.

Inkommande telefonsamtal genom uppmaning på din webbplats

En uppmaning (CTA) uppmanas att placeras på din webbplats som säger besökarna att vidta en målåtgärd.

I det här fallet är åtgärden du vill att de ska vidta ett telefonsamtal till ditt call center/företag.

En CTA är effektiv eftersom det gör det klart för en potentiell kund om nästa steg att ta. Det tar också bort en del av friktionen i försäljningen eftersom det är ett inkommande samtal.

Online-kontaktformulär förfrågan eller webbformulär

Med ett kontaktformulär online kan du få potentiella kunder att skicka in sin information. Dessa leads är kända som webbformulär. I likhet med inkommande samtalsledningar vidtar de också åtgärder på egen hand för att komma i kontakt med ditt företag.

Men med webformulär leads får du också den extra bonusen att ha samlat in deras kontaktinformation så att du kan följa upp dem via e-post eller telefon vid ett senare datum.

Lead Generering plattformar

Här är de plattformar som har visat sig öka din ledgeneration.

Nyhetskanaler online

Nyhetskanaler online har hög trafik vilket gör dem till en utmärkt plats att generera leads.

Genom att regelbundet publicera användbart innehåll eller anställa ett professionellt företag kan du locka besökare till din webbplats.

Online-kampanjer och annonser

De bästa internetannonsplattformarna, nämligen Facebook, Instagram och Google Search, är mycket effektiva för att locka kunder till din webbplats.

Du kan marknadsföra ditt varumärke direkt på alla dessa plattformar med betald reklam.

Vad behöver du för att börja generera leads?

1. Starta en helt optimerad landningssida/målsida

En helt optimerad målsida bör helt enkelt vara ditt erbjudande.

Ha knappar för uppmaning, din kontaktinformation och använd tekniker som uppmuntrar besökare att vidta åtgärder så snart som möjligt.

2. Installera Google Analytics & Facebook Pixel

Installera Google Analytics genom att logga in på ditt Google Analytics-konto och kopiera och klistra in spårningskoden för Google Analytics på din webbplats.

3. Google Ad Manager Setup & Retargeting kod

För att ställa in ommarknadsföring för din webbplats måste du lägga till ett kodavsnitt på din webbplats: den globala webbplatstaggen och ett valfritt händelsestycke.

4. Skapa en Facebook-företags sida och en Instagram-företags sida

För att effektivt kunna betala sociala medier reklam måste du skapa en Facebook Business Page och en Instagram Business Page. Det här är de sidor som du kommer att marknadsföra i dina marknadsföringskampanjer på sociala medier.

Affärssidor är också hur du identifierar ditt konto som ett företagskonto på dessa sociala mediesajter.

5. Publicera på sociala medier minst 2-3 gånger per vecka

Att publicera på sociala medier minst 2-3 gånger per vecka kommer att öka chansen att generera trafik till din webbplats avsevärt.

Dela länkar till låst innehåll på din webbplats (be användare att anmäla sig via ett webbformulär innan de kan se innehållet).

Använd hashtags där det är lämpligt. Du kan också vara värd för ett webinar eller publicera livevideo.

6. Anställ en annonschef eller konsult

Betald sökmarknadsföring är det snabbaste och mest kontrollerbara sättet att få ditt företag framför människor som letar efter dina produkter eller tjänster.

Eftersom du bara betalar för kvalificerad trafik har du full kontroll över budgeten och avkastningen på din kampanj.

Att anställa en annonshanterare eller konsultera för att hantera dina betalda marknadsföringskampanjer för sökning hjälper till att förbättra din ROI och eliminera inlärningskurvan i samband med betald reklam.

Facebook-annonsering är ett bra leadgenererings- eller varumärkesverktyg. Du kan rikta om kunder och webbplatsbesökare, driva personer som redan har engagerat sig i ditt varumärke att köpa mer eller engagera besökare till din webbplats om de inte konverterade vid sitt första besök.

7. Optimera din webbplats för hög synlighet

SEO är ett av det bästa sätten att bli hittad på internet enligt Boostr. Det allra första du bör göra för att öka webbplatsens kunder är att optimera din webbplats. Sökmotoroptimering (eller SEO) är det bästa sättet att göra din webbplats mer synlig i sökresultaten för riktade sökord eller fraser. Processen innebär ofta att utvärdera, lägga till och revidera skriftligt innehåll för att säkerställa att just din webbplats rankar högt upp i sökresultat och tillåter dina kunder att hitta dig.

SEO är oerhört viktigt för att se till att din webbplats dyker upp i sökresultaten för de sökord och fraser som är mest relevanta för ditt företag. Låt oss säga att du säljer skor. Om någon söker efter “skor”, bör din webbplats dyka upp, eller hur? Vad tror du kan hända om frasen “skor” inte finns någonstans i din titel  eller innehåll på sidan eller ens i dina produktbeskrivningar? Som du kanske gissat är svaret ingenting.

Optimering på sidan kan vara väldigt knepig och om det finns mycket konkurrens om din produkt eller tjänst kan det vara svårt att ranka högt. Men SEO är värt ansträngningen eftersom det är både enkelt och gratis att uppdatera din egen webbplats, och att ranka mycket kan både driva trafik och öka webbplatsens intäkter.

Om du är nyfiken på hur du genererar leads online utan betald reklam är SEO något för dig.

8. Optimera dina konverteringsfrekvenser för att öka antalet potentiella kunder

Konverteringsfrekvensoptimering (eller CRO, conversion rate optimization) är tekniken att aktivt optimera och förbättra webbplatsens innehåll med slutmålet att konvertera besökare till leads eller kunder. CRO involverar ofta A / B-test för att jämföra en version av en sida till en annan för att avgöra vilken som är mer effektiv på att driva konverteringar.

Om du inte är bekant med frasen konverteringsfrekvens är det exakt vad det låter som: hastigheten som en webbplatsbesökare utför en specifik åtgärd och konverteras. Om till exempel en av fyra besökare i din e-handelsbutik gör ett köp har du en konverteringsfrekvens på 25 procent. Eftersom målet är att få den procentsatsen så hög som möjligt utför marknadsförare ofta många tester för att hitta sätt att öka konverteringar och förvandla leads och potentiella kunder till kunder.

För att generera online-leads bör du vara beredd att utvärdera dina sidor ofta. Identifiera sidor med dåliga konverteringsfrekvenser och kör A / B  test för att jämföra och testa element som du tror kan påverka dina konverteringar. Genom fortsatta CRO-test kommer du att kunna identifiera svaga punkter och få mer kvalificerade leads snabbt.

9. Distribuera riktad betald reklam

Reklam har alltid varit en bra metod för leadgenerering. Traditionell media är dock inte längre lika effektiva som det en gång var, och resultaten från denna marknadsföringsmetod är svåra att mäta. Istället för att förlita sig på tidningsannonser eller broschyrer, kan du överväga att använda mycket riktad online-annonsering.

PPC-reklam (Pay-Per-Click) är ett av de enklaste och mest kostnadseffektiva sätten att generera leads online. PPC är tillgängligt via populära redskap såsom Google Ads, Microsofts Bing Ads och Facebook Ads. Det är exakt vad det låter som: ett reklamprogram där du betalar för varje klick. Beroende på vilka nyckelord eller fraser som är riktade kan du betala olik summor beroende på hur mycket konkurrens det är för att synas för just det sökordet.

PPC är en populär metod för att generera leads eftersom den låter dig rikta in sig på mycket specifika fraser. Om du till exempel säljer t-shirts kan du skapa en annons som visas när den frasen (eller en liknande) söks. Så om någon söker efter “blå t-shirt” är chansen att de kommer att se din annons och klicka. Du kanske betalar ett antal kronor för det klicket – men om den personen fortsätter att bli kund och köper massor från dig för tusentals kronor, tror du inte att det är värt det?

ROI för PPC-annonser är vanligtvis mycket bra. Du kan distribuera och skapa annonser samt  justera din budget när du vill. Om du ser att en annons presterar mycket bra och vill öka synligheten eller rikta in dig mot fler liknande fraser kan du öka dess dagliga budget på mindre än en minut. Och på grund av alla tillgängliga rapporteringsalternativ kan du se exakt hur dina annonser presterar – och hur många potentiella kunder du genererar – på ett ögonkast.

Andra online-annonseringsalternativ inkluderar att köpa annonsutrymme på populära webbplatser, bloggar eller online-tidskrifter, men dess resultat är svårare att mäta och du kanske inte får en rapport om antalet klick eller konverteringar såvida du inte anger en anpassad URL i din analys program.

Ändå är reklam fortfarande ett utmärkt sätt att öka exponeringen och sprida ordet och medvetenhetandet om ditt varumärke, plus att generera Internet-leads som är viktiga för ditt företag.

Leave a Reply

Related Posts