Rensa Facebook Inlägg – Så Gör Du!

Rensa Facebook Inlägg – Så Gör Du!

Oavsett om du letar efter en ny start eller bara vill städa upp din gamla sociala aktivitet kanske du vill tagit bort dina gamla Facebook-inlägg. Och till skillnad från andra sociala nätverksplattformar ger Facebook dig ett inbyggt sätt (både på nätet och i mobilappen) för att selektivt redigera eller ta bort gamla inlägg i bulk.

Men ändå kan det vara en långsam och tråkig process att gå igenom all den historien och rengöra den ändå. Så här ska vi utforska en alternativ metod för att snabbt ta bort gamla Facebook-inlägg i bulk.

Ta bort flera Facebook-inlägg i bulk

Nyligen har Facebook släppt en ny funktion som heter Manage Activity som ger bättre hanteringsalternativ än vad som fanns tidigare. Med den här nya funktionen kan du nu arkivera eller radera dina gamla Facebook-inlägg i bulk.

Ta bort gamla Facebook-inlägg i bulk

Ta bort eller arkivera Facebook-inlägg selektivt (Manage Activity) med hjälp av Facebook iOS / Android-appen

  • Öppna Facebook-appen på din iPhone, iPad eller Android-enhet.
  • Välj meny i det nedre högra hörnet och tryck på din profillänk.
  • Tryck på de tre punkterna bredvid knappen Lägg till berättelse precis under din profilbild.
  • Välj Aktivitetslogg.
  • Från alternativen högst upp trycker du på Hantera aktivitet >> Dina inlägg.
  • Markera de inlägg som du vill ta bort eller arkivera genom att klicka på kryssrutan bredvid dina inlägg.
  • Om du letar efter specifika inlägg kan du trycka på filter ovanpå och filtrera inlägg efter kategori (alla; textuppdateringar, incheckningar, anteckningar och mer; foton och videor; inlägg från andra appar), datum eller personer.
  • När de föredragna inläggen har valts, tryck på Arkiv eller Papperskorg för att arkivera eller ta bort dem.
  • Obs! När du arkiverar inlägg kan du när som helst återställa dem till din profil. Alternativt raderas objekt i papperskorgen automatiskt efter 30 dagar.

Du kan komma åt dina arkiverade inlägg eller inlägg i papperskorgen genom att gå in i din profil >> Aktivitetslogg och knacka på antingen knapparna Arkiv eller Papperskorg överst.

Facebook låter dig också selektivt ta bort eller ta bort inlägg från din tidslinje direkt från Facebook-appen eller webbplatsen. Nedanstående steg hjälper dig att ta bort din Facebook-posthistorik i bulk.

Selektivt dölj, ta bort eller avmarkera Facebook-inlägg i bulk via Facebook-webbplats (PC / Mac)

Öppna Facebook.com i din favoritwebbläsare och logga in på ditt Facebook-konto om det inte redan är gjort.
Klicka på ditt namn längst upp till vänster (bredvid Facebook-sökfältet) för att gå till din profil.

Rätt under den nya inläggskompositören klickar du på knappen Hantera inlägg. Dina inlägg visas i omvänd kronologisk ordning.
Använd filtren till vänster för att filtrera inlägg efter “Alla”, “Du” eller “Andra”. Du kan också filtrera inläggen där du är taggade eller baserat på när de publicerades.

Markera kryssrutorna längst upp till höger på varje inlägg för att radera dem. Observera att du bara kan välja upp till 50 inlägg samtidigt.

När du har valt de avsedda inläggen klickar du på Nästa-knappen längst ner.

Nu får du alternativet “Göm inlägg”, “Ta bort taggar” eller “Ta bort inlägg” beroende på vilken typ av inlägg som valts. Välj lämpligt alternativ och klicka på Klar-knappen.

Selektivt dölj, ta bort eller avmarkera Facebook-inlägg i bulk via Facebook Mobile (iOS / Android)

Starta Facebook-appen på din iPhone eller Android-enhet och logga in med dina Facebook-referenser om det inte redan är gjort.
Klicka på menyikonen längst ned till höger och tryck på ditt namn för att se din profil.
Rulla ner och klicka på knappen Hantera inlägg under den nya inläggskomponisten. Dina inlägg kommer att visas i omvänd kronologisk ordning.

Tryck på den övre vänstra filterknappen och använd dem på lämpligt sätt för att filtrera inlägg efter datum, sekretess eller baserat på vem som publicerade det. I likhet med webbappen kan du också filtrera inlägg där du har taggats.
Använd de cirkulära kryssrutorna för att markera de inlägg du vill ta bort, dölja från tidslinjen eller avmarkera.
När du väl har valt, tryck på en av ikonerna längst ned till vänster och välj mellan “Radera”, “Göm från tidslinjen” eller “Ta bort tagg”.

Bekräfta din åtgärd för att spara ändringarna.

Obs! Baserat på ditt inläggsval kan vissa bulkalternativ, till exempel ”Radera inlägg”, inte vara tillgängliga. Detta gäller för vissa typer av inlägg, som uppdateringar av profilbilder, inlägg som du inte skapade eller inlägg med vissa sekretessinställningar. Om du inte kan ta bort inlägg i bulk, se till att du avmarkerar de som inte har publicerats av dig och försök sedan igen.

Du kan återgå till din Facebook-tidslinje senare och ta bort de återstående inläggen individuellt genom att klicka på de tre punkterna intill inlägget på tidslinjen och välja “Göm från tidslinjen”, “Radera” eller “Ta bort tagg”, beroende på vad som är tillämpligt .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts