Marknadsföring E-Handel: Så Lyckas du! (Komplett Guide)

Marknadsföring E-Handel: Så Lyckas du! (Komplett Guide)

Online-detaljhandelsbranschen, även känd som E-Commerce växen så det knakar, och med rätt e-handelsmarknadsföringsstrategi kan du också lyckas.

E-handelns försäljning förväntas öka till 4 479 biljoner dollar i slutet av 2021.

Vad skiljer de företag som är framgångsrika inom e-handelsbranschen från dem som kämpar och ger upp är ofta en stark och effektiv marknadsföringsstrategi. En effektiv marknadsföringsstrategi är livsviktigt för att lyckas med din e-handel. Det är verkligen skillnaden mellan framgång och undergång. Detta gäller företag som säljer tjänster såväl som varor.

Oavsett om du är ett nytt företag eller redan har en stor kundbas är det viktigt att hålla koll på de förändrade trenderna inom marknadsföring och ständigt justera din strategi för att matcha. E-handelsindustrin är inte bara stor och mycket konkurrenskraftig utan förändras också kontinuerligt. De som lyckas håller sig uppdaterade med de dynamiska trenderna.

Att driva ett e-handelsföretag skiljer sig från att driva en fysisk butik eller någon annan typ av onlineplattform. Din huvudprioritet är att öka din försäljning och intäkter, men inte på bekostnad av att påverka din varumärkesidentitet eller ditt rykte.

Att skapa en marknadsföringsstrategi för e-handel handlar därför inte bara om hur man får mer försäljning utan också om att göra kundupplevelsen bättre, bygga varumärkeskännedom och bygga en bestående relation med dina kunder.

I denna artikel går vi igenom de allra viktigaste verktygen du behöver för att snabbt hitta nya kunder och öka din butiks försäljning.

Skapa en effektiv marknadsföringsstrategi för e-handel

1. Webbplatsoptimering

Som e-handelsföretag är din webbplats ditt onlinehem och din butik. Det är den plats där kunderna kan fylla digitala kundvagnar med dina produkter och få en upplevelse som får dem att fortsätta komma tillbaka.

En optimerad webbplats innehåller en intuitiv layout, lättläst språk, enkel navigering och en mängd olika designelement som leder till en tydlig uppmaning. Det ska vara lätt för ögonen och ännu lättare för konsumenterna att hitta den produkt eller information de behöver.

Skapa målsidor när det behövs, håll produktsidorna tydliga och inkludera en kontaktsida där kunderna kan hitta all din viktiga information.

2. Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO) är ett absolut måste om du vill vara konkurrenskraftig. Enkelt uttryckt är SEO metoden att polera upp din webbplats, genom rätt nyckelord, rubriker och innehåll, för att hjälpa människor att hitta de produkter du erbjuder, så högt på sökmotorns resultatsida som möjligt.

Konsten av SEO diskuteras i timmar, så om du verkligen vill lära dig med on SEO finns det många bra guider där ute.

Fyll din webbplats med kvalitetsrelevant innehåll för att skapa en bra användarupplevelse och ranka högre för SEO.

3. Mobiloptimering

Som e-handelsföretag måste du tillgodose alla typer av kunder. Eftersom de flesta kunder litar på sina mobila enheter för nästan allt, är det viktigt att skapa en mobilvänlig e-handelsupplevelse. Människor handlar på språng och ofta med mobilen. Optimering av din e-handelswebbplats för mobil ökar dina chanser att konvertera dina målgrupper till betalande kunder.

Designa den bästa upplevelsen du kan erbjuda dina kunder för att hjälpa dem att köpa enkelt genom din e-handelsbutik, oavsett vilken enhet de använder. Du kan vidare använda mobila marknadsföringstekniker som geografisk inriktning för att nå mobilanvändare på specifika geografiska platser.

4. Webbplatsinnehåll

Innehållet du använder för att fylla din webbplats ska vara originellt, tilltalande, och värdefullt. Du kan titta på andra e-handelswebbplatser för inspiration, men använd sedan din egen marknadsföringsstrategi för innehåll för att skapa originalinnehåll av hög kvalitet som är relevant, informativt, skarpt och kreativt.

Innehållet du skapar – text, video, bild eller något annat – måste stämma överens med dina varumärkesprioriteringar och varumärkesimage. Om du till exempel är ett företag som riktar sig till en ung publik ska du hålla innehållet lätt, roligt och relevant för den specifika publiken.

5. Innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring gör innehåll till ett verktyg för att locka kunder och sälja dina produkter. Det är en historia som ditt företag försöker sälja. När det görs rätt skapar innehållsmarknadsföring uppmärksamhet, intresse och startar konversationer. Du skapar inte bara innehåll utan ser till att det når rätt personer vid rätt tidpunkt. Det skapar också hållbar kommunikation mellan ett företag och dess publik.

Innehållet du skapar kan vara av olika slag som blogginlägg, videor, nyhetsbrev, bilder och mer. Följ 80/20-regeln: 80% av innehållet du producerar bör fokusera på att vara informativt, medan det andra 20% -innehållet fokuserar på att marknadsföra din e-handelswebbplats. Och underskatta inte kraften i användargenererat innehåll från lojala kunder. Du kan använda detta unika innehåll via sociala medieplattformar, på din blogg och mer.

6. E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är ett av de mest effektiva sätten att nå ut och hålla kontakten med dina kunder. Relevanta e-postkampanjer, skickade till personer som gick med på att ta emot dem, kan lägga till en personlig touch i din kommunikation och interaktion med kunderna.

Med e-postmarknadsföring för e-handel kan du skicka inbjudningar till ett evenemang, länkar till nya bloggar eller guideböcker, kampanjkoder, påminnelser om förnyelse av prenumerationer, påminnelser om övergivna shoppingvagnar och så mycket mer. Med verktyg som automatisering blir processen ännu enklare och snabbare. Fler verktyg, som klicksegmentering, låter dig skicka rätt meddelande till rätt personer.

7. Marknadsföring på sociala medier

Sociala medier har förändrat vårt sätt att göra affärer idag. Inte minst hur vi kommunicerar och hur företag interagerar med sin målgrupp. Med marknadsföring på sociala medier kan du ansluta till din publik på en-till-en-basis och göra din kommunikation med dem mer intim. Du kan öka trafiken till din webbplats, engagera dig med publiken, generera leads och nå ut till en stor, dynamisk kundbas.

Sociala medieplattformar låter dig skapa konsistens och bygga ett varumärke som blir igenkännbart med tiden. Följ de senaste trenderna på sociala medier och inkludera dem i dina marknadsföringsinitiativ.

8. Betala per klick-marknadsföring

Betala per klick (PPC) är en tredelad kampanj som kombinerar annonser, kampanjer och målsidor. Annonsen måste innehålla ett lockande erbjudande som leder en person till den specifika målsidan för mer information.

Om du till exempel skapar en RSVP-annons för det evenemang du är värd måste annonsen förklara fördelarna med evenemanget, och länken ska leda personen till en målsida som gör det möjligt för dem att registrera sig för evenemanget, plus ytterligare evenemang detaljer.

9. Skapa en närvaro på flera plattformar

Om du vill att folk ska välja ditt e-handelsföretag framför andra måste du vara närvarande överallt. Kunder älskar när ett företag anstränger sig för att förstå individuella behov och möjligheten att köpa produkter via flera plattformar. Detta ökar också trafiken till din webbplats, vilket gör att den rankas högre för SEO.

10. Retargeting

Du skapade en bra marknadsföringsstrategi för e-handel, du fick fin målgrupp till din webbplats och de bläddrade i dina produkter, men de köpte ingenting. Inga problem – rikta in dem igen och se till att de inte lämnar tomhänt.

Retargeting spårar de som tillbringade tid på din webbplats och de produkter som intresserade dem, så att du kan nå ut igen via flera kanaler. Fånga deras uppmärksamhet igen och ta med dem tillbaka till din webbplats för en ny chans att göra ett köp. Bygg en e-handel kundupplevelse att komma ihåg

En marknadsföringsstrategi för e-handel är något annorlunda än en strategi för andra webbplatser som inte säljer produkter. Ditt huvudfokus måste vara att bygga en fantastisk shoppingupplevelse – från det ögonblick som en potentiell kund hamnar på din webbplats till kassasidan.

Leave a Reply

Related Posts