Hur Marknadsföring av Influenser Kan Öka din ROI

Hur Marknadsföring av Influenser Kan Öka din ROI

Influencer-marknadsföring är ett bra sätt att marknadsföra dina produkter eller tjänster och nå potentiella konsumenter. Och att arbeta med influenser kan hjälpa dig att nå människor på din marknad som du kanske inte kan nå ensam.

På den här sidan tittar vi på influensermarknadsföring och hur du kan använda den för att öka din ROI.

Fortsätt läsa för att lära dig mer och kontakta oss för att prata med en strateg idag!

Vad är influensermarknadsföring?

Influencer-marknadsföring fokuserar på att använda nyckeltal i din bransch för att marknadsföra ditt varumärke, produkter eller tjänster. Dessa individer är människor som har inflytande över köpare, och de kan uppmuntra dem att köpa vissa artiklar.

Vem är influenser?

Om någon ber dig att nämna en influencer, vem kommer att tänka på? Du kanske tror att alla influenser är av samma typ av person, men det finns faktiskt olika kategorier av influenser.

  • Kändisar: Det här är de mest kända influenser. De marknadsför ständigt och godkänner produkter via TV och sociala medier. Ibland är kändisinflytande inte lika effektiv eftersom det är svårare för konsumenterna att förhålla sig till deras livsstil.
  • Sociala influenser (Youtubers / Instagrammers): Det här är människor som har skapat ett enormt följande på grund av videor de tar eller bilder de publicerar. Även om de ibland får betalt för att stödja produkter, litar konsumenterna fortfarande på dem. De är mer autentiska och relatabla än kändisar.
  • Industripåverkare: Det här är betydande personer inom din bransch. De kan vara bloggare, sociala figurer eller företagsledare. Det här är människor som ses som en myndighet inom ditt område och har följande.
    Dessa är de tre huvudtyperna av influenser. Av alla typer är sociala och industriella influenser de mest betrodda. Varför är det så?

Konsumenterna är mindre pålitliga för kändisar eftersom de är medvetna om att kändisarna betalas för att säga något. De tycker att det är mindre autentiskt och tvingat. Kändisarna kommer att säga bra saker om produkten, oavsett deras egen tro.

Även om influenser också kan betalas för att marknadsföra en produkt, tenderar de att hålla sig till produkter de faktiskt använder och tycker om. De har förstahands erfarenhet av produkten, så deras annons är mer äkta. Det är därför 92% av konsumenterna litar på influenser över kändisar och traditionell marknadsföring.

Hur blir människor influenser?

Influenser är vanligtvis människor som skapar YouTube-kanaler, bloggar eller sociala mediekonton där de delar information. Denna information kan vara skönhetsstudier, matlagningstips, göra det själv (DIY) -projekt eller något liknande.

Dessa influenser får popularitet eftersom människor gillar innehållet de publicerar. De flesta influenser har tusentals till miljoner prenumeranter eller följare. De har förmågan att nå ett brett spektrum av människor som kolla in deras innehåll. Detta gäller sociala och industriella influenser.

Varför är influensermarknadsföring så effektiv?

Tre ord: mun till mun.

Du har förmodligen frågat en familjemedlem eller en vän om deras åsikt om en produkt. Om de gav dig en negativ recension har du antagligen vidarebefordrat produkten. Om de gav en glödande recension, kan du ha känt dig mer säker på att köpa.

Ordet är en viktig faktor bakom köp. Tjugo till femtio procent av alla inköp påverkas av word of mouth. Människor litar mer på munnen när de köper en produkt för första gången eller spenderar mycket pengar på en produkt.

Studier visar att muntlig reklam genererar dubbelt så mycket försäljning av betald reklam. Konsumenterna är mer benägna att lita på att någon ger en autentisk recension av en produkt snarare än en betald annons.

Influenser är så effektiva eftersom de övar mun till mun. Influenser är vardagliga, genomsnittliga människor som delar sin åsikt om produkter. Detta har samma inverkan på människor som att fråga en familjemedlem eller en vän. Det är därför trettio procent av konsumenterna är mer benägna att köpa en produkt som rekommenderas av en influencer.

Det finns alltid chansen att en familjemedlem eller en vän kanske inte har erfarenhet av produkten. Influensers kan uppfylla detta behov att veta om en produkt.

Fördelar med influencer-marknadsföring

Influencer-marknadsföring är mycket effektiv och har stora fördelar.

  • Fler kundeemner och konverteringar: När influenser pratar om ditt företag ger de ett stöd. Detta signalerar till deras följare att du är ett kvalitetsföretag. Det leder till att fler tittar på din webbplats och ger dig möjlighet att vårda dessa leads till försäljning.
  • Ökat varumärkesigenkänning: Människor blir medvetna om ditt varumärke eftersom influensers sätter dig framför scenen. Influencers sätter dig framför en ny publik, vilket innebär att du får mer kvalificerad trafik och bättre potentiella konsumenter.
  • Mer trovärdighet: Influensers garanterar kvaliteten på ditt företag. Eftersom influensers redan är betrodda får de sin publik att lita på dig. Det visar konsumenterna att du är ett trovärdigt företag eftersom en pålitlig influenser rekommenderar ditt företag.

Det här är bara några av fördelarna du kommer att få genom att använda influencer-marknadsföring. Den viktigaste fördelen av dem alla är avkastningen på investeringar (ROI).

Hur Influenser ökar din ROI

Om du bestämmer dig för att använda influencer-marknadsföring för att marknadsföra ditt varumärke, kommer du att skörda några stora fördelar. Influencers ger en bra ROI för ditt företag.

För varje $ 1 som investeras i influensermarknadsföring kan ditt företag generera $ 6,50 i gengäld. Detta innebär att din ROI kan vara 650% eller mer. Investeringen är väl värt den vinst du får.

Influenser kan nå tusentals människor, inklusive personer som är i din målmarknad. När antalet visningar / tittare ökar ökar din försäljning.

Influensers är grundläggande för att öka försäljningen. Twitter och Annalect, ett analytikerföretag, genomförde en studie om influensers styrka. De fann att 40% av de svarande köper en artikel online efter att ha sett en influencer använda den.

ROI för influensermarknadsföring jämfört med andra digitala metoder är det som gör det mest framträdande. Influencer-marknadsföring har en ROI 11x högre än andra digitala medier.

Hur man mäter avkastning på investerare

En av utmaningarna med influencer-marknadsföring är att försöka mäta hur mycket trafik och hur många försäljningar som kommer från influencer. Det finns några sätt att effektivt mäta din ROI från influensers.

1. Sätt mål

Om du vill se om influensers hjälper din försäljning, vill du sätta upp mål. Du måste veta vad du försöker uppnå innan du får hjälp av en influencer. Du kan sätta mål som:

Öka försäljningen med 5 000 dollar per månad
Öka Twitter-följare med 20%
Exponera 2 000 konsumenter för din produkt
Du vill att dina mål ska uppnås. Det är viktigt att sätta mål så att du kan mäta effektiviteten för din influencer-marknadsföring.

2. Ange kampanjkoder

När du arbetar med en influencer kan du ge dem en kampanjkod. De kan använda denna kampanjkod och lägga den på sin video, blogg eller vilket medium de använder. När användaren samarbetar med influensers kan de använda den här koden på din webbplats.

När de använder koden, kommer du att veta att de kom från influensern. Detta är ett utmärkt sätt att mäta hur effektiva dina influenser är på din försäljning.

3. Hashtags

Hashtags är ett mycket effektivt sätt att mäta engagemang på sociala medier. Influencers kan använda hashtags i sina inlägg och uppmuntrar tittarna att använda hashtags också.

På webbplatser som Instagram kan du se hur många som använder hashtaggen. Det kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur många som köpt din produkt på grund av influensern.

4. Använd spårningspixlar

Spårningspixlar gör det enklare för dig att se var din trafik kommer ifrån. Influencers kan lägga denna spårningspixel på deras webbplats. När någon är på sin sida och besöker din sida hjälper spårningspixeln att se var de kommer ifrån.

Genom att spåra pixlar kan du se om folk kommer från din influencer-webbplats. Detta hjälper dig att mäta ditt ROI bättre.

Är du redo att börja använda influensermarknadsföring?

Om du är redo att börja använda influensermarknadsföring kan vårt team med över 150 experter hjälpa dig att börja skapa din ideala plan.

Leave a Reply

Related Posts