De 8 Bästa Sociala Medieverktygen 2023

De 20 Bästa Sociala Medieverktygen 2023

Trender förändras, teknologier blir mer avancerade och följaktligen blir verktyg för social analys och hantering av sociala medier allt mer kraftfulla. Vilka är de bästa sociala medieverktygen för 2020?

I denna artikel ska vi gå igenom de bästa sociala medieverktygen, men först gå igenom en snabb uppdatering av vad man ska leta efter i ett socialanalysverktyg.

Sociala analysverktyg

Sociala mediekunder utvecklas ständigt. Varumärken som inte ansluter på en mänsklig, personlig nivå kommer aldrig att lyckas effektivt.

Och varumärken som är autentiska men inte reagerar när något går fel riskerar inte att förlora kunder utan också att de fördöms offentligt av dessa kunder – ibland med katastrofala konsekvenser.

Den goda nyheten är att kunden delar på sociala medier – och om varumärken bara lyssnar får de tillgång till allt de behöver för att röra sig uppåt i något område av varumärkets verksamhet. Här är några sätt sociala analysdata kan ge ditt varumärke:

Identifiera influencers

Kunder litar på andra kunder mer än dig, vilket är varför influencers med passion för ditt varumärke är mycket värdefulla. Socialt lyssnande hjälper dig att spåra dem.

Sociala medier avslöjar insikter om bransch- och kategoritrender som du bör titta närmare på. De inspirerar nya produkter för att möta ouppfyllda behov och/eller förändra ditt företags sätt.

Om du vill vara ledande i din kategori måste du vara bra på att upptäcka trender innan de blir vanliga. Det handlar inte bara om marknadsföring längre.

Skapa fängslande innehåll

Vad vill din målgrupp se och var tittar de? Social data berättar detta, vilket innebär att du kan leverera rätt innehåll till rätt kanaler vid rätt tidpunkt. Det handlar inte bara om vad som får de flesta gillar överlägset.

Det handlar om vad du verkligen gör för att öka varumärkesmedvetenheten – och varför.

Håll koll på dina konkurrenter

Konkurrerande intelligens är värt ingångspriset på egen hand, och det är en anledning till att sociala lyssnarverktyg är ett absolut måste.

Allt som din gemensamma målgrupp tänker och känner är tillgängligt för dig – och du bör hellre anta att din tävling kommer att dra nytta av det. Vill du inte veta var dina konkurrenter släpar efter så att du kan hämta de kunder de lämnar efter sig? Hur som helst skulle du göra det.

Och du kan vara säker på att dina konkurrenter också samlar inblick i felaktigheterna i ditt varumärke. Socialanalys hjälper dig att förstå hur dina egna ansträngningar fungerar eller inte, och samma information är också tillgänglig för dina konkurrenter. Så vänta inte med detta.

I det nuvarande konkurrenskraftiga klimatet finns det inget utrymme för misstag, vilket är varför det är mycket viktigt att undvika en varumärkeskris. När allt kommer omkring tar det bara ett inlägg för att få virussnöboll att rulla.

Och när det väl börjar rulla är det omöjligt att komma ikapp med den. Social övervakning varnar dig för potentiella problem långt innan du vet, så att du kan ta tag i det innan de ens blir virala. Och du kan också spela in konkurrentkriser och gå in efter behov. Varumärken drar också alltmer nytta av konkurrens krismeddelanden.

Det finns verkligen inga gränser för fallstudier som stöds av socialt lyssnande – speciellt om du har rätt verktyg. Så vad är det bästa marknadsföringsverktyget för sociala medier? Det beror på dina urvalskriterier. Låt oss titta närmare på det.

De sociala mediernas marknadsförings- och hanteringsverktyg du använder kommer antingen att förbättra eller begränsa ditt varumärkes kapacitet. Det finns oändliga verktyg för sociala medier att välja mellan, och varje underkategori uppfyller olika krav. Men när de kombineras vill du ha alternativ som täcker:

  • Grundläggande till avancerade sociala delningsalternativ
  • Utökad förståelse för annonser
  • Följ upp media omnämnanden
  • Etablerar marknadsföringssamarbete med influencers
  • Hantering av innehåll
  • Hantera ambassadörernas onlineaktivitet
  • Skapande av riktmärken för alla varumärkesrelaterade aktiviteter på webben
  • Förstå och kommunicera ROI

Och det finns verktyg som ger en mängd kritiska sociala mediehanteringsinsikter som är väsentliga för att samla djupa insikter i en mängd olika scenarier. Här hittar vi verktygen som gör våra liv enklare och hjälper dig på sociala medier.

Så det finns två saker att tänka på när man fattar detta mycket viktiga beslut:

Tillåter verktyget enkel integration med andra verktyg? Om du letar efter en lösning som uppfyller alla dina sociala mediehanteringsbehov har du inget val. Toppprodukterna i de olika kategorierna erbjuder alternativ för att integrera data i verktyget eller exportera data från det.

Inkluderar det klockor och visselpipor som distraherar snarare än informerar? Många verktyg erbjuder ytterligare enkla alternativ (på egen hand) som inte gör mycket bra.

Med allt detta i åtanke, här är några toppklassiga verktyg för sociala medier att kolla in i år.

Sociala medie verktyg

Genom att sätta “nätverk” på baksidan i sociala nätverk hjälper dessa verktyg till att skapa, mäta och förbättra riktade diskussioner på sociala mediekanaler, och mer. De är inte bara bra för att hjälpa dig att bli märkt, men de är också bra för att engagera sponsorer och kunder.

Kicksta

Vill du ha riktiga följare på Instagram och kämpar för att genomföra detta? Kicksta hjälper Instagram-varumärken och influencers att få fler följare genom att rikta in sig på följare från att jämföra konton, gilla deras inlägg och föreslå att de tittar på dig och följer dig också. Det här är inte en dålig idé – särskilt inte för mindre varumärken utan budget för större verktyg eller tid att göra det manuellt.

Genom att automatisera denna process bygger Kicksta din följarskara snabbare genom att placera dig på radaren för fler följare och hjälpa dig att öka försäljningen, betalda partnerskapsmöjligheter och mer.

Audisense

Att prata med sociala medier kunder ansikte mot ansikte är en stor bit i pusslet, och publiksegmentering är det bästa alternativet för det. Att gruppera kunder efter deras intressen och adressera dem med individuella meddelanden är en grundläggande del av marknadsföring på sociala medier.

Audiense fokuserar på att identifiera dessa intressen och bryta ner dem så att du kan lära dig mer om de människor som älskar ditt varumärke (eller dina konkurrenter).

Det går inte riktigt in i varför, vilket gör det svårt att agera. Men det är ett bra första steg. Var noga med att para ihop det med ett solitt verktyg för analys av sentiment för att få en större bild.

Det erbjuder också Audiense Connect, en Twitter-hanteringsplattform som är tillgänglig mot en extra kostnad.

CrowdBooster

Crowdbooster är viktigt för indie-skapare och innovatörer – men inte bara för band utan också för kontrakt och liknande.

Högprofilerade projekt som TV-serien Veronica Mars finansierades på exakt detta sätt, varför det är vettigt om det finns en lösning att använda sociala medier som påverkare för detta ändamål.

CrowdBooster hjälper dig att nå din målgrupp på Instagram och Pinterest för att öka din kampanj och få de medel du behöver för din senaste uppfinning. Det hjälper dig också med pressmeddelanden och efter att ha finansierat din kampanj – hanterar utskicket! Detta är ett verktyg för hantering av sociala medier som erbjuder en enkel upplevelse för ett mycket specifikt nischbehov.

Narrow

Om Twitter är din primära eller enda kanal kommer Narrow att hjälpa dig att förstå och nå en relevant publik där. Appen interagerar med Twitter-användare på dina vägnar genom att prata om ämnen som är relevanta för din målgrupp. Detta är verkligen ett gediget verktyg för social mediahantering för varumärken som fokuserar på Twitter.

Den använder nyckelord, hashtags och platser för att skapa större följande och låter dig spåra resultaten av nyckelord för att se vad som fungerar.

Yotpo

Yotpo erbjuder sentimentanalys – något som många verktyg saknar här – men det är verikligen strukturerat. Det är fantastiskt att förstå vad kunder tycker om ditt varumärke genom att använda de attribut som intresserar dig mest – som storlek, pris, service etc. Och du kan också se hur du jämför med konkurrensen om dessa attribut.

Storyheap

Om du använder Snapchat och Instagram som dina huvudsakliga marknadsföringsplattformar kommer du att älska Storyheap.

Den spårar tillväxten av följare, visningar, slutförda visningar och mottagna skärmdumpar.

Många varumärken använder inte Snapchat alls, varför verktyget verkligen är avsett för en nischmarknad.

Everypost

Varumärken kan optimera sitt affärsflöde med Everypost.

Grafiskt och multimediainnehåll är viktigt att sticka ut, vilket är varför Everypost hjälper dig att kurera och schemalägga innehåll från källor som YouTube, Flickr och andra för att se till att ditt innehåll verkligen fångar ögat. Anpassa bara innehållet individuellt för olika sociala mediekanaler för att undvika upprepad och omfattande publicering.

Använd sedan den inbyggda analysen för att förstå antalet fans / följare, inläggsfrekvens och uppdelning efter inläggstyp.

Det räknar också in bidrag enligt bästa publiceringstid, enligt bästa bidrag och enligt ranking jämfört med konkurrenter. Detta är en bra, enkel lösning för sociala medier som har massor av extra information som varumärken behöver!

AgoraPulse

Med AgoraPulse kan du övervaka diskussioner på sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter och delta i dem via en enda inkorg.

Organisera innehåll och övervaka konkurrenter genom att flagga viktigt innehåll. Du kan också hantera kommentarer på annonser på Facebook och Instagram – även om du bör se till att de innehåller lösningar för de nya API-ändringarna på Instagram.

Varumärken kan planera, omplanera eller köa sina inlägg och bilder tillsammans. Ganska ett praktiskt verktyg för hantering av sociala medier, säkert.

Leave a Reply

Related Posts