B2B Marknadsföring: Så Gör du!

B2B Marknadsföring: Så Gör du!

Nästan alla företag idag använder Internet dagligen och de allra flesta skulle inte fungera på samma sätt utan att få de fördelar som denna teknik erbjuder.

Som företagare kan du vara van att söka, skicka och ta emot information från kollegor, kunder och leverantörer, begära elektronisk fakturering via webben och lagra dokument i molnet.

Trots att du kanske använder internet naturligt i ditt dagliga arbete är det möjligt att ditt företag inte utnyttjar digital marknadsföring till sin fulla potential, eller ens har en webbplats. B2C företag har sällan detta problem i samma utsträckning, men detta är ett relativt vanligt fenomen bland B2B-företag. Och om detta är sant för dig är det viktigt att veta att du går miste om stora affärsmöjligheter. Om du fortfarande inte är övertygad om att implementera detta förklarar vi hur digital marknadsföring kan hjälpa B2B-företag, och hur du ska marknadsföra dig när du arbetar i B2B industrin.

Öka din försäljning

Den största fördelen med B2B digital marknadsföring är att hjälpa dig att öka ditt företags försäljning. Det beror på att 98% av företagen letar efter sina leverantörer online.

En bra digital marknadsföringsstrategi är utformad för att följa kunden under hela köpprocessen, som börjar från när personen upptäcker att denna har ett behov (medvetenhet) och kulminerar när man köper en produkt eller tjänst.

Efter upptäckts- eller medvetenhetsstadiet börjar researchprocessen. I detta skede letar klienten efter de alternativ som finns på marknaden, jämför egenskaper, leverantörer och priser.

Det vanligaste är att sökningen görs online eftersom det är det enklaste och snabbaste. Efter att ha sett de olika alternativen går klienten till beslutsstadiet för att välja mellan ett eller annat varumärke, beroende på deras behov, sedan vidta åtgärder och genomföra köpet. Om, när dina potentiella kunder söker på internet, men du inte kommer upp, går du miste om potentiella kunder.

Kundportfölj

En av de mest använda strategierna inom B2B digital marknadsföring är e-postmarknadsföring, som kontaktar potentiella kunder via e-post, vilket hjälper till att öka din kundbas. Dessutom hjälper det dig att behålla dina kunder genom lojalitet.

Varumärkeslojalitet uppnås huvudsakligen genom processen för ackompanjemang och kommunikation som utförs av ditt företag i shoppingcykeln, och som sker via din webbplats, sociala nätverk, din blogg och videokanaler.

Om din webbplats är attraktiv och erbjuder fullständig information, ger onlinestöd, skapra kvalitetsinnehåll och skickar e-post vid rätt tidpunkt, kommer du att kunna ge en positiv upplevelse till dina kunder. Och när du får nöjda kunder bygger du också mer varaktiga relationer.

Digital marknadsföring hjälper dig att få en djupare kunskap om dina kunder och det gör att du kan ge mer personlig uppmärksamhet och till och med förutse dina önskemål.

Varumärke

Branding är processen att bygga ditt varumärke, och digital marknadsföring är ett praktiskt sätt att uppnå det. Det hänvisar till attributen, fördelarna, kvaliteten och kategorin för ditt varumärke och har funktionen att påverka kunder och potentiella kunder innan du startar inköpsprocessen, det vill säga innan medvetenhetsfasen äger rum.

När du har ett konsoliderat varumärke kan du nå dina framtida kunder innan köpprocessen. Detta innebär att varumärket har fler möjligheter att väljas framför konkurrenter, eftersom kunden inte kommer att ha för många tvivel när den beslutar. Detta innebär en betydande tidsbesparing och pengar.

Förbättra varumärkesbilden

Med tanke på den digitala tidsåldern där vi lever är det inte en överdrift att säga att om du inte har en digital marknadsföringsstrategi existerar inte heller dit varumärke.

Men det är inte tillräckligt att vara närvarande på Internet i sig, och det är viktigt att projicera en bild som uppfattas positivt av användarna och som skiljer ditt varumärke från konkurrenterna.

Du bör till exempel se till att din webbplats och din närvaro i nätverken återspeglar värdena i ditt företag och är utformade för att tillgodose dina kunder och dina kunder.

Du bör också erbjuda tydlig och sanningsenlig information om företaget, samt detaljerad information om dina produkter eller tjänster, inklusive FAQ-avsnitt eller vanliga frågor och svara på användarnas specifika frågor där.

Allt detta hjälper till att förbättra din företags klients image eftersom de är de viktigaste elementen som Internetanvändare vill konsultera på din webbplats.

Att upprätthålla en rätt bild av varumärket innebär också att generera kvalitetsinnehåll. Precis som varumärke innebär att bygga en varumärkesimage i digitala medier spara tid och resurser.

Tydliga och mätbara mål

När ditt företag har en tydlig B2B-marknadsföringsstrategi kan du och ditt team definiera realistiska och mätbara mål på kort, medellång och lång sikt på ett mer effektivt sätt. Digital marknadsföring underlättar processen tack vare de tillgängliga online-analysverktygen.

Du kan komma åt gratisprogram som Google Analytics för att mäta och utvärdera prestandan på din webbplats. Sociala nätverk som Facebook erbjuder också alternativ så att du kan bedöma framgången för din varumärkesprofil.

Ett av målen med B2B digital marknadsföring är också att uppnå en korrekt SEO-positionering för att få ditt företag att visas på de första platserna när klienten gör en relaterad sökning över Internet.

Kort sagt, B2B Digital marknadsföring ger många fördelar för ditt företag. Det hjälper till att skapa en bild av ditt varumärke och sparar mycket tid och pengar i sökandet efter nya kunder. Det underlättar också uppfyllandet av dina mål och låter dig veta vart du ska rikta dina ansträngningar.

Den digitala närvaron underlättar processen för att få feedback från dina kunder genom kommentarer på din webbplats och sociala nätverk, eller genom tillfredsställelseundersökningar som skickas via e-post.

Detta gör att du kan förbättra dina produkter eller tjänster, samt skapa nya som svarar på dina kunders och potentiella kunders behov.

Marknadsföringsstrategi

Varför behöver du en B2B-marknadsföringsstrategi?

Att utforma en vinnande B2B-marknadsföringsstrategi är ett behov som, även om du måste hantera snabbt, kommer att representera en berikande upplevelse när du ser resultaten och som utan tvekan kommer att ge extraordinära fördelar för ditt företag.

Fördelar med en B2B-marknadsföringsstrategi

Spara pengar: om du utformar din strategi korrekt, med hänsyn till dina kunders behov och preferenser, såväl som de senaste marknadstrenderna, kommer du att generera högre inkomst genom din försäljning och minska många utgifter relaterade till traditionell marknadsföring.

Spara tid: om du tillämpar en digital marknadsföringsstrategi kan du kontinuerligt följa upp de resultat du får och kunna fatta omedelbara beslut som garanterar att företagets mål uppfylls.

Anpassning: det är en utmaning att skapa ett emotionellt band med dina kunder när det gäller relationer mellan företag.
Relationer är vanligtvis för formella och det finns lite interaktion. B2B-marknadsföringsstrategier uppnår större närhet till ägarna till andra organisationer tack vare de möjligheter som web sociala medier erbjuder.

En bredare räckvidd: räckvidden blir mycket bredare när man tar hänsyn till de digitala kanalerna: sociala nätverk, webbsidor och e-postmarknadsföring.

Du har till ditt förfogande en mängd olika verktyg som du kan kombinera och anpassa för att erbjuda dina produkter och tjänster på ett innovativt sätt och de digitala medier som dina potentiella kunder använder.

Men för att njuta av alla dessa fördelar är det nödvändigt att definiera de strategier som du kommer att genomföra noggrant. För detta är det helt grundläggande att du fastställer mål, både kvantitativa och kvalitativa, som är mätbara och uppnåbara under en given tid.

Listan över online-marknadsföringsstrategier som du kan använda för att marknadsföra ditt B2B-företag utvecklas ständigt, men här är några populära metoder:

Betala per klick-annonsering

PPC-reklam (Pay-per-Click) är faktiskt en bred term som täcker alla typer av digital marknadsföring där du betalar för varje användare som klickar på en annons, som dess namn avslöjar. Till exempel är Google AdWords en form av PPC-reklam som kallas “betald sökannonsering”. Facebook-annonser är en annan form av PPC-reklam som kallas “betald social media-annonsering”.

Betald sökannonsering

Google, Bing och Yahoo låter dig alla köra textannonser på deras sökmotors resultatsidor (SERP). Betald sökannonsering är ett av de bästa sätten att rikta in sig på potentiella kunder som aktivt söker efter en produkt eller tjänst som din.

Sökmotoroptimering (SEO)

Om du inte vill betala för att visas i sökresultaten kan du också använda sökmotoroptimering (SEO) för att försöka rangordna sidor eller blogginlägg på din webbplats organiskt. Du behöver inte betala direkt för varje klick, men att få en sida att rankas bättre tar vanligtvis mycket tid och ansträngning.

Betald reklam för sociala medier

De flesta plattformar för sociala medier såsom Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest och Snapchat gör att du kan visa annonser på deras webbplats. Betald annonsering på sociala medier är bra för att skapa medvetenhet hos publiken som kanske inte är medvetna om att ditt företag, produkt eller tjänst finns.

Sociala medier marknadsföring

Precis som SEO är marknadsföring på sociala medier det kostnadsfria, organiska sättet att använda sociala medieplattformar som Facebook eller Twitter för att marknadsföra ditt företag. Och precis som SEO tar det mycket mer tid och ansträngning att marknadsföra ditt företag på sociala medier, men på sikt kan det ge mycket billigare resultat.

Omvandlingsfrekvensoptimering

Omvandlingsfrekvensoptimering är konsten och vetenskapen att förbättra din användarupplevelse online. För det mesta använder B2B-företag omvandling/konverteringsoptimering för att få fler konverteringar (leads, chattar, samtal, försäljning osv.) av sin befintliga webbplatstrafik.

Innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring är en annan ganska bred digital marknadsföringsterm. Innehållsmarknadsföring täcker alla digitala marknadsföringsinsatser som använder innehållstillgångar (blogginlägg, infografik, e-böcker, videor osv.) För att skapa varumärkesmedvetenhet eller driva klick, lead eller försäljning.

Inbyggd reklam

Har du någonsin kommit till botten i en artikel och sett en lista med föreslagna artiklar? Det är inbyggd reklam. Den mesta inhemska reklamen omfattas av innehållsmarknadsföring eftersom den använder innehåll för att locka klick (“du kommer aldrig att tro vad som händer härnäst!”). Ofta kan inbyggd reklam vara lite svårt att upptäcka, eftersom det vanligtvis blandas med rekommendationer om icke-betalt innehåll.

Innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring har blivit en försäljningsstrategi som har gett utmärkta resultat på grund av dess strategi för att locka till sig potentiella kunder genom information och kvalitetsinnehåll som hjälper dem att lösa sina problem, genom att ta chansen att visa dem dina produkter eller tjänster, följt exakt de olika stadierna köp där de är.

Det finns många exempel på innehållsmarknadsföring utformad för B2B-företag; nyckeln är att skräddarsy innehållet till ditt företag och efter dina kunders behov; därför är det nödvändigt att lära känna dem i detalj.

Sociala nätverk

Sociala nätverk har uppnått en anmärkningsvärd global räckvidd och har blivit ett kraftfullt verktyg i företags händer för att locka kunder, delvis tack vare möjligheten att interagera med dem direkt.

Det är viktigt att du införlivar dessa kanaler i din strategiska digitala marknadsföringsplan med rätt socialt nätverk. I denna bemärkelse har LinkedIn blivit en av favoriterna för B2B-företag utan att lämna fördelarna med bland annat Facebook, YouTube, Twitter.

Definiera vad din B2B digitala strategi kommer att vara genom sociala nätverk, och tänk alltid på din målgrupp. Stora B2B-företag utnyttjar dessa verktyg för att skapa en direkt och personlig konversation med sina kunder.

E-postmarknadsföring

Denna strategi består av att schemalägga åtgärder och förbereda automatiserade e-postmeddelanden till potentiella kunder, med kraftfulla meddelanden som inbjuder dem att köpa och generera en känsla av att du fokuserar på dem på ett personligt sätt.

E-postmarknadsföring används ofta av B2B-företag eftersom de bidrar till att skapa lojalitet och webbtrafik, öka konverteringsgraden med en lägre kostnad jämfört med andra digitala strategier.

Din webbplats närvaro

Konsumenterna har ändrat sitt sätt att handla. De letar inte längre efter en produkt eller tjänst utan att först ha rådfrågat och jämfört fördelarna med andra varumärken via Internet, deras kvalitet, kommentarer från andra kunder, deras position på marknaden och deras kostnad.

Därför är det nödvändigt att ta hand om design- och navigationsupplevelsen som erbjuds av din webbplats. I detta sammanhang är det också viktigt att komma ihåg att, när mobiltekniken utvecklas, använder konsumenterna i allt högre grad sina datorer och drar nytta av de bekvämligheter som deras mobiltelefoner tillhandahåller.

Därför måste utformningen av din webbplats överväga en lyhörd modell med en bekväm och effektiv anpassning till mobiltelefoner.

Men vad är poängen med att ha en bra webbplats om det inte finns någon trafik? Bland de mest använda strategierna för att få söktrafik till din webbplats är följande:

Sökmotoroptimering (SEO) är en uppsättning åtgärder som syftar till att öka rankningen av dina webbsidor organiskt i de mest populära sökmotorerna så att dina potentiella kunder hittar den på första sidan med sökresultat.

Betald sökning: du kan också bjuda på att visa annonser i sökmotorer när din potentiella köpare skriver in sökord som är relaterade till din webbplats, produkter eller tjänster. Google Adwords erbjuder till exempel flera typer av kampanjer som kan anpassas till vad ditt företag behöver.

Användning av influencers

Syftet med influencers är vanligtvis förknippat med B2C digitala marknadsföringskampanjer. Om du väljer den perfekta personen som kan hänvisa till ditt varumärke, som har en publik enligt ditt mål och delar värdena för ditt företag, kan du dra nytta av dess auktoritet, äkthet och räckvidd för att skapa medvetenhet och sprida information om ditt erbjudande.

Rikta dig till rätt publik

När det gäller marknadsföring från företag till företag är vem du tror att du riktar dig till inte alltid vem du faktiskt riktar dig till i praktiken.

Till skillnad från B2C-företag – som vanligtvis vet exakt var deras målgrupp är och hur man når dem – kan det ofta vara en utmaning för B2B-företag att ta reda på rätt sätt att komma framför potentiella kunder.

Mät dina resultat

Självklart kommer incheckning på dina konton regelbundet inte att göra dig mycket bra om du inte har bra spårning på plats. För att uttrycka det helt klart, utan bra analys, vet du inte vad som fungerar … och vad som inte fungerar.

Och om du inte vet vad som inte fungerar, hur kan du optimera din B2B-marknadsföring?

Tyvärr är de flesta B2B-företag inte särskilt bra på att spåra och mäte resultat. Till exempel mäter bara 57,7% av AdWords-kontona konverteringar. Det betyder att nästan hälften av AdWords-kontona inte vet vilka resultat de får.

Med det sagt finns det mycket att göra när det kommer till B2B marknadsföring.

Leave a Reply

Related Posts

  • LIANZHOUFOTO-utställningen startade i staden Lianzhou, Kina

  • Vad du bör veta innan du besöker casino Cosmopol

  • Effektivisera ditt Skrivande med Ai: En Introduktion till Tolio Skrivverktyg

  • Locka kunder med griffeltavlor

  • Välja LMS eller LXP?

  • Kasino Spelautomater dedikerade till köket