Annonsera på Facebook – Vad Kostar Det?

Annonsera på Facebook – Vad Kostar Det?

Facebook-reklam och annonsering har blivit en vinnande strategi för varumärken och företag över hela världen, och det finns för närvarande över 7 miljoner aktiva annonsörer på plattformen.

Dessutom tenderar nästan 26% av användarna som klickar på Facebook-annonser att köpa den annonserade produkten, och nästan 80% av konsumenterna köper produkter som de har sett i annonser på sociala medier.

Det är en av de främsta anledningarna till varumärken och företag som investerar i Facebook-annonser, men om du är ny inom reklam är en vanlig fråga du kan ha: “Hur mycket kostar Facebook-reklam?”

Det är en rimlig fråga och en av de viktigaste frågorna för företag när de funderar på att investera i Facebook-annonser. Alla olika typer av företag använder annonser och marknadsföring på Facebook, från olika riksdagspartier till bokhandlare, och de som vill göra reklam för SMS lån, som rapporterat av kreditochfinans.se. Naturligtvis kommer även Facebook annonsering att fungera för d

I denna artikel ska vi gå igenom Facebook-reklam och hur mycket Facebook-annonser kommer att kosta dig. Fortsätt läsa för att lära dig mer om Facebook-reklamkostnader.

Du måste komma ihåg att dessa medelvärden måste tas med en nypa salt.

Låt oss dyka in i hur mycket Facebook-reklam kan kosta dig.

Kostsamma misstag att undvika med Facebook-reklam

Det mest uppenbara misstaget du kan göra när du testar Facebook-reklam för första gången är att inte ha en tydlig marknadsföringsstrategi på plats.

Att börja utan ett koncept för vad du gör när det gäller din annonstext och din målgrupp är ett recept på katastrof och kommer inte att ge de resultat du önskar.

Tack och lov är diagnosen för kostsamma och besvärliga Facebook-annonser inte komplex eftersom marknadsförare tenderar att spendera för mycket när de inte testar annonser, inte har en basstrategi för målgruppen, inte implementerar anpassade målgrupper och försöker rikta en bred publik.

Vi kommer att beröra varje punkt något för att ge dig en bättre uppfattning om varför du måste undvika dessa dyra misstag.

För att få bästa resultat på Facebook handlar det om att testa, optimiera, och förbättra dina annonser. Bara på detta sätt kan de se vad som funkar och därmed anpassa din strategi för detta för att förstå vad som fungerar och vad som inte fungerar så bra.

För bred målinriktning

Det här är en av de enklaste fällorna att hamna i när du kommer igång med Facebook-reklam, och det beror främst på hur tillgängligt Facebook gör allt för dig.

Facebook har ett stort utbud av målinriktniningsalternativ som kan få ditt huvud att snurra.

Det är dock viktigt att hålla sakerna enkla och vara uppmärksam på ett par saker när du beskriver den allmänna publiken du vill rikta dig till.

Du vill inte ha bortkastade intryck eftersom det är tekniskt bortkastade pengar som du kunde ha använt bättre i din kampanj.

Det mest uppenbara misstaget du kan göra när du testar Facebook-marknadasföring för första gången är att inte ha en tydlig marknadsföringsstrategi på plats.

Åldersintervall

Du måste välja det åldersintervall som ligger så nära din demografiska målgrupp som möjligt. Detta låter som ett självklart val eftersom du inte vill att dina Facebook-annonser ska rikta in sig på personer som inte värdesätter eller vill ha dina produkter eller tjänster. Med andra ord, personer som inte är del av din målgrupp.

Intressen

Du vill inte göra misstaget att rikta in dig på målgrupper som “kanske gillar” dina produkter eller tjänster eftersom att detta innebär att du når personer som inte är intresserade av ditt företag och vad du har att erbjuda.

Du måste spendera det mesta av din tid och se till att dina riktade intressen är relevanta för din målgrupp.

Det största hindret med intresseinriktning är att du kan hamna i den bredtänkande tankesättet.

Du måste ta dig tid att föreställa dig själv som en riktad användare och brainstorma alla möjliga ämnen som skulle vara relevanta för dig och söka efter dem.

Du lär dig det är bättre att ha ett par specifika intressen än att ha ett dussin breda intressen som inte leder dig någonstans.

Plats

Ett annat kostsamt fel kan vara att rikta in sig på målgrupper som ligger utanför din marknad. Om din målgrupp finns på landsbygden vill du inte ritka dig till städer.

Det är ett nybörjarfel och ett som kan kosta dig mycket i annonsutgifter eftersom specificiteten att rikta in dig med så detaljerad detaljeradhet inte erbjuds på andra plattformar.

Om din målgripp talar engelska (eller ett annat språk), bör du inkludera det eftersom att välja ett språk hjälper till att trimma din Facebook-publik.

Det låter dig också ytterligare definiera vilken typ av individer som kommer att vara mest intresserade av dina produkter eller tjänster.

Räckvidd

En viktig sak du måste hålla ett öga på är ”den beräknade publikens räckvidd”, eftersom det hjälper dig att känna till din ungefärliga publikstorlek.
När du skapar en Facebook annons kommer du att se den uppskattade storleken på målgruppen.
Fortsätt kontrollera mätaren när du gör ändringar i målinriktningen, eftersom det är viktigt att du vet vilka variabler som kommer att ha stor inverkan på dina Facebook-annonskostnader.

Hur bestämmer Facebook vilka annonser som ska visas?

Vi har nu fastställt riktmärkena för Facebook-reklamkostnader, vilket är avgörande för att förstå hur Facebook-annonseringssystemet fungerar.

Nu kan vi äntligen prata om hur Facebook bestämmer eller väljer vilka annonser som ska visas för varje användare på plattformen.

Facebook hävdar att de försöker balansera två saker:

Erbjuder positiva, relevanta upplevelser för personer som använder Facebook eller Instagram. Samt skapa värde för annonsörer genom att hjälpa dem att nå människor och få resultat.

Det bästa sättet att göra detta är att hålla en auktion där båda intressena är representerade. Detta gör det möjligt för annonsörer att nå personer som är mottagliga för sina annonser och användare kan se något de är intresserade av.

Det skiljer sig från en traditionell auktion eftersom vinnaren inte är den annons med det högsta monetära budet utan den annons som genererar det övergripande värdet.

Så när Facebook hittar ett tillgängligt annonsutrymme kommer det att gruppera en grupp annonser som tävlar om det utrymmet och auktionera platsen.

Vinnaren av auktionen kommer att visa sin annons för användare på plattformen, och det bästa är att dessa auktioner äger rum varje dag.

Faktorer som bestämmer kostnaden för Facebook-annonser

Precis som PPC-reklamkostnader på Google Ads finns det olika faktorer som påverkar dina Facebook-reklamkostnader.

Om du vill skapa en realistisk budget för ditt företag måste du förstå hur dessa faktorer påverkar kostnaden för Facebook-annonser. Det finns tekniskt åtta faktorer som avgör hur mycket dina Facebook-annonser kommer att kosta, och dessa inkluderar:

 • Publik
 • Annonsbudget
 • Annonsbud
 • Annonsmål
 • Annonsplacering
 • Annonsens kvalitet
 • Säsongen
 • Industrin

För att hjälpa dig att förstå vilken roll dessa faktorer spelar och hur de påverkar Facebook-annonskostnaderna kommer vi att diskutera dem mer detaljerat nedan:

Publik

AdEspresso avslöjade i sin studie om Facebook-reklamkostnader att målgruppen har en enorm inverkan på priset på Facebook-annonser.

Oavsett om du riktar dig mot ett visst kön, ålder eller intresse, ändrar det dina annonskostnader. Om du till exempel riktar dig mot kvinnor i din annonskampanj kan din CPC öka med 0,55 USD, vilket är 0,15 USD mer än om du riktade in dig på män i din annonskampanj.

När man tittar på åldern tenderar Facebook-annonser som riktar sig till personer i åldersgruppen 55 till 65 år eller äldre att ha betydligt högre kostnader än kampanjer som fokuserar på användare mellan 25 och 35 år.

Detta beror på att Facebook har cirka 26 miljoner användare mellan 55 och 65 år, och även om det är ett stort antal, bleknar det jämfört med de 58 miljoner användare i åldrarna 25 till 35 år som använder Facebook.

När du annonserar på Facebook har du möjlighet att rikta dig mot specifika intressen eller publikattribut.

Det är en användbar funktion som påverkar hur mycket det kommer att kosta ditt företag att annonsera på Facebook och kan hjälpa dig att rikta dig på breda intressen eller värdefulla attribut.

Att rikta dig till attribut med högt värde kan hjälpa dig att nå din specifika målgrupp, men breda intressen gör att du kan blåsa upp din målgrupp med användare med lågt värde.

Eftersom det är dessa användare som klickar på dina annonser men inte interagerar med dina uppmaningar kommer inriktning mot dem bara att leda till en dålig kampanj.

Du måste fokusera din kampanj på att rikta in dig på människor som är viktiga och erbjuder mest värde för ditt företag.

Du vill inte vara den som betalar för klick eller visningar som inte ger värde när det gäller långsiktiga mål som att generera leads eller driva försäljning.

Annonsbudget

När du lanserar en annonskampanj på Facebook kommer du att ställa in en reklambudget. Oavsett din budget, oavsett om det är $ 200 eller $ 800 per månad, kommer det att påverka hur mycket Facebook-reklam kommer att kosta ditt företag.

Så om du ställer in en budget på 200 USD kommer det att påverka dina annonsbud, annonsresultat och resultaten från din Facebook-reklamkampanj.

Om du till exempel startar en annonskampanj med en månadsbudget på 100 USD kan du ställa in ett högsta bud på 1 USD per klick.

Den genomsnittliga CPC för Facebook-annonser är 0,97 USD, så det är lätt att se att ditt bud inte är konkurrenskraftigt och kommer att resultera i ett lågt antal klick och visningar.

Strategier för sociala medier rekommenderar också att du ställer in en daglig budget på $ 5. Men om du spenderar 5 USD per dag på din annonskampanj kommer du att använda din 100 USD-budget till den 20: e dagen, vilket inte är möjligt för att köra din annonskampanj på en månad.

Att ha stora annonsutgifter ger ditt företag ytterligare flexibilitet, men du kan till och med göra en liten budget för ditt företag.

Beslutsfattarna i ditt företag bör veta att en låg annonsbudget ger färre konverteringar eftersom det innebär att arbeta med prestandabegränsningar.

Annonsbud

En annan viktig faktor som påverkar kostnaden för dina Facebook-annonser är ditt annonsbud. Tack och lov erbjuder Facebook flera budstrategier, som inkluderar:

Även känd som manuell budgivning fungerar det här alternativet för att nå önskad åtgärd eller kostnad per klick. Denna strategi kan bara användas för leadgenerering, appinstallationer, konvertering eller produktkatalogkampanjer.

Lägsta kostnad budstrategi:

Det här alternativet kallas även automatisk budgivning och hjälper ditt företag att uppnå lägsta åtgärd eller kostnad per klick. Denna strategi syftar till att effektivisera din användning av budgeten, varför det är de flesta företags startstrategi.

Beroende på vilken budstrategi du väljer och beloppet du bjuder kan dina Facebook-reklamkostnader vara lägre eller högre. I de flesta fall skapar manuell budgivning högre reklamkostnader, och automatiskt budgivning hjälper dig att få ut det mesta av din budget.

När du bestämmer dig för vilken budstrategi du ska välja måste du ha kunskap om auktionsprocessen, eftersom förståelsen för Facebooks algoritm för dess reklamtjänster kan hjälpa dig att maximera din budget. I annonsauktionen kommer Facebook att betygsätta varje budgivare och deras annonser på tre faktorer:

Annonsens kvalitet och relevans

Användarnas negativa och positiva interaktion med din annons hjälper till att avgöra dess relevans och kvalitet. En annons med hög kvalitet och relevans förbättrar dina chanser att lyckas i auktionen.

Bud

Budet är det belopp som du betalar för att en användare ska interagera med din annons. Till exempel bjuder du 1,50 USD per klick. Facebook anser att budet är ett integrerat verktyg för att förbättra prestanda för din annons.

Beräknade åtgärdsnivåer

Dina beräknade åtgärdshastigheter visar sannolikheten för användare som interagerar med dina annonser genom att ladda ner din app eller klicka på din annons.

För att din annons ska vara konkurrenskraftig måste du sträva efter att få en hög uppskattad åtgärdshastighet, vilket i huvudsak skapar en annons som är relevant för din publik.

Om Facebook tycker att din annons är en med det högsta totala värdet vinner du auktionen och Facebook visar din annons för din målgrupp.

Ett aggressivt bud kan öka annonsens totala värde, men det kommer också att höja dina Facebook-reklamkostnader.

Därför bör du fokusera på att skapa en relevant och högkvalitativ annons först och sedan bedöma din budinvestering och auktionsstrategi.

Leave a Reply

Related Posts

 • Vad du bör veta innan du besöker casino Cosmopol

 • Effektivisera ditt Skrivande med Ai: En Introduktion till Tolio Skrivverktyg

 • Locka kunder med griffeltavlor

 • Välja LMS eller LXP?

 • Kasino Spelautomater dedikerade till köket

 • En Guide till Spel Online – Tips & Råd