Hur PM man Någon På Facebook? Så Gör du!

Hur PM man Någon På Facebook? Så Gör du!

Facebook är ett enkelt sätt att kommunicera och nå en stor publik. Det kan dock finnas tillfällen som du vill kontakta någon person privat, istället för att  att göra det öppet.

Vissa samtal kräver konfidentialitet. Som tur är har Facebook gjort det enkelt att skicka ett privata meddelande till en person utan att dela det med andra.

Oavsett om du väljer att kommunicera med en person eller en utvald grupp människor kommer meddelandena inte att läggas upp på din Facebook-vägg. Meddelandesystemet eliminerar behovet av att tex maila för att skicka ett privat meddelande.

PM står för privat eller personligt meddelande och refererar till att skicka ett meddelande till en specifik person (eller personer) på Facebook som ingen annan än mottagaren/mottagarna kan se, därav förkortningen PM.

Men hur skickar man ett PM på Facebook? Svaret är att det faktiskt är väldigt enkelt.

1. Gå till Facebook och logga in på ditt konto.

2.Välj den person du vill skicka ett meddelande till genom att antingen klicka på dennes namn i listan “Vänner” eller skriva deras namn i sökrutan högst upp på sidan.

3. Klicka på “Meddelande” i övre högra hörnet på personens sida. Om personen har funktionen Tidslinje finns knappen under hans omslagsfoto.

4. Skriv meddelandet i rutan med öppet meddelande. Klicka på ikonen under textrutan för att bifoga en fil. Klicka på kameraikonen för att bifoga en bild. Klicka på “Svara” för att skicka det privata meddelandet till mottagaren.

Leave a Reply

Related Posts