Videomarknadsföring – En Komplett Guide

Videomarknadsföring – En Komplett Guide

Videomarknadsföring har visat sig vara en av de mest kraftfulla strategierna för att marknadsföra och växa ditt varumärke online. Fler konsumenter interagerar med videor idag än någonsin tidigare, och i dagens marknad är det absolut nödvändigt att video är en aktiv ingrediens i din digitala marknadsföring.

Videor har ett övertygande sätt att främja engagemang, vilket ger resultat som klickningar, leadgenerering och försäljning.

Statistiken är tydlig. Vi börjar med att titta på statistik för att förstå hur effektiv videmarknadsföring verkligen är i marknadsföring. Dessa statstik visar resultaten som du kan generera med hjälp av videomarknadsföring. Vi kommer även gå igenom hur du implementerar videomarknadsföring i din maknrasföringsstrategi.

Företag som använder video har 41% mer webbtrafik från sökning än icke-användare

Video är ett utmärkt verktyg för att öka varumärkeskännedom och synlighet i sökningen. YouTube är den näst största sökmotorn på webben. Att öka din kanal medan du optimerar dina videoklipp gör att du kan nå din ideala kund och få mer exponering för ditt företag och dina produker.

Videoinlägg på Facebook har 135% större organisk räckvidd än fotoinlägg

Eftersom fler varumärken utnyttjar Facebook för sin sociala strategi är det viktigt att hitta sätt att skilja sig från det innehåll som delas på plattformen för att nå din publik. Att ladda upp videor direkt till din företagsida kan ge dig ett försprång.

Inte bara kommer det att fånga uppmärksamhet utan har större potential att nå mer av din publik än traditionella text- eller bildinlägg.

Social video producerar 1200% fler delningar än text och bilder tillsammans

En annan statistik som illustrerar de positiva effekterna av videor på sociala medier. Om du letar efter sätt att förstärka och förbättra din sociala marknadsföring är det bästa sättet att lägga till videor.

Video i ett e-postmeddelande leder till 200-300% ökning av klickfrekvensen

Eftersom e-postmarknadsföring är ett bästa sätt att generera intäkter kan integrering av video öka försäljningen för ditt företag. Öppningar och klickfrekvenser är viktiga mått för att bevisa effektiviteten i din e-postmarknadsföring. Alla verktyg som kan höja dessa siffror är värda att inkludera i din strategi.

Vidare, aatt lägga till ordet “video” i ämnesraden har visat sig öka ökningstakten också!

Att inkludera en video på en målsida kan öka omvandlingsfrekvensen med 80%

Att växa din e-postlista är extremt viktigt för ditt företag. Eftersom videor har ett övertygande sätt att dra användare in och få dem att agera är det det perfekta verktyget som kompletterar din målsida. Du bygger din försäljningstratt mer effektivt genom att använda kraften av video.

90% av användarna säger att produktvideor är till hjälp i beslutsprocessen

Produktdemonstrationer ger potentiella köpare chansen att se din produkt live. De får en bättre förståelse för hur produkten fungerar och ser ur, kolla in funktionerna och upptäcker hur det hjälper dem i deras behov. Överväg att skapa en produktvideo för var och en av dina produkter för attraktivt innehåll.

Topp tre mest effektiva typer av videoinnehåll: Kundrecensioner (51%); Instruktionsvideor (50%); Demonstrationsvideor (49%)

Ett av de bästa sätten att bygga förtroende med din publik är att dela kundrecensioner. Recensioner på webbplatser som Yelp och Amazon kan få läsare att tro på din produkt eller tjänst helt enkelt på grund av någon annans positiva upplevelse. Vittnesmål är allt effektivare. Anordna en tävling eller erbjud ett speciellt incitament som uppmuntrar kunder att ge en kundrecensioner av ditt varumärke.

Hur man startar videomarknadsföring

Funderar du på att skapa en anpassad video som hjälper dig att uppnå några specifika marknadsföringsmål? I denna artikel går vi igenom allt du bör veta om video marknadsföring för att ge dig goda insikter om att skapa en bra video som hjälper dig att vinna fans och bygga ditt varumärke.

Bestäm målet för din video

Innan du börjar att skapa en video, fundera över vad dina specifika mål kan vara – med andra ord, vad vill du att videon ska göra?

Du måste avgöra några tydliga mål för att hjälpa ditt företag att avgöra om videon blev en framgång – och allt du gör för att planera och skapa din video bör driva dig mot detta mål.

Siktar du på att driva trafik till din webbplats? Sälja en produkt eller tjänst? Utbilda tittaren om en ny produkt eller teknik? Demonstrera kundrecensioner?

Istället för att försöka planera marknadsföring efter att ha skapat videon, tänk på ditt marknadsföringssätt som helhet innan du börjar och bestäm sedan var videon kommer att passa in.

Bestäm var din video kommer att publiceras

Att tänka på var din video kommer att publiceras är ett ofta ett misstag, men ditt svar kan faktiskt hjälpa dig att effektivt planera din videos stil, utförande, tekniska specifikationer och till och med konceptet. Som du kan föreställa dig kommer en video som skapats för en Facebook-annons troligen inte att fungera lika bra på din hemsida – så var noga med att tänka igenom videoklippets slutdestination innan du börjar.

Några exempel på var din video kan publiceras:

 • Sociala medier Post
 • Facebook / Instagram-annons
 • TV
 • Hemsida
 • E-post
 • Display i butik

Typer av videor

Videor är i princip obegränsade i de typer av videor du kan göra, men för företag är följande några av de mest populära videotyperna:

 • Webbplatsvideor
 • Produktvideor
 • Vittnesmål om videor
 • Meddelandevideor
 • Instruktions- / instruktionsvideor
 • Träningsvideor
 • Företagsprofilvideor
 • Investerarpresentationsvideor
 • App-demo-videor
 • Crowdfunding-videor
 • Förklarings animationsvideor
 • …och fler

Webbplatsvideor

Videor som finns på en webbplats har visat sig öka den tid besökarna tillbringar där och kan till och med förbättra konverteringsfrekvensen. Videor kan ofta göra ett mycket bättre jobb med att förklara svåra begrepp eller kan ersätta långa texter. En automatisk uppspelning av tyst video fungerar som ett engagerande tillskott till en startsida för hemsidan, eller en video i din “om oss” sida för en snabb förklaring av ditt företag.

Produktvideor

Produktvideor blir alltmer populära när e-handel online blir mer och mer dominerande. Produktvideohjälp pekar ut viktiga funktioner och användningsområden samt visar upp den faktiska produkten på ett sätt som du kan kontrollera. Bilder är begränsande och kan vara förvirrande för konsumenterna för att förstå användningsområden, kvalitet eller storlek. Men med video kan du ge ett realistiskt perspektiv, som om de verkligen berör och känner din produkt. Viktigast av allt, du får visa potentiella kunder hur produkten ska användas.

Kundrecensioner

Den stora mängd information har gjort behovet av kundrecensioner ännu större. Det finns inget mer direkt och trovärdigt sätt att övertyga någon om att du är det bästa valet på marknaden än att låta dem höra det från en tredje parts vittnesmål, alltså tidigare kunder. Att veta att det finns riktiga människor och företag som har engagerat sig med ditt företag och har fantastiska saker att säga kan vara den sista faktorn för att driva någon att konverteras till en kund.

Vittnesmål och kundrecensioner behöver inte heller vara tråkiga. De kan vara mycket mer nyanserade och roliga och visar företagets karaktär.

Meddelandevideor

Har du en ny produkt, tjänst eller teknik som ditt företag lanserar? Ingenting är mer spännande än att skapa en ny video som meddelar kommande produktlinjer eller nya funktioner som kommer att finnas tillgängliga. Genom att skapa dessa meddelandevideor kan du bättre engagera och vårda nuvarande kunder som redan gillar ditt företag, samtidigt som du informerar dem om nya framgångar. Meddelandevideor är också ett bra verktyg för företag att använda som företagsomfattande meddelanden för att sprida ett budskap och få alla motiverade.

Instruktionsvideor

När människor först känner till din produkt googlar de förmodligen inte produkten eftersom om de visste om din lösning hade de redan köpt den. Istället tenderar de att söka efter de problem som kan lösas med din produkt. Om du har en video som förklarar hur man löser deras problem med din produkt, kommer dina målkunder att hitta dig, lita på dig och sedan köpa din produkt.

Dessa videoklipp eller instruktionsvideor hjälper också till att öka förtroendet för potentiella kunder som vet att företaget investerar i kontinuerlig utbildning, inte bara genom att sälja en produkt.

Genom att fortsätta investera i dessa instruktionsvideor hjälper du dig att få dragkraft genom att lära dina kunder något nytt. Om folk vänder sig till dig för kompetens, kommer de att fortsätta att belöna det förtroendet genom att gå till dig först när de behöver göra nya inköp av de du erbjuder.

Planera din budget för videomarknadsföring

Att fundera på budgeten kan kännas lite obehagligt, men faktum är att din budget elar en stor roll i videomarknadsföringsstrategin. Uppenbarligen är storleken på ditt företag / varumärke en faktor när du utformar budgeten, men du kan se på videoklippets yttersta mål som din viktigaste avgörande faktor. Om dina marknadsföringsmål uppnås med den här videon, vad är värdet av det målet för ditt företag? Du kan också överväga de andra stegen – som att bestämma var videon kommer att distribueras – och hur dessa kan påverka din budget.

Till exempel bör en video avsedd för en TV-publik ha högre produktionsvärde än en som gjorts för ett inlägg på sociala medier.

Vet bara att i slutändan kommer din budget att begränsa ditt produktionsvärde såväl som ditt konceptomfång – men dessa begränsningar behöver inte nödvändigtvis vara negativa; Att sätta gränser kan ha stora fördelar för den kreativa processen när det gäller att utveckla koncept och fatta produktionsbeslut.

Din videobudget bör ta hänsyn till följande:

 • Antal filmdagar
 • Antal skådespelare (betald eller volontär)
 • Kostnad för filmplats
 • Rekvisita, scenografi och utstyrsel
 • Speciella eller visuella effekter
 • Nivå av animering och grafik
 • Musik och ljudeffekter
 • Slutlig redigering som färgkorrigering eller ljudmixning

Hur mycket kostar en video?

Hur mycket kostar en enkel video? Svaret på denna fråga är givetvis att det beror på. Det finns massor av faktorer att tänka på.

Ta en video på 1 minut som ett exempel. Endast efter man har bestämt alla detaljer, och det finns många detaljer att tänka på: produktionsvärden, plats, manus, skådespelare, specialeffekter etc. kan man veta med säkerhet vad kostnaden blir.

Det finns många variabler som påverkar kostnaden av filmproduktion men allt beror på vad du behöver och vem som gör den.

Skådespelare

Detta är ett stort övervägande; trots allt kommer den ultimata framgången för din video till stor del att bero på kompetensen hos alla skådespelare / skådespelerskor som du använder. Dessutom varierar den typiska kostnaden för en skådespelare väldigt mycket vilket gör att detta kan påverka kostnaden mycket.

Kostnadsfaktorer

För att få en uppfattning om kostnader relaterade till skådespelare bör du försöka svara på:

 • Behöver du skådespelare i den här videon?Om så är fallet, hur många?
 • Behöver skådespelarna ha speciella talanger?
 • Hur många dagar behövs deras tjänster?

Proffstips: Använd företagsanställda för att fylla vissa roller istället för professionella aktörer. Detta gör att du kan spara pengar.

Plats

En annan enorm kostnadsfaktor kan vara lokaliseringskostnader. Vissa videokoncept passar bra för lågbudgetinställningar, som ett kontor i företagets byggnad eller till och med en privat bostad. Andra kunder letar efter en mer exotisk bakgrund eller till och med flera platser för deras projekt.

Kostnadsfaktorer

Det är ingen överraskning att ju mer exotisk platsen är eller ju fler platser som används desto högre blir produktionskostnaden.

Här är några viktiga kostnadsfaktorer att tänka på:

 • Hur mycket kostar det att hyra en plats?
 • Behövs flera platser för produktionen?
 • Hur ”exotiska” måste platserna vara?
 • För kunder som verkligen är bekymrade över budgetbegränsningar rekommenderar vi ofta att man använder ”nollkostnadsplatser” för videoinställningen, som en park, en lugn aveny eller en annan lämplig plats som inte kostar någonting.

Den kompletta videoproduktionsprocessen

Redo att gå vidare med att skapa din första video? Här är de olika stegen som du bör ha i åtanke för att skapa en lyckad marknadsföringsvideo.


Sätt ett mål för videon

Varje videomarknadsföringskampanj bör uppnå ett tydligt mål, oavsett om det är att introducera en produkt, engagera besökare på en webbplats, uppmuntra någon att lära sig mer eller få människor att köpa. När ett mål har satts, kommer produktionsteamet att se till att kolla igenom processen för att försäkra att de uppnår vad de tänkte göra.

Skapa ett videokoncept

Att producera en video är som att bygga ett hus: Det kan bli så stort eller så litet som ditt företag vill eller behöver. Bör den här videon vara en enkel intervju för att visa vem företaget är och vad de gör som inte kräver några resurser? Eller är det en video som kräver skådespelare, platser, detaljerade scener och rekvisita? Konceptet bestämmer hur mycket arbete, budget och tid som krävs för att skapa en bra video.

Bestäm var videon ska publiceras

Var kommer din video att publiceras och visas? Oavsett om videon placeras på en webbplats, ett mässbås, TV eller på Facebook, kommer detta beslut att påverka stil och utförandet av en video. Visste du att 85% av Facebook-videorna tittar utan ljud?

Bestäm en deadline

De flesta videor kommer att ha en deadline. Kommer den här videon att användas för en mässa? Ett verktyg för en produktlansering? Eller samarbeta med en ny webbplatslansering? Alla dessa kan orsaka en tidsgräns. Att snabbt skapa en video är ett alternativ, men de flesta videoproduktioner tar 4 till 6 veckor att genomföra.

Leave a Reply

Related Posts