Hur Du Gör Ett Snyggt Flöde på Instagram

Hur Du Gör Ett Snyggt Flöde på Instagram

Om du är ny eller redan känd på Instagram, missa inte chansen att lära dig mer hur du kan förbättra ditt Instagram-flöde och göra det mer attraktivt.

När ditt flöde ser bra ut är det mer troligt att människor gillar dina foton, följer dig och kommer tillbaka för mer.

Här är några enkla tips du kan göra just nu för att göra ditt Instagram-flöde visuellt tilltalande:

Välj vad du vill dela på Instagram

Det spelar ingen roll om du är bloggare, influencer eller företagare.

Tänk vad du brinner mest för och vad du vill att din Instagram ska vara känd för.

Kontrollera de mest följda Instagram-profilerna och se att de flesta vanligtvis pratar om samma ämnen och lägger upp samma saker. Om du vet vad du brinner för är detta första steget till ditt nya Instagram-flöde.

Behöver fortfarande lite inspiration kolla exemplen och var inte rädd för att skapa något annat.

Instagram-resor-Sposter-Online Instagram-kaffe-Sposter-Online

Välj ett rutnätslayout

Vad är en rutnätlayout? En rutnätlayout är hur dina inlägg placeras i ditt Instagram-flöde.

På Internet kan du hitta några appar som hjälper dig att organisera foton ännu bättre. En rutnätslayout gör att du kan organisera dina fotografier på ett bättre sätt.

Välj ett tema

En av de viktigaste och iögonfallande sakerna är temat som du använder i ditt Instagram-flöde.

Dörför bör du börja med att välja ett tema. Vitt, fräsht, beige, färgstarkt?

Det finns gott om exempel där ute, så sök inspiration från dina favorit Instagram konton.

Välj estetiken i din Instagram-profil

Det första du vill göra är att bestämma din profils Instagram-estetik, och ett bra sätt att göra detta är bara genom att titta på andra konton för inspiration.

Hur ser några av dina favoritflöden ut? Är de ljusa och luftiga? Mörka? Följer de någon form av mönster i sin komposition?

Att ta dig tid att tänka på dessa saker medan du kollar på dina favoritprofiler hjälper dig att bestämma vilken “estetik” som bäst representerar dig och ditt varumärke.

Om du är ett företag kan du också hitta inspiration för din Instagram-estetik från ditt varumärke.

Dina märkesfärger, teckensnitt och texturer kan alla hjälpa till att forma en unik och fängslande estetik på Instagram.
Ett annat sätt att hjälpa dig att avgöra vilket utseende du vill skapa i ditt flöde är att skapa ett märkesstämningsbräde.

Det finns massor av olika program och appar, som Pinterest, som du kan använda för att skapa ett stämningskort. Att skapa ett humörbräde är ett riktigt bra sätt att hjälpa dig att få din kreativitet att flyta och vägleda dig i att bestämma hur du vill att ditt flöde ska se ut.

När du skapar ditt humörbräde, se till att ta med en blandning av färger, texturer, mönster och citat för att hjälpa dig att bättre visualisera hur ditt Instagram-flöde kommer att se ut.

Det här är bra för att hjälpa till att ställa in inriktningen för ditt flöde.

När du väl har fått en tydlig bild av hur du vill att ditt flöde och foton ska se ut blir det så mycket lättare att samla och planera ditt Instagram-innehåll för ditt flöde!

Oavsett vilken inspiration du kan börja designa, planera och schemalägga ditt eget, unika flöde för dina följare.

Planera ditt Instagram-flöde gratis

Hitta innehåll

Innan du bestämmer dig för din Instagram-estetik är det en bra idé att överväga hur enkelt du kan samla det innehåll som kommer att utgöra ditt flöde.

Du kanske till exempel vill ha ett mörkt flöde, men om du bor någonstans som är soligt och tropiskt kan det vara svårt att uppnå.

Det finns dock sätt att skapa ett fantastiskt Instagram-flöde utan att behöva ta varje innehåll själv.

Att komplettera ditt flöde med användargenererat innehåll (UGC) och stockfoton kan vara ett bra sätt att bygga vidare på din estetik, samtidigt som det förstärker känslan av gemenskap runt ditt företag.

Välj ett filter och håll fast vid det

Ett tema behöver oftast ett filter. Att använda samma filter på dina foton är det enklaste sättet att starta ett tema.
Och det finns så många appar på Internet att välja häxfilter som passar dig bäst.

Planera ditt Instagram-flöde

Att ha en tydlig Instagram-estetik är det första steget i att skapa ett starkt Instagram-flöde – men det slutar inte där.

Att ta sig tid att tänka på hur dina inlägg kommer att se bredvid varandra på flödet är lika viktigt.

Oavsett vilken redigeringsstil du väljer, kommer du att vilja tänka på hur dina Instagram-foton ser ut sida vid sida. Det är viktigt att skapa balans i ditt flöde och se till att det inte är för upptagen eller rörigt.

I grund och botten vill du se till att det är enkelt för nya ögon att flytta genom hela ditt flöde utan avbrott.

Målet här är att skapa ett skärpedjup. Ett bra sätt att göra detta är att placera mer upptagna foton bredvid rena eller minimala foton för att bryta upp saker lite.

Om du är ett företag som säljer produkter i ditt Instagram-flöde kan du göra detta genom att blanda ihop dina produktbilder med en del användargenererat innehållspost, livsstilsbilder eller andra typer av innehåll du planerar att publicera.

Glöm inte att tänka på var dina Instagram-shoppinginlägg kommer att vara i ditt flöde också. Skapa en balans mellan livsstils- och produktbilder för att bryta upp saker och lägga till variation.

Tänk på upplösningen av dina bilder

Att ta dina Instagram-bilder på din telefon är helt okej. Faktum är att det kan bli ganska bra. Men tänk på att alla telefoner inte har lika bra kamera. Men desto sämre kamera du har, desto viktigare är förutsättningarna och omgivningen.

Om du har en äldre telefon är det speciellt viktigt att du har rätt belysning. Men om du vill ha bästa bilderna och högsta kvaliteten bör du använda en professionell/systemkamera.

Alla dina bilder behöver inte tas med proffskamera, men att blanda telefonbilder och kamerabilder kan ge ditt flöde en riktig boost.

Belysning och borttagning av brus

De allra flesta gånger kan du inte ta ett bra fotografi med dålig belysning. Även om du tänker på ett svagt upplyst scenario, där det mesta av ditt ansikte är i skugga och ett ansikte lyses upp av solljus, använder du fortfarande belysningen till din fördel. Men om det inte finns något ljus har du ingen kontroll alls, och din kamera kommer att kämpa för att kunna producera ett bra resultat. Det är här dina bilder kommer att bli suddiga och skärpa reduceras.

Av den anledningen bör de flesta foton tas på dagtid. Du kan också leka med soluppgången och solnedgången, studsa bort den från föremål för att skapa ljusljus och silhuetter.

Ändå är det bra att ta bilder på dagen, kom bara ihåg att skuggor kan ha stor påverkan på dina bilders resultat.

Leave a Reply

Related Posts