We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “OK, I Agree”, you consent to the use of cookies.

Blockera Någon på Whatsapp – Så Gör Du!

Blockera Någon på Whatsapp – Så Gör Du!

Det kan sägas utan tvekan att WhatsApp är en extremt populär chatt app som används brett runtom i hela världen. Men ibland kan det bli irriterande också. Till exempel när varumärken börjar skräpposta dig med sina kampanjer eller om en person skickar värdelösa eller till och med taskiga och kränkande meddelanden.

I sådana situationer är det bättre att sätta sådana kontakter på “mute”. Ibland är det dock inte tillräckligt att undvika en kontakt. Om så är fallet kan du istället blockera kontakten, eftersom blockering av någon skiljer sig från “mute”

Men vad händer när du blockerar någon på WhatsApp? Kan den blockerade personen ringa dig? Kan de se din profilbild? Vi svarar på alla dina frågor i det här inlägget.

Hur man blockerar någon på Whatsapp

För att blockera någon på din Android-telefon, tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger på WhatsApp. Navigera till Inställningar> Konto> Sekretess> Blockerade kontakter. Klicka på ikonen Lägg till och välj den kontakt som du vill blockera.

Blockera på Whatsapp på iPhone

På iPhone, gå till Inställningar> Konto> Sekretess> Blockerat> Lägg till nytt. Välj den kontakt som du vill blockera. För att avblockera, upprepa stegen och ta bort kontakten från den blockerade listan.

För att blockera okända nummer, öppna deras chatt och tryck på alternativet Blockera.

Hitta vem som blockerat dig

Det finns inget direkt sätt eller en app som låter dig identifiera de personer som har blockerat dig på WhatsApp. Men om du misstänker att du har blockerats kan du göra lite research för att ta reda på om dina aningar stämmer.

Det beror på att ett antal olika saker händer när du blockerar någon. Du måste verifiera dessa saker.

Först försvinner den “senast sedd” och onlinestatusen. För det andra får du bara ett enda kryss för dina meddelanden, och slutligen kommer du inte att se kontaktens profilfoto. Om alla stämmer kan det indikera att du har blockerats.

Ett annat sätt att fastställa att du har blockerats är att skapa en grupp och lägga till den misstänkta personen i den. Om du kan lägga till dem betyder det att de inte har blockerat dig. Men om du inte kan lägga till dem är det tråkiga nyheter för att du kanske har blockerats.

Men ingen av dem är ett garanterat sätt att bekräfta att du har blockerats av andra orsaker. WhatsApp har medvetet gjort det knepigt för att skydda din integritet.

Att blockera någon påverkar inte deras gamla meddelanden eller mediefiler för de kommer att stanna kvar på din telefon tills du tar bort dem manuellt.

Nya meddelanden

För att hålla saker privata gör WhatsApp det inte uppenbart när någon har blockerats. Därför kan den blockerade personen fortfarande se skrivrutan och skicka ett meddelande, men meddelandena kommer inte att levereras till dig.

När du blockerar någon förlorar du också möjligheten att kontakta dem på WhatsApp. Och om du vill skicka ett meddelande till dem meddelar WhatsApp att du först måste avblockera personen.

Hämta och se blockerade meddelanden

Efter att du har blockerat en kontakt visas inte meddelandena under den tid då kontot blockerades på din telefon. Det finns inget sätt att hämta sådana meddelanden.

För att sammanfatta, har WhatsApp tre typer av saker för att se om de har tagit emot meddelandet.  Ett enda grått kryss indikerar att meddelandet skickades, dubbelgrått kryss betyder att meddelandet levererades och de dödliga blåa kryssarna betyder att meddelandet lästes.

När en blockerad person skickar meddelanden till dig kommer personen att se enstaka gråa fästingar eftersom meddelandet inte levereras till dig.

Kan personen ringa dig?

Återigen kan den blockerade personen fortfarande ringa ditt WhatsApp-nummer (de kommer att höra samtalet ringer), men WhatsApp kommer inte att meddela dig om det. Det är, det kommer inget inkommande samtal på din sida. På samma sätt kan du inte ringa en blockerad kontakt förrän du avblockerar dem.

Senast online

Det finns två typer av statusar på WhatsApp: online och senast sedd. När du är aktiv på WhatsApp, dvs. när appen används, kommer dina WhatsApp-kontakter att se din status som online. Den senast visade statusen visar senaste gången personen använde WhatsApp. Medan du kan inaktivera den senast visade statusen kan du inte stänga av onlinestatusen.

Men när du blockerar någon kan de inte se när du är online. Statusområdet under ditt namn i chattråden visas tomt. Detsamma gäller också från din sida. Det betyder att du inte heller ser deras online-status.

Att blockera någon skrotar bort möjligheten att se det senast sett också. Både du och den blockerade kontakten kommer inte att kunna se varandras senast sett. Det fungerar oavsett om du har dolt det senast sett för dina kontakter eller inte.

Profilbild

När du blockerar någon kommer de inte att kunna se din profilbild, istället kommer de att se standard WhatsApp-profilbild för din kontakt.

Du kommer dock fortfarande att kunna se den blockerade personens nuvarande och framtida profilbilduppdateringar såvida de inte också blockerar dig.

Grupper

Intressant nog är gruppchattar opåverkade när du blockerar någon. Det betyder att ni båda kan se meddelanden från varandra i era gemensamma grupper.

Kontaktlista

Att blockera en kontakt tar inte bort dem från telefonboken eller från listan över kontakter på WhatsApp. För att radera en kontakt måste du ta bort dem från telefonens kontaktlista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts