Blockera Någon på SMS – Så Gör Du!

Blockera Någon på SMS – Så Gör Du!

Eftersom (korta) textmeddelanden, eller SMS, är så välkända och kan användas för att snabbt leverera ett meddelande utan att göra mycket arbete, använder reklamföretag det också för att marknadsföra sina produkter, erbjuder information etc. Inte bara det, vissa personer du bara har träffat en gång kan skräpposta dig med irriterande sms.

Lyckligtvis har Apple i senare versioner, med början från iOS 7, implementerat fler säkerhetsfunktioner för sina iPhone-, iPod touch- och iPad-användare, vilket gör det möjligt för dem att ha mer kontroll över sin integritet och blockera specifika telefonnummer från att skicka textmeddelanden och iMessages.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom flera metoder som du kan använda för att blockera sms på en iPhone, iPod touch eller iPad. För att blockera oönskade iPhone-samtal, läs denna handledning, för att generera nummerblockering är det här bra.

Blockera uppringare från dina iPhone-kontakter

Den inbyggda blockfunktionen i iPhone-kontakterna låter dig blockera ett telefonnummer från att ringa, skicka sms meddelanden eller till och med facetimea dig. Processen är väldigt enkel och den kan hittas direkt på din iPhone utan att ladda ner applikationer från tredje part eller ansluta enheten till en dator.

  • Gå till din lager-app
  • Tryck på Kontakter-menyn
  • Välj en person som du vill blockera
  • Det sista alternativet på deras sida ska säga “Blockera nummer”

Du kommer att uppmanas att bekräfta en popup och sedan välja Blockera kontakt

Genom att trycka på knappen Blockera kontakt får du inte telefonsamtal, meddelanden eller Facebook från personer i blocklistan.
Tänk på att kontakten inte kommer att försvinna, men fortsätt att visas under din kontaktlista. På så sätt kan du komma tillbaka och avblockera telefonnumret med samma process.

Blockera oönskade eller skräppostmeddelanden från okänd på iPhone

Ovanstående metod fungerar riktigt bra för personer i din kontaktlista. Det har dock inga effekter på spammare eller reklambyråer som försöker skicka olika kampanjer och erbjudanden för sina produkter till ditt nummer.

  • Vi kallar dessa killar som “spammare” eller “okänd”, och de kan också blockeras från din iPhone också.
  • Gå till appen Meddelanden
  • Tryck på meddelandet från spammaren
  • Välj detaljer i det övre högra hörnet

Det kommer att finnas en telefonikon och en bokstav “i” -ikon mittemot numret. Tryck på ikonen ”i”

Bläddra ner till botten av sidan och tryck sedan på Blockera den här uppringaren

Återigen, när du trycker på Blockera den här uppringaren kan telefonnumret som du just har blockerat inte ringa, skicka SMS eller Facetime dig.

Använd Androids meddelandeapp för att blockera sms

Om din Android-enhet har Android Kitkat eller senare måste din standardmeddelandeapp ha ett skräppostfilter. Detta är det enklaste och snabbaste sättet att blockera sms meddelanden utan att behöva besöka tredjepartsappar eller -tjänster.

Processen är ganska enkel, tryck bara och håll ned avsändarens sms och efter en kort fördröjning får du möjlighet att antingen radera meddelandet eller lägga till skräppost.

Du kommer att kunna se båda alternativen i en meny eller ikoner för alternativen visas ovanför skärmen (beroende på din enhet). Klicka bara på “Lägg till skräppost” och bekräfta uppmaningen att sända numret till avsändaren så att du aldrig får meddelanden från dem igen.

Men om du skulle behöva mer kontroll och blockera kraft finns det också fler inbyggda alternativ.

För att komma åt dessa alternativ trycker du på menyn längst upp till höger på skärmen (dess tre vertikala prickar) och därifrån trycker du på Inställningar.

I Inställningar, bläddra nedåt och tryck på “Skräppostfilter”, se till att knappen i skärmens övre högra hörn är “grön” för att säkerställa att funktionen är “På”. Där ser du tre olika alternativ som ger mer kontroll.

Lägg till i skräppostnummer

Detta alternativ låter dig lägga till nummer manuellt eller från kontakter och loggar för att blockera alla sms från de specifika siffrorna.

Lägg till skräppostfraser

Med det här alternativet kan du ange “Ord” som automatiskt markerar det som skräppost när det används i ett sms. Detta är ganska praktiskt eftersom spammare vanligtvis använder vanliga nyckelord som du kan ange för att blockera dem. Det här alternativet kan också fungera bra mot spammare som använder alfanumeriska nummer för att förhindra att de markeras som skräppost.

Varning: Var mycket försiktig när du lägger till ord som ska blockeras, eftersom alla meddelanden blockeras som innehåller det specifika ordet. Om du blockerar ett vanligt ord kommer troligen viktiga sms från andra människor också att markeras som skräppost.

Blockera okända avsändare

När det här alternativet är markerat får du bara meddelanden från personer som finns i din kontaktlista. Detta är ett enkelt men mycket riskabelt alternativ eftersom du kanske saknar många viktiga sms från personer som du känner, men inte finns i din kontaktlista.

Använd bara alla ovan nämnda alternativ för att kontrollera vem som kan skicka en text till dig och vem som inte kan.

Metod 2: Använd en dedikerad tredjepartsapp

Om Android: s inbyggda textblockeringstjänst inte fungerar för dig, oroa dig inte, Google Play Store är laddad med SMS-blockerande appar. Du kan enkelt hitta en SMS-blockeringsapp som uppfyller dina behov perfekt.

Leave a Reply

Related Posts