Blockera Någon på LinkedIn – Så Gör Du!

Blockera Någon på LinkedIn – Så Gör Du!

Linkedin är en av många sociala medie plattformar som du kan använda brett för olika ändamål. Med det sagt finns det många möjligheter för att bygga relationer och interagera med andra, men i vissa fall kan du vilja blockera någon på LinkedIn. Tack och lov är allt du behöver göra att blockera dem. Så i den här artikeln visar vi dig hur du blockerar någon på LinkedIn.

Varför ska du blockera någon på LinkedIn?

Det kommer alltid att finnas LinkedIn-anslutningar du inte vill ha. Du kanske har accepterat LinkedIn-inbjudningar från främlingar som du inte vill ha att göra med eller lagt till spammare. Och även om det finns många viktiga personer som du vill bygga kontakt med på LinkedIn finns det också många som du vill undvika.

En genomförd undersökning visade att 24% av LinkedIn-användare har anslutit sig till främlingar, trots LinkedIn upprepade varningar att inte göra det. I värsta fall kan detta innebära bedrägerier.

Den goda nyheten är att LinkedIn låter dig blockera människor och ta bort dem om de inte har något syfte

Hur man blockerar någon på LinkedIn

För att blockera någon på LinkedIn måste du besöka deras LinkedIn-profil. En annan LinkedIn-medlem kan se att du har besökt deras profil. Men när du blockerar någon försvinner du från “Vem har sett din profil”.

Så tveka inte att ta det här steget eftersom den blockerade användaren inte får någon notis om den här åtgärden.

1. Sök efter personen från LinkedIn-sökfältet eller gå till listan över dina anslutningar (Mitt nätverk> Anslutningar).

2. Gå till profilen för personen du vill blockera och följ stegen nedan:

3. Klicka på knappen Mer … under medlemmens profilbild. Välj alternativet Rapportera / blockera i listan.

4. En ruta med titeln Vad vill du göra? visas och ber dig att vidta en uppföljning av de tre valen. Klicka på Blockera [medlemsnamn].

5. En uppföljningsruta bekräftar om “Är du säker på att du vill blockera [Namn]?”. Läs det finstilta, och om du är okej med resultatet, klicka på den blå Block-knappen. Om inte, kan du klicka på Gå tillbaka.

Det är allt. Det finns inget annat du behöver göra. Den medlem du har blockerat får inte heller någon notis. LinkedIn säger att du kan blockera upp till 1000 medlemmar på LinkedIn.

Hur man avblockerar någon på LinkedIn

Om du vill avblockera någon på LinkedIn, gå till din LinkedIn-blockerade lista. Detta kan också hjälpa dig att bekräfta att du har blockerat någon. Listan Blockerad visar hur många kontakter du har blockerat och hur länge sedan du blockerade dem.

  • Klicka på mig-ikonen högst upp på din LinkedIn-hemsida.
  • Välj Inställningar och sekretess på rullgardinsmenyn.
  • Fliken Sekretess öppnas på sidan med dina personliga inställningar. Klicka på Blockering och gömning i vänster sidofält.
  • Klicka på Ändra bredvid Blockering i listan.

Från personens blockerade lista, hitta personens namn och klicka på Unblock (avblockera). Ange ditt inloggningslösenord för LinkedIn i rutan som dyker upp och klicka på den blå knappen för att avblockera användaren.

LinkedIn säger att efter att ha avblockerat någon måste du vänta 48 timmar innan du blockerar dem igen.

Hur man blockerar någon på LinkedIn Mobile Apps

Om du använder LinkedIn-mobilapparna är stegen för att blockera människor lika. Så här blockerar du någon på LinkedIn med iOS-appen …

  • Sök efter och gå till profilen för personen du vill blockera.
  • Klicka på Mer under profilbilden för din kontakt.
  • Tryck på Rapportera eller blockera alternativet på skärmen.
  • Tryck på Blockera [Namn] i dialogrutan som säger Vad vill du göra?
  • Bekräfta det igen i nästa popup-fönster med ett tryck på Blockera.

Vad händer när du blockerar någon på LinkedIn?

Det finns några viktiga försiktighetsåtgärder som är värda att notera när man bestämmer om man vill blockera någon på LinkedIn:

  • Det finns inget register över besök under Vem har sett din profil.
  • Du kommer inte heller att kunna komma åt den blockerade medlemmens profil på LinkedIn.
  • Rekommendationer och rekommendationer från den medlem kommer att tas bort från din profil.
  • LinkedIn föreslår inte namnen på personer du kanske känner och personer som också har visats.
  • Meddelanden om LinkedIn-händelser från någon medlem upphör.
  • Allt delat innehåll mellan dig och medlemmen raderas.
  • Meddelanden mellan båda medlemmarna inaktiveras.

Ovanstående begränsningar spelar ingen roll om anslutningen i första hand är oönskad. Men för alla andra förhållanden måste du väga för- och nackdelar innan du blockerar någon.

Om ni båda tillhör samma LinkedIn-grupp beror statusen för varje enskild medlem i gruppen på gruppchefen. Det beror på att de har makten att ta bort eller blockera någon medlem. Du kan välja att rapportera en gruppmedlem om de strider mot gruppens avsikt. Fram till dess kommer ni båda att delta i gruppsamtal.

Kan någon fortfarande se din profil om du har blockerat dem?

Ja, vem som helst kan komma åt din offentliga profil. Och det är ingen idé att någon som verkligen vill se din LinkedIn-profil bara kan be någon annan att visa det för dem.

Förutom att blockera dem användare du vill undvika, var noga med att konfigurera dina sekretessinställningar så att folk bara kan se vad du vill att de ska se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts