10 Sätt Att Få Nya Kunder Till Ditt Nya Företag

Varje småföretagare vill locka nya kunder. Här är tio effektiva sätt att hjälpa dig att få in kunder till ditt nystartade företag.

1. Be om rekommendationer

Rekommendationer och hänvisningar är ett av de bästa sätten att få nya kunder – men om du lutar dig tillbaka och väntar på att dina nuvarande kunder hänvisar sina vänner och familjemedlemmar till dig kan du vänta länge. Ta ansvar genom att implementera ett system för att aktivt begära rekommendationer från dina nöjda kunder.

Bygg in rekommendera-genererande aktivitet i försäljningsprocessen. Skicka till exempel ett uppföljande e-postmeddelande som ber om en rekommendation efter att en kund har fått sin beställning från din e-handelswebbplats. Be dina B2B-säljare be om hänvisningar när de följer upp kunderna för att svara på frågor efter försäljningen.

2. Nätverka

Skapa god gammaldags “ord till mun” genom att delta i nätverksorganisationer och evenemang som är relevanta för din bransch och dina kunder. Var noga med att nätverka med attityden, “Hur kan jag hjälpa andra?” snarare än “Vad kan jag få ut?” Genom att tänka på hur du kan hjälpa kommer du att bygga relationer som leder till nya kunder.

3. Erbjud rabatter och incitament för nya kunder

Introduktionserbjudanden, som en två veckors kurs på din tennisanläggning eller liknande kan locka nyfikna kunder till din dörr genom att tillhandahålla ett lågrisk sätt att prova dina produkter eller tjänster. Följ vilka kunder som löser in specialerbjudandet och rikta dem sedan med marknadsföringsmeddelande och uppmuntrar dem att fortsätta köpa från dig.

4. Återkontakt med gamla kunder

Allt gammalt kan vara nytt igen – inklusive gamla kunder som inte har gjort affärer med dig på ett tag. Gå igenom dina kundkontakter regelbundet och, efter sex månader eller ett år utan interaktion eller köp, nå ut till vilande kunder med ett specialerbjudande via e-post, direkt post eller telefon. De är glada att du kom ihåg dem och vill vinna tillbaka dem.

5. Förbättra din webbplats

Idag hittar både kunder och B2B-köpare nya företag främst genom att söka online. Det betyder att din webbplats måste göra några tunga lyft för att locka nya kunder. Ge din webbplats en uppfräschning för att se till att designen, innehållet, grafiken och SEO är uppdaterad. Om detta inte är din starka sida, är det värt att anlita tjänsterna till ett webbdesignföretag och / eller SEO-expert som hjälp.

6. Samarbeta med kompletterande företag

Samarbeta med företag som har en liknande kundbas, men som inte är dina direkta konkurrenter och strategisera hur du kan rikta in varandras kunder för att driva nya affärer till varandra. Till exempel kan en moderklädeswebbplats och en babyproduktwebbplats kopplas ihop för att erbjuda rabatter och erbjudanden till varandras kunder.

7. Främja din expertis

Skapa intresse – och nya kunder – genom att publicera din expertis inom din bransch. Att delta i branschpaneldiskussioner eller onlinebaserade webbseminarier, prata vid branschevenemang eller till grupper som dina målkunder tillhör, eller hålla utbildningssessioner eller workshops kommer att imponera på nya kunder med din ämneskompetens.

8. Använd online recensioner till din fördel

Får ditt företag recensioner online från kunder? Samla dina recensioner och få ut det mesta av dem. Länka till recensioner på din webbplats och posta skyltar i din lokal som uppmanar kunderna att kolla in dig på Yelp (eller vart som helst där du använder recensioner). Recensioner och rekommendationer som kundbevis är kraftfullt, och nya kunder är mer benägna att prova ditt företag om de ser andra berömma det.

9. Delta i community-evenemang

Höj din profil och ditt rykte i ditt samhälle genom att delta i välgörenhetsevenemang och organisationer. Sponsra ett välgörenhetsevent, organisera en “donation för leksaker för barn” eller ge ett fotbollslag i din stad utrustning. Det får ut ditt namn, vilket hjälper till att få in nya kunder.

10. Ta med en vän

Erbjud 2-för-1, “köpa en, få en gratis” eller “ta med en vän” -avtal för att få dina “stamgäster” att introducera nya kunder till ditt företag. Till exempel kan en restaurang erbjuda en “köp en entré, få en andra gratis” special för att locka fler kunder. Du kan till och med bli specifik: “Bjud in en vän att prova våra nya happy hour specialerbjudanden!” när du låter kunder veta att du vill introducera ditt företag till en bredare kundbas.

Leave a Reply

Related Posts