Vad bör du Tänka på När du väljer SEO Byrå? Bästa Tips

SEO är ett av de mest effektiva sätten att skaffa leads och kunder och därmed växa ditt företag. Det låter dig nå nya kunder och bygga en relation med dem. Men samtidigt finns det ett stort antal digitala marknadsföringsföretag och SEO-byrå på marknaden. Hur kan du möjligen veta vilket du ska välja? Hur väljer du rätt SEO byrå?

De bästa SEO-företagen ser till att din webbplats är redo för framgång innan de går vidare till att marknadsföra det med SEO. Eftersom att en bra hemsida är grunden för en lyckad SEO-strategi är det här arbetet börjar.

Med så många olika marknadsföringsbolag är det svårt att veta vilka har den bästa kunskapen och kan generera fantstiska resultat, och de som bara höftar och inte har så mycket kunskap. Att lära sig hur man väljer det bästa SEO-företaget är absolut nödvändigt. Att välja fel kan skada din webbplats ranking och negativt påverka ditt intäktsflöde längre än väntat. Vidare kan det sluta med att du betalar dyra pengar för en SEO-byrå och får mindre än ideala resultat.

Hur man väljer den bästa SEO byrån

De bästa SEO-företagen utvecklar en sökordsstrategi för att driva organisk trafik till din webbplats. De bästa SEO-företagen utvecklar en datadriven strategi för din webbplats och detta börjar med dess informationsarkitektur. Hur reagerar användarna på din nuvarande webbplatsstruktur? Det finns ingen anledning att driva trafik till en webbplats som knappt konverterar, eller hur? En dataanalys av den aktuella webbplatsen skulle krävas innan en sökordsstrategi implementeras.

Om ett SEO-företag bara pratar om nyckelord, sidhastighet, och andra fina ord kan det vara tecken på att du bör titta närmare på SEO-byrån och deras expertis. Fokus bör vara webbplatsen och hur sökordsresearch kan bidra till en innehållsstrategi som ökar den organiska exponeringen och räckvidden för din webbplats. Du vill säkerställa att din webbplats håller användarna engagerade och förvandlar dem till betalande kunder. En strategisk informationsarkitektur kommer att hålla sökaren engagerad samtidigt som den leder dem till handling.

SEO-teamet du väljer måste ge din webbplats den bästa möjligheten att uppskattas (och belönas) av sökmotorerna, och viktigast av allt, dess användare. Hur man väljer det bästa SEO-företaget beror naturligtvis på vad ditt företag försöker uppnå. Att ranka på Googles första sida är definitivt en viktig del eftersom majoriteten av alla köpbeslut idag börjar med en Google-sökning.

Det finns flera saker att titta efter när du väljer en SEO-byrå:

1. Be om referenser från andra företag som har bra SEO-resultat

Du kan be om referenser från andra företag som har använt bolagets SEO-tjänster som har goda resultat. Om en byrå har hjälpt andra företag i din bransch att växa sin onlinenärvaro är det mer sannolikt att de kan hjälpa dig också.

Du kan be om referenser från ditt nätverk av företagsägare eller leta efter onlinerecensioner av byrån. Du kan få en bättre uppfattning om kvaliteten på arbetet de tillhandahåller och hur väl de kommunicerar med sina kunder.

2. Kolla deras hemsida

Du kan titta igenom SEO-byråns officiella webbplats och kontrollera deras design och sökordsrankning. En bra digital marknadsföringsbyrå kommer att ha en väl optimerad webbplats som rankas högt i sökmotorerna.

Du kan använda ett verktyg som Ahrefs, MOZ, eller Ubersuggest för att kontrollera deras webbplats SEO. Titta på deras organiska trafik, sökord de rankar för och hur mycket trafik de får från varje sökord. Du bör också ta en titt på deras bakåtlänksprofil för att se om de bygger högkvalitativa länkar.

Om en byrå inte ens kan optimera sin egen webbplats, hur ska de då kunna hjälpa dig att växa din?

3. Kolla in byråns omdömmen

Du måste också kolla in byråns omdömmen. Titta på vad deras tidigare kunder har att säga om dem. Om de inte har några omdömen är det en röd flagga.

En bra byrå kommer att ha omdömen från nöjda kunder som du kan läsa. Dessa omdömen bör komma från företag i din bransch. Men det kan vara svårt att hitta sådana recensioner om SEO-företaget du kommunicerar med är ett litet företag eller nystartat.

4. Besök SEO-företaget om du kan

När du väljer ett SEO-företag är det viktigt att du har ett personligt möte med dem. I många fall kan dock ett video-möte räcka då fysiska möten blir allt mer ovanliga. Detta gör att du kan lära känna företaget och ställa alla frågor du kan ha.

Om ett SEO-företag bjuder in dig att besöka deras kontor är det ett gott tecken. Det betyder att de är säkra på sina förmågor och vill visa dig vad de kan.

5. Prata med SEO-byråns ägare om möjligt

Om du kan kommunicera direkt med ägaren till SEO-byrån är det ett gott tecken. De flesta ägare av en SEO-byrå är SEO-specialister. Du kan ställa specifika frågor till dem om deras erfarenhet och vad de skulle göra för att optimera din webbplats.

6. Be om SEO-fallstudier och kundexempel

För att lära dig om SEO-byråns förmåga bör du be om kundexempel som de har optimerat för sökordsrankningar. Om de är ett välrenommerat företag kommer de mer än gärna att dela massor av fallstudier.

Om de inte har några exempel att visa dig är det en röd flagga. Det kan vara väldigt nyttigt och hjälpsamt att be om fallstudier för att se hur de har hjälpt andra företag i din bransch att växa sin onlinenärvaro.

Du måste vara uppmärksam på den totala webbplatstrafiken (både organisk och direkt), antalet potentiella kunder och avvisningsfrekvensen för klientexemplen. Du kan be byrån att öppna det Google Analytics-konto som är kopplat till den webbplatsen för att visa dig de framsteg de gjort.

Innan du bestämmer dig för vilken SEO-byrå du ska välja måste du sätta dig ner med ditt team och diskutera ditt innehåll och dina marknadsföringsmål:

Utveckla övertygande innehållsmål – Ett av dina huvudmål bör vara att driva relevant trafik till din webbplats. Dina målkunder söker efter fraser online som innehåller de sökord som du använder. Ditt mål bör vara att föra dem till ditt innehåll som förhoppningsvis är relevant för deras behov och sedan leder till konverteringar.

Mer intäkter – Du måste öka din försäljning, och SEO kan vara en försäljningsdrivande kanal som tar med rätt personer till din webbplats.

Fler produktprövningar och registreringar – Naturligtvis vill du ta med dina målkunder till dina målsidor och övertyga dem om att registrera dig för ditt nyhetsbrev eller ladda ner din så kallade “lead magnet“. Människor som registrerar sig vill testa din produkt, lära dig mer om vad du erbjuder och så småningom bli värdefulla kunder.

Leave a Reply

Related Posts