Smarta sätt för att få Fler Kunder Till Ditt Företag

Vad de flesta kallar för att få nya kunder, kallar jag för “att köpa” nya kunder.

Anledningen? Om du stannar och tänker på det pris du betalar för att få in extra kunder i form av tid eller pengar, kan du börja fatta bättre beslut om hur och var du ska lägga dessa resurser.

Övningen är särskilt viktig för nya företagare som tenderar att inte bara ha mer begränsade medel utan också generellt inte genererar någon vinst i början. Utan massor av kunder att för återkommande köp kan du vara mer försiktig med var du använder dina begränsade resurser.

Här är fyra enkla sätt att få nya kunder:


1. Annonsering

Nyckeln till framgångsrik annonsering är att generera lovande leads i utbyte mot pengarna du spenderar. För att göra det hjälper det att erbjuda ett meddelande som inte bara träffar dina målkunder, utan också visar det värde du kan erbjuda dem.

Ta exempelvis tv. I allmänhet är TV det dyraste alternativet. Men inriktning är baserad på program istället för kanaler eller nätverk – det vill säga att placera annonser på matlagningsprogram kontra en kampanj i ett matlagningsnätverk – erbjuder en mer specifik räckvidd för dina resurser.

Radio låter dig också selektivt rikta in format och program. Och även i stora tunnelbanor kan du ofta göra billiga sponsring av väder- eller trafikrapporter.

Och även om abonnemanget för tidningar har minskat under de senaste åren, beroende på din marknad, är de fortfarande ett värdigt alternativ för att locka till sig nya kunder. Om din målmarknad är, till exempel, personer som är 55 år eller äldre, kanske du vill överväga gemenskapsdokument eller nischpublikationer eftersom äldre konsumenter fortfarande litar på dem för information.

Men även äldre vänder sig mer och mer till webben – vilket gör det till en bestämd punkt för varje reklamstrategi. För att utnyttja det här mediet är ditt första steg att skapa en webb-närvaro om du inte redan har en. Utgå från din målgrupp. Välj sedan din plats. LinkedIn är till exempel en grundpelare bland företag, VD och andra ägare och företagare, medan Facebook fortfarande är mycket populärt bland konsumenterna.

2. Nätverk och hänvisningar (Referrals)

Lead hänvisningar från nätverk eller tidigare affärsföreningar är inte bara ett billigt sätt att hitta nya affärer. Det är också ett sätt att hitta kunder med de högsta kvarhållandet. Dessutom tenderar hänvisningskunder att köpa mer över tid och i sin tur bli en källa till ytterligare hänvisningar.

Hur hittar du hänvisningar? Utöver att ha en produkt eller tjänst som är efterfrågad, måste du ha en klar uppfattning om vem din “perfekta” eller “ideala” kund är.

På så sätt kan du kommunicera med andra i ditt nätverk vilken typ av kund du letar efter. Du kan också fokusera dina egna produkter eller tjänster för att tillgodose behoven, önskningarna eller önskningarna i den mycket specifika profilen.

Sedan måste du be om hänvisningar från nöjda kunder. Se till att du också hittar sätt att kontinuerligt tacka dina källor för deras fortsatta stöd för ditt företag.

3. Samarbeta

I detta arrangemang kommer ett annat företag med samma målkund att använda sin databas för att marknadsföra ditt företag.

De kan bifoga en presentkort eller annat rabatterbjudande för dina produkter i slutet av ett nyhetsbrev eller utskick. Exempel på detta inkluderar: en frisörsalong och en bilhandlare eller en advokat och en revisor.

För att dra in en annan verksamhet, erbjuda att betala för företagets ägarens utskick eller e-postkostnader eller erbjuda företagets ägare provision på eventuella försäljningar.

4. Strategiska allianser

Du kan ta partnerskapet ett steg längre och bilda det som är känt i branschen som en “strategisk allians.” Medan en värdmottagarrelation generellt sett är ett engångs- eller kortfristigt åtagande, kan strategiska allianser ibland pågå i många år. Till exempel kan en webbdesigner och en annonsbyrå skicka varandra hänvisningar för klienter som behöver tilläggstjänster.

Så länge det finns fortsatt värde för den delade publiken, producerar strategiska allianser strömmar av kunder, vilket i slutändan kommer att gynna dig över tid.

Leave a Reply

Related Posts