Skapa Företagssida på Linkedin – Så Gör Du

Skapa Företagssida på Linkedin – Så Gör Du

En LinkedIn-företagssida (kallad en företagssida) låter dig engagera dina kunder och öka medvetenheten för ditt varumärke.

Linkedin har visat sig vara en mycket effektiv marknadsföringsplattform för företag, och därför bör alla företag ha en företagssida.

Din företagssida på Linkedin bör du använda för att beskriva ditt företag, skicka produktinformation och framförallt nå din målgrupp. För att hjälpa dig med detta ska vi därför i denna artikel gå igenom hur du skapar en företagssida på Linkedin.

Hur man skapar en LinkedIn-sida för ditt företag

Oavsett vilken målgrupp du har för din verksamhet kan du inte gå fel med att skapa en företagssida på LinkedIn. LinkedIn kallar dessa sidor för företagssidor. De tillåter dig att marknadsföra ditt varumärke till din målgrupp och få kontakt med en hel mängd affärsmänniskor genom ditt eget olika sortiment av unikt, LinkedIn-specifikt innehåll.

Om du vill tas på allvar som en professionell är det en bra idé att starta ett personligt LinkedIn-konto – men för att få ut det bästa av dina marknadsföringsinsatser behöver du en omfattande, mer effektiv affärsprofil för din varumärke.

Om du vill komma igång med att skapa en LinkedIn-företags sida så här fungerar processen:

Innan du skapar din LinkedIn-företagsida måste du förbereda dig på rätt sätt för det aktuella jobbet. Flera saker att tänka på är:

Dina aktuella profiler

Vilken information delar du om ditt företag via dina aktuella sociala medieprofiler? Du kanske kan spara tid genom att sprida lite av denna information till din LinkedIn-företags sida – men var försiktig med att kopiera ord för ord. Du bör se till att ditt varumärke är tydligt och konsekvent, och att ditt innehåll är anpassat och relevant till den plattform du delar det på.

Konkurrenter

Det är alltid bra att kolla hur dina konkurrenter använder LinkedId. Besök relevanta LinkedIn-sidor till dina konkurrenter och notera all relevant information om deras inlägg och strategi. Vad gör dina konkurrenter bra? Vad saknar de? Använder de alla de verktyg och funktioner som LinkedIn har att erbjuda? Jämför dig nu med dina konkurrenter. Hur kan din egen företagssida på LinkedIn erbjuda mer för att bli mer attraktiv?

Syfte

Innan du börjar är det bra att tänka på ditt syfte med att skapa en företagssida på LinkedIn. Fundera på vad du vill få ut från din LinkedIn-företags sida. Vem vill du nå och vilka resultat vill du generera?

Mrknadsföringsplan

Din marknadsföringsplan bör vara i linje med dina kommunikationsmål för din LinkedIn-företags sida. Så fort du vet vad du vill få ut från plattformen kan du skapa en skräddarsydd plan för innehållet. LinkedIn ger dig möjlighet att dela en kombination av bilder, video och andra medier med skriftligt innehåll och delad kopia, så se till att ta del av denna diversifiering i ditt inläggsschema.

Skapa en sida

Nu när du har en bättre uppfattning om hur du vill använda din LinkedIn-företagsida är du redo att komma igång. Följ de enkla stegen nedan för att ställa in din företags sida på LinkedIn:

1. Logga in på din LinkedIn-profil

Om du inte redan är online kan du logga in på din LinkedIn-profil. Att skapa din företagsida via din egen profil gör att du automatiskt administrerar sidan, även om du kan lägga till fler administratörer senare.

2. Skapa en LinkedIn-sida

I det övre högra hörnet klickar du på fliken “arbete” och väljer “skapa en LinkedIn-sida” i listan med alternativ.

3. Välj din företagsstorlek

Välj därefter din företagsstorlek

4. Fyll i dina grundläggande detaljer

Detta tar dig till en sida med “sididentitet”. Här får du möjlighet att fylla i din grundläggande affärsinformation, som ditt företags namn, din föredragna URL, din webbplats, bransch, företagstyp, med mera Du kan också lägga till en logotyp i det här skedet.

5. Bygg din sida

När du har godkänt LinkedIns villkor kommer du att tas med på din företags sida. Detta är din möjlighet att bygga och etablera din sida för att göra den mer attraktiv och beskrivande, till exempel genom att lägga till beskrivningar, omslagsbilder, din plats och hashtags.

6. Skapa ditt första inlägg

Nu när du skapat dina sida är det är dags att skapa ditt första inlägg. För att göra detta, bläddra nerför företagssidan tills du hittar fliken “skapa ett inlägg”. När du klickar på den här knappen visas en textrutaöverläggning på skärmen. Du kan dela en bilaga till foto, video eller dokument, länka till din webbplats eller helt enkelt skriva direkt i rutan.

7. Granska din profil

Nu har du officiellt en fungerande LinkedIn-företagssida. När du gjort detta är det rekommenderat att du gör en noggrann granskning för att kontrollera allt är ok och ser attraktivt ut. Se till att grammatiken är korrekt och att allting är ifyllt.

Ju mer grundlig och informativ din sida, desto mer kommer du ut från LinkedIn-plattformen.

Tips för Linkedin företagssidor

Att skapa en företagsida på LinkedIn kräver hårt arbete och ansträngning – så du vill se till att tiden du lägger ner på Linkedin är värt mödan på lång sikt i form av resultat. Här är några bra metoder för att använda LinkedIn för ditt företag för dig att tänka på:

1. Gör inlägg (och använd) regelbundet

Ditt företag utvecklas ständigt, och det är viktigt att du gör regelbundna uppdateringar när ändringarna händer för att hålla dina följare och intressenter uppdaterade och engagerade. Det är alltför lätt att skjuta upp små ändringar på din företagsida tills den helt plötsligt inte längre är relevant.

2. Lägg upp ofta men var försiktig med skräppost

Varje enskilt inlägg du gör till LinkedIn ska känna högkvalitativt och relevant. Fokusera på att skapa högkvalitativr innehåll på Linkedin som ger användare värde. Bara då kan du lyckas på LinkedIn då det drivs av kvalitativt innehåll och är grunden till plattformen. Om du inte har tid att publicera kvalitetsinnehåll regelbundet. kan du överväga att lägga ut uppgiften till en motiverad medlem i ditt team.

3. Var strategisk

När du har en tydlig uppfattning om din målgrupp i åtanke kommer det att vara lättare för dig att posta strategiskt i syfte att direkt tilltala din målgrupp. Experimentera med olika former av innehåll och se vilken typ av innehåll som genererar bäst resultat. Ha ett rigoröst, konsekvent publiceringsschema, och se till att hålla hög kvalité på dina inlägg.

Leave a Reply

Related Posts