SEO-Texter ger dig Stora Fördelar

Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig del av den digitala marknadsföringen och innebär att du med olika tekniker förbättrar din webbplats för att på så sätt göra att den kommer högre upp på Google. Om du inte aktivt arbetar med din SEO så är risken stor att dina konkurrenters hemsidor kommer att synas före dig på Google. Vi beskriver vad SEO är och varför du bör arbeta med din SEO.

Vad är en SEO-text?

SEO-texter är en text som med hjälp av sökord, eller så kallade keywords på engelska, har optimerats för att ranka så högt upp som möjligt när någon söker. Söktjänster som Google föredrar nämligen användarvänliga sidor som hela tiden uppdateras och förbättras. Det är därför viktigt att du testar och förändrar din sida för att behålla men framförallt förbättra din position på sökmotorer. Ju bättre din hemsida är desto bättre kommer den att ranka på sökmotorer – och ju mer du syns desto troligare är det att kunder kommer att lockas till ditt företag istället.

Vad är det för skillnad på SEO-texter och vanliga texter?

En SEO-text kombinerar det bästa från Content Marketing och SEO. Det kan därför hamna högt upp i sökresultaten och skapar samtidigt mervärde för läsarna. SEO, eller sökmotoroptimering, syftar till att ta fram sökord, optimerar sidans hastighet, säkerställa att webbsidans kod är tydlig och klar, infoga backlinks och ett innehållskapande textinnehåll. Svårare än så är det inte.

Varför SEO?

Har du en SEO-text innebär det högre rankning, mer trafik, fler leads och ökade intäkter. Att hamna högt upp är därför otroligt värdefullt för ditt företag. När du har skrivit SEO-texter och publicerat på din hemsida kan detta ses om en gratis form av marknadsföring. Dessa texter kommer ligga uppe på din hemsida dygnet runt och läsarna kan alltid få tag i dem.  

Leave a Reply

Related Posts