Så här kan du bli en bättre marknadsförare

Oavsett om du arbetar med marknadsföring som anställd, driver eget eller har ett hobbyprojekt kan du behöva vässa dina färdigheter. Marknadsföring är dynamiskt och utvecklas i takt med att nya verktyg, plattformar och trender lanseras. Det innebär att du alltid måste hålla dig uppdaterad för att få ett bra resultat.

Det finns många sätt som du kan förbättra din marknadsföring på. Här kommer några tips:

Fokusera på flera kanaler

Det är lätt att bara använda samma kanal som har fungerat tidigare, men det är inte alltid bäst strategi. Att publicera innehåll på olika plattformar ger mer spridning och kan automatiseras med ett verktyg som till exempel Hootsuite. Publicera regelbundet för att få ut så mycket som möjligt från er marknadsföring. Det är inte nödvändigt att alltid göra nytt innehåll för varje kanal, men innehållet kan behöva modifieras för att passa olika plattformar.

Men – kom ihåg att vara måttlig och inte spamma innehåll. Innehållet ska alltid ge mervärde och tillföra något, annars kan det ha motsatt effekt och irritera istället för att intressera. Slösa inte heller tid på kanaler där era kunder inte befinner sig. Om ni till exempel har medelålders kunder kanske TikTok inte är den bästa kanalen, utan Facebook kan vara ett bättre val.

Gå en kurs i marknadsföring

Många marknadsförare lär sig vad som fungerar genom att prova sig fram. Det räcker ofta långt så länge man gör relevanta analyser. Men ibland kan det vara bättre att få en mer bred och grundläggande kunskapsbas att stå på genom att gå en kurs. 

Genom att genomföra en digital marknadsföring kurs på distans kan du till exempel lära dig mer om plattformar du inte känner till, hur du kan göra mer effektiva kundanalyser och sökmotoroptimering som är baserad på de senaste algoritmerna.

Innehåll som håller länge

Att satsa på välskrivet innehåll på webbsidan är viktigt för de flesta branscher som vill ranka högt hos sökmotorerna. Ett tips är att skriva evergreen content, det vill säga texter som är relevanta länge. Det kan till exempel vara texter som handlar om företagets historia, branschen i stort eller tips om olika saker. Texterna uppdateras sedan regelbundet för att reflektera förändringar.

Tanken bakom textinnehåll ska vara att företaget blir en auktoritet inom ämnet. Det gör att ni rankas högt av sökmotorer, samtidigt som det skapar mer intresse hos besökare. 

Att skapa en e-bok eller något annat intressant som kräver att besökaren fyller i sin e-postadress ger varma leads som kan leda till affärer. Bra innehåll kan även leda till att fler personer delar det och skapar bra länkar till sidan. Innehåll behöver dock inte bara vara text. Det kan också bestå av bilder, grafik, ljudinspelningar och videoklipp.

Leave a Reply

Related Posts