Så Bygger du en Hemsida som Genererar Leads

Idag vet alla företagare att de måste ha en online-närvaro för att vara konkurrenskraftiga. Men inte alla förstår hur man optimerar den närvaron online. Din webbplats är hjärtat i ditt företags existens online, så att se till att den är utformad för att maximera lead generering och är avgörande för att säkerställa långsiktig framgång för ditt företag

Hur skapar du en webbplats som är lätt att hitta, fångar ett utsiktsperspektiv och håller kunder tillräckligt länge för att bestämma dig för att prova din produkt eller tjänst? Låt oss ta en djupare titt på hur man bygger en webbplats som genererar leads och kunder.

Gör det enkelt att hitta

Det uppenbara första stället att börja är att designa en webbplats som är lätt att hitta. Du kommer inte att generera några leads från en webbplats som gömmer sig.

Det första steget här är att se till att ditt domännamn är vettigt för ditt företag. Om du inte kan säkra ditt första val, vad är dina alternativ? Välj ett domännamn är minnesvärt, lätt att stava, och det är något som kunder och kunder lätt kan koppla till ditt företag.

Därifrån vill du hålla reda på hur människor hittar din webbplats för att förstå vilka sociala kanaler som driver trafik och vem som pratar om dig online. Du kan sedan använda den informationen för att vara mer strategisk om var du placerar dina marknadsföringsinsatser för att driva trafik till din webbplats.

Och du får inte glömma SEO i den här diskussionen. Om din webbplats inte rankar på den första sidan i Googles resultat, missar du en otrolig chans att locka kunder. Sökordsundersökning (keyword research) är en viktig del av att se till att ditt företag faktiskt hittas av människor som är ute efter marknaden för de varor och tjänster du erbjuder.

Du vill också göra en SEO-utvärdering av din webbplats för att se till att ditt nuvarande innehåll inte skadar dina sökrankningar. Det finns många onlineverktyg som låter dig kontrollera din webbplats nuvarande SEO-status: hitta trasiga länkar och genomsökningsfel, analysera hur befintliga sidor rankas efter SEO-termer, kontrollera webbplatsens hastighet och mer.

Ge besökarna ett sätt att nå ut

När en besökare kommer till din webbplats och de gillar vad de ser, vill du vara säker på att du ger dem ett tydligt och enkelt sätt att få mer information från ditt företag. Att bli strategisk för var och hur du ber om information från framtidsutsikter kan hjälpa dig att generera ännu fler leads från din befintliga webbplats.

Det första steget är att lägga formulär på de sidor som får mest trafik. Se till att dessa formulär begär så lite information som möjligt och att de fylls automatiskt. Att ha med en miljon frågor är ett säkert sätt att skrämma bort dem.

Du vill också vara säker på att de formulär du skapar är vettiga i samband med den andra informationen på en given sida.

Du bör också ge användarna så många sätt att kontakta dig som möjligt. Gör ditt telefonnummer och din e-postadress lätt att hitta och överväga att integrera en chattfunktion i din webbplats design. Ingen vill behöva gå på ett sökuppdrag på hela din webbplats bara för att hitta ett sätt att ställa dig en enkel fråga.

Bygg en mängd landningssidor

Att skapa högspecialiserade målsidor är en av nycklarna till att generera mer lovande leads. I själva verket har forskning från HubSpot visat att affärer med 30 eller fler målsidor på sin webbplats genererar sju gånger fler potentiella kunder än de webbplatser som bara har en till fem målsidor.

De bästa målsidorna är de som håller det enkelt. Beroende på var trafiken kommer ifrån, kan du skapa en specifik meddelanden som talar till den specifika delmängden i din målgrupp. Se till att din kortfattade beskrivning av problemet ditt företag kan lösa, och att det finns ett tydligt sätt för framtidsutsikter att nå ut – en uppmaningsknapp eller ett enkel formulär – och stanna där.

Landningssidor som är fulla av för mycket information eller som inte tydligt visar ditt företags värdeförslag kan lämna utsikterna känner sig förvirrade och återvända till deras Google-sökning för att överväga en av dina konkurrenter.

Skapa en ögonfallande hemsida med en tydlig CTA

Medan alla dina specifika målsidor ska ha skräddarsydda meddelanden och uppmaningar, vill du också vara säker på att din hemsida har en allmän uppmaning som fungerar som en fångst för alla som kanske vill lära sig mer om din företag.

Denna CTA bör inte vara för en specifik produkt eller tjänst; trots allt är det den sida på din webbplats som den allmänna befolkningen troligen kommer att se först, så du vill inte utesluta bara ett av dina många erbjudanden på den här sidan. Ge istället besökarna chansen att lära sig mer om ditt företag. En CTA som ber kunderna om att prenumerera på ditt nyhetsbrev eller prova din tjänst gratis är bra sätt att fånga uppmärksamheten på det bästa möjliga sätt.

När du lär känna dessa möjligheter bättre och har en djupare känsla för var deras specifika intressen ligger kan du börja rikta in dem med mer specifika erbjudanden genom e-postmarknadsföring och målgruppssegmentering.

Använd innehåll för att skapa Leads

Att ha en webbplats som är fylld med rik och värdefull information är det som kommer att hålla utsikterna på din webbplats och locka dem att komma tillbaka för mer.

Detta innebär att din webbplats måste gå längre än att svara på den grundläggande frågan om hur ditt företag kan lösa ett prospekt. Det måste tillhandahålla fördjupat innehåll om ämnet som etablerar ditt företag som en auktoritär röst i din bransch och ger möjligheterna att försäkra dig om att ditt är teamet för jobbet.

Att skapa värdefullt innehåll och dela det innehållet regelbundet på din webbplats är en kritisk del av kundgenereringssprocessen.

För att göra det måste du skapa en innehållsstrategi. Jag har tidigare förespråkat en strategi som organiserar ditt innehåll tematiskt. Om du väljer ett annat intresseområde varje månad och erbjuder ett djupt dyk i relaterade ämnen på din blogg skapar du värde för dina kunder och fortsätter att erbjuda intressant innehåll regelbundet som kommer att hålla dem tillbaka.

När din blogg har blivit en informationskälla för dina kunder kan du rikta in dem med erbjudanden för relaterade böcker eller ditt nyhetsbrev som ägnas åt ett relevant ämne. Detta hjälper till att flytta dessa kunder längre fram i köpesprocessen för marknadsföring, när du börjar etablera ditt varumärke som ett som de känner, gillar och litar på.

En dåligt utformad webbplats kommer inte att göra någonting för att generera leads och kunder för ditt företag. När du börjar tänka strategiskt om alla delar på din webbplats – från SEO och sökordsoptimering till blogginnehåll och uppmaningar till handlingar – kan du bygga en webbplats som är fullt optimerad för att generera leads för ditt företag.

Leave a Reply

Related Posts