Marknadsföring via E-Post – så Gör Du!

Marknadsföring via E-Post – så Gör Du!

E-postmarknadsföring faller vanligtvis under många av de andra marknadsföringskanalerna på grund av det nya och moderna sättet som företag bedriver sin marknadsföring på.

E-postmarknadsföring är ett av de ursprungliga och traditionella sätten att marknadsföra för företag. Klickfrekvens, engagemang och även mängden e-postmeddelanden som människor får är alla saker att tänka på, och saker som du måste ha i åtanke och bemästra.

Denna guide kommer att gå igenom de bästa sätten att få ditt varumärke märkt och sätten att lyckas med marknasdföring på sociala medier.

Är e-post marknadsföring “dött”?

Nej, absolut inte. Det är någontng som folk säger hela tiden, men samtidigt motbevisas detta hela tiden av att företag får fantastiska marknadsföringsresultat från det.

E-post växer faktiskt fortfarande. Detta beror troligen på att internetåtkomsten som helhet fortfarande växer. Det kan vara gammalt för dig, men absolut inte för alla.

Antalet e-postmeddelanden som skickas dagligen ökar fortfarande.

Följaktligen fortsätter utgifterna för e-postmarknadsföring att växa snabbare. Med tillväxten i AI och framstegen inom automatisering är det bara vettigt. En växande publik, en fantastisk ROI och massor av kunskap där ute har redan samlats – vad finnd det inte att älska med e-postmarknadsföring?

Fakta om e-postmarknadsföring

För dem som tror att e-postmarknadsföring är “dött” har helt fel. E-postmarknadsföring har blivit viktigt för många stora organisationer såväl som inom e-handelsbranschen. Några av de fakta som du bör tänka på när du tittar på e-postmarknadsföring, och också för att stödja varför du ska använda den är följande:

  • Två tredjedelar av alla kunder har gjort ett köp på grund av e-postmarknadsföring.
  • E-post är 40 gånger effektivare med att generera kunder än Facebook och Twitter tillsammans.
  • E-postmarknadsföring är helt oreglerat vilket betyder att du kan nå ut till dina prenumeranter när och när du känner att det är nödvändigt. E-post är helt enkelt en direkt kommunikationsnakal med dina kunder.
  • Det finns många andra skäl som säkerhetskopierar och stöder e-postmarknadsföring, men resten av den här guiden till e-postmarknadsföring kommer att fokusera på skäl att använda den, och även hur man ska börja.

Anledningar att använda e-postmarknadsföring

Som med alla marknadsföringskanaler finns det ett stort antal skäl till varför du borde överväga det, det kan finnas några som du inte känner till.

Bygger relationer – Du kan skicka ut personligt innehåll till dina kunder när du känner att det är rätt.
Varumärkesmedvetenhet – Håller dig i minnet i dina kundernas tankar, särskilt med tanke på hur ofta människor får tillgång till sina e-postmeddelanden.
Lead Generation – Potentiellt en av de största anledningarna att använda e-postmarknadsföring. Att skicka ut e-postmeddelanden uppmuntrar dina kunder att besöka din webbplats eller ta kontakt. Det här är potentiella leads eftersom de svarar på din e-post.
Produktmarknadsföring – om du har nya produkter och tjänster som du vill marknadsföra, kommer du att kunna komma tillbaka till tidigare kunder för att locka dem att komma tillbaka.

Skapa en strategi för e-postmarknadsföring

Innan du startar din e-postmarknadsföringskampanj måste du ha en strategi för hur du ska närma dig och skapa en email lista. Även utan en strategi har du inte heller ett konkret mål som du försöker uppnå.

Definiera din målgrupp

Att konstruera ditt email och se till att det blir framgångsrikt kommer att bero på hur väl du känner din publik och vem din målgrupp är. Att veta vem du ska rikta dig till gör att du kan strukturera och även formulera e-postmeddelandet på bästa sätt.

Upprätta mål

Dina mål kommer att vara det som driver din kampanj framåt, liksom att hålla dig motiverad att fortsätta. Det bästa sättet att generera dina mål är att undersöka e-postmarknadsföring i din bransch.

Skapa sätt för människor att registrera sig till din email lista

Det är viktigt att aktivt bygga din lista av email prenumeranter. Detta är trots allt det som avgör räckvidden av dina emails och hur många du når. Hur aktivt bygger du din email lista, och hur många metoder har du för att göra detta? Om du inte aktivt arbetar med att bygga din email lista måste du etablera en strategi för just detta.

Detta kommer att vara av största vikt för din räckvidd och vilken typ av resultat du kan uppnå.

Många webbplatser kommer att göra det på ett av två sätt. För det första kan du ha en prenumerationsflik längst ner på din webbplats. Det är här människor kan ange sin e-postadress så att du kan nå dem med din email lista. Det finns en rad olika metoder du kan tillämpa för att öka antalet prenumeranter av ditt nyhetsbrev.

Välj En kampanjtyp

E-postmarknadsföring kommer i många former, och det är mycket viktigt att avgöra vilken som är bäst för din marknad och även målgrupp. Om du väljer fel typ kanske du inte kan se de resultat du letar efter.

När du genererar ett e-postmeddelande till marknaden kan du överväga saker som:

  • Veckobrev– Detta skickas ut varje vecka för att tala om verksamheten, kommande projekt och även nya produkter och tjänster.
  • Produktmeddelanden – E-postmeddelanden skickas ut när nya produkter lanseras, vilket hjälper till att skapa ett surr kring det nya.
  • Blogginlägg– Om du lägger ut nytt innehåll via e-post till din lista så att de kan läsa är det också ett annat alternativ. Detta hjälper också till att kunna bygga regelbunden trafik mot din webbplats.

Gör ett schema

Du måste veta hur ofta du vill skicka ett e-postmeddelande till din målgrupp. Var försiktig med hur ofta du skickar e-postmeddelanden, eftersom du inte vill överdriva och störa din målgrupp. I värsta fall kan det uppfattas som skräppost.

Mät dina resultat

Dina resultat är frukterna av ditt arbete och måste mätas. Om du får bra resultat, fortsätt att göra det du gör. Men om du inte ser de resultat du vill ha från de strategier du arbetar utifrån måste du överväga vilka ändringar som behöver göras.

Vanliga faktorer som kommer att mätas för framtida referens inkluderar öppningsfrekvens, genererade leads, direktköp och även webbplatstrafik från mailen du skickar ut. Allt detta ger dig en bättre förståelse om din kampanj fungerar.

Gör det personligt men inte besvärligt

Det finns lite subtil psykologi när du överväger hälsningsfrasen och introduktionen i din e-post. Det är extremt viktigt att anpassa ditt mail, och framförallt hälsningsfrasen.

Visst, om du har en etablerad affärsrelation med kunden skulle en e-poststrategi vara att använda deras namn..

Ett bra tillvägagångssätt är att använda kundens inköpshistorik för personaliseringens skull.

Visa att ditt företag kommer ihåg de köp som kunden gjort tidigare för att göra dina email mer personliga. Det finns många tillvägagångssätt här. Bara fantasin sätter gränserna.

Ämnesraden är extremt effektiv för e-postmarknadsföring

För ett lyckat mail är det extremt viktigt med en välskriven och attraktiv ämnesrad. Vissa marknadsförare tror att mer text är bättre men så är faktiskt inte alltid fallet. Alltför långa ämnesrader kan skräcka bort kunder och göra så att de inte klickar in på ditt mail.

Du bör hålla dig till omkring 50 tecken. Kort och koncists.

Om du gör det är det troligare att konsumenten öppnar e-postmeddelandet. Även extremt korta ämnesrader på cirka tio tecken har visat sig fungera mycket bra. De väcker intresset för läsarna, vilket tenderar att öka e-öppningsgraden.

Undvik vanliga misstag

Det är lätt att göra några misstag på vägen. Tänk dessutom på att din e-post kommer att konkurrera med andra företags i dina kunders inkorgar.

Det betyder att du måste sticka ut på rätt sätt.

Ibland faller en e-poststrategi platt på grund av små, tekniska misstag. Det har lite att göra med innehållet. Men framgång eller misslyckande kan ha allt att göra med det typsnitt du väljer, den tid du skickar e-postmeddelandet eller till och med den dag då du skickar ut det. Det finns många faktorer som kan fåverka hur framgångsrikt en email marknadsföringskampanj är.

Skicka e-post konsekvent

I ditt prenumerationsmeddelande och/eller välkomstmeddelande bör du låta folk veta hur ofta de kan förvänta sig ett e-postmeddelande från dig. Detta kommer att göra dem mer bekväma med att acceptera och välkomna dina mail.

Det är då viktigt att du faktiskt mailar dem ofta, men utan att spamma dem. Plåga dem inte med andra saker oftare och glöm inte bort att maila dem. Se till att inte bryta deras förtroende.

Sluta aldrig förbättra

Du bör ständigt arbeta för att förbätta dina email kampanjer, strategier, och sätt som du utför dess på.

En av fördelarna med e-postmarknadsföring är att den är gammal, så det finns massor av experter där ute. Se till att ständigt testa och lära dig nya sätt att generera bättre resultat.

Leave a Reply

Related Posts