Kanalbild YouTube Format – Allt du Bör Veta

Kanalbild YouTube Format – Allt du Bör Veta

Optimera din YouTube-kanalkonst med följande mått: 2560 pixlar bred och 1440 pixlar hög. Tänk på att kanalkonst/channel art ser annorlunda ut på stationära, mobila och TV-skärmar.

Video är hett just nu, och eftersom det kommer att förbli så under överskådlig framtid är YouTube en fantastisk plattform som fler företag borde använda.

Medan de flesta företag har optimerat sina Facebook-sidor och Instagram-profiler, försummar många småföretag sina YouTube-konton om de ens har dem. Lyckligtvis är det inte så svårt att få din YouTube-kanal att se otrolig ut. Det första steget mot att få din kanal att se bra ut (och legitim) är med YouTube-kanalkonst (channel art) av hög kvalitet.

I det här inlägget ska vi diskutera allt som har att göra med dessa banners, inklusive bästa storlekar på YouTube-kanaler, exempel och metoder.

YouTube-riktlinjer för kanalbilder och format

Det är viktigt att se till att din kanalkonst ser bra ut på flera typer av enheter och webbläsare. Eftersom den kommer att visas annorlunda på alla enheter är det en bra idé att följa YouTubes officiella storleksrekommendationer för den perfekta storleken på YouTube.

Enligt YouTube är den bästa kanalstorleken 2560 pixlar bred x 1440 pixlar lång. Det finns dock andra storlekskrav att tänka på. Dessa inkluderar:

  • Minsta filmått: 2048 x 1152
  • Minsta säkra område för text och logotyper: 1546 x 423 pixlar, med större bilder som eventuellt korsas på vissa enheter eller skärmar
  • Maximal bredd: 2560 x 423 pixlar, vilket innebär att det “säkra området” alltid syns trots skärmens storlek
  • Maximal filstorlek: 6 MB (men filstorlekarna kan vara mindre)
  • Medan du använder storleken 2560px och 1440px ser du till att din kanalkonst passar ordentligt på en TV-skärm, men du måste också fundera på hur din kanalkonst kommer att se ut på skrivbord, surfplattor och mobiltelefoner. Kolla in mallen nedan som visar hur din kanalkonst kommer att visas på olika enheter.

Hur du laddar upp YouTube Channel Art

Det tar bara några sekunder att ladda upp din YouTube-kanalkonst. För att lägga till en YouTube-banner, navigera till din YT-kanal. Du kan göra detta genom att gå till din “Creator Studio” genom att klicka på kanalikonen längst upp till höger på skärmen.

Klicka sedan på “Visa kanal” längst upp och mitt på innehållsskaparens studio.

På din kanals sida ser du alternativet “Lägg till kanalkonst.” Klicka på den blå knappen som ger dig möjlighet att göra detta.

Du får möjlighet att välja från aktuella foton du har sparat eller från ett galleri med foton eller att ladda upp en fil från din dator. När du har gjort detta visas en förhandsgranskning av hur bannern kommer att visas på alla stationära, TV och mobila enheter.

När du är nöjd med det är allt du behöver göra att trycka på spara och din YT-kanalkonst sparas i din profil. Det kan ändras när som helst.

Din kanalkonst/bild kan vara vad som helst, men det bör hjälpa användare att snabbt identifiera ditt företag. Om din kanalkonst inte hjälper till att skapa varumärkesigenkänning är det förmodligen inte så effektivt.

De flesta företag drar vanligtvis nytta av att använda samma eller liknande färger, teckensnitt, logotyper och taglines från sin verksamhet. Om ditt lilla företag bara är du kan du till och med ha en bild av dig själv i kanalbilden för att ge användarna någon de lätt kan relatera till.

YouTube-bannerstorlek

Det finns några termer och nyckelbegrepp för att förstå hur bilder visas på olika enheter, vilket vi kommer in på i nästa avsnitt. För närvarande är här en snabb checklista för att se till att din bannerkonst uppfyller YouTubes riktlinjer för bannerstorlek:

  • YouTubes rekommenderade bannerstorlek är 2 560 x 1 440 pixlar
  • Minsta bildmått: 2 048 x 1 152 pixlar
  • Minsta bildsäkra område för text och logotyper: 1 546 x 423 pixlar
  • Maximal bildbredd: 2560 x 423 pixlar
  • Gräns ​​för filstorlek: 6 MB

Varför finns det så många storlekar? I ett nötskal handlar det om hur din YouTube-bannerkonst kommer att visas på de många olika enheter som människor använder, från Android till iPhones hela vägen upp till bärbara datorer och TV-skärmar.

Du vill att din YouTube-banner ska se bra ut, oavsett om den visas på skärmen med den största storleken med hela 2560 pixlar bredd ner till den minsta skärmen med 423 pixlar i bredden – eller vilken storlek som helst. Annars förlorar du eventuellt visningar av dina videor och nya prenumeranter.

Leave a Reply

Related Posts