Kan man Ta Lån med Deltidsjobb Utan Fast Anställning?

Kan man Ta Lån med Deltidsjobb Utan Fast Anställning?

Det är många som jobbar deltid utan fast anställning. Antingen med ett job eller mer flera deltidsanställningsjobb.

Vid någon tid i ditt liv kan det hända att du behöver ett personligt lån för att finansiera någonting såsom en renovering eller för att köpa en ny bil.

Men om du är deltidsarbetare, kan det vara svårare att få lån då inte alla långivare accepterar din anställning.

Om du har haft problem med att hitta en långivare som accepterar deltidsanställning, är den goda nyheten att det finns flera andra långivare som lånar till folk med deltidsjobb.

Är du deltidsanställd?

Även om det inte finns någon officiell definition för vad långivare anser vara deltidsanställd, är en deltidsanställd generellt sett någon som arbetar mindre än 40 timmar i veckan. Och detta är givetvis ganska brett: det kan vara någon som arbetar 10 timmar i veckan eller någon som arbetar 39. Båda betraktas som deltidsanställda i en långivares ögon.

Deltidsanställda arbetar vanligtvis på kontrakt och fakturerar sina arbetsgivare per timme. De kanske inte heller kan dra nytta av förmåner som heltidsanställda åtnjuter, som anställningstrygghet med mera. Om du inte är tjänsteman och arbetar mindre än 40 timmar i veckan är det troligt att du är deltidsanställd.

Du kan vanligtvis få ett personligt lån till ett belopp mellan 10000 och 350000kr – även om vissa långivare erbjuder belopp så höga som 1.000000 för dem med god kreditvärdighet. Personliga lån återbetalas vanligtvis på tre till sju år och är bäst för dem med bra till god kreditvärdighet

Hur kan deltidsanställda öka sina chanser för att få ett lån?

Även om det kan vara lite svårare att bli godkänd för ett lån när du inte är heltidsanställd har du fortfarande några sätt att göra din ansökan tydligare för en långivare.

Kontrollera minimiinkomsten. Du måste se till att du uppfyller långivarens minimikrav. Så länge du har kassaflödet för att stödja en lånebetaling kan det vara mer sannolikt att en långivare godkänner din ansökan.

Upprätthålla en låg skuldkvot. Vissa långivare bryr sig mer om din skuldkvot. Det här numret visar hur mycket disponibel inkomst du har varje månad efter att du betalat dina skulder, vilket ger långivarna en tydlig bild av vad du har råd med.

Håll dig till din arbetsgivare. Ju längre du har varit anställd, desto stabilare kommer din ekonomi att se ut för en långivare, även om du bara arbetar deltid.

Registrera dig för direkt insättning. Tillsammans med lön kommer detta att vara ett sätt för långivare att verifiera din inkomst via ditt bankkonto. Stabilt deltidsarbete kommer att se bra ut för en potentiell långivare.

Kom i kontakt med långivaren. Detta är det bästa sättet att kontrollera allt innan du skickar in din ansökan, och det minskar risken för avslag om du kan identifiera andra områden som kan behöva arbeta med.

Sätt att verka mindre riskabel låntagare för långivare

Även om deltidsarbetare i allmänhet anses vara en större risk när det gäller att låna ett personligt lån finns det fortfarande sätt att tippa skalan till din fördel.

Arbeta ett år och ansök sedan. Om du har varit deltidsanställd på samma plats i minst 12 månader anses du vara mycket mindre risk. Vissa långivare behöver bara se tre eller sex månaders fast anställning när du ansöker.

Få ett brev från din arbetsgivare. Det kan hjälpa din ansökan om du ger ett brev från din arbetsgivare som bekräftar din anställning och ditt framtida arbetsschema.

Gör dina nuvarande betalningar i tid. Långivare vill se en stark kreditrapport med lite eller inga negativa punkter. Se till att du håller koll på din ekonomi genom att betala dina räkningar i tid och hålla din kreditpoäng hög.

Ansök inte om flera lån. Långivare kan se alla kreditkonton och lån som du ansöker om. Om du ansöker om flera lån kan din kreditpoäng påverka din kreditvärdighet, vilket gör att du kan anses vara en större risk.

Bygg dina besparingar. Om du kan visa bevis för besparingar till en långivare kan de vara mer benägna att ge dig ett lån, särskilt om det är ett billån eller ett annat säkrat lån som kräver en handpenning.

Ansök med din bank. Din bank kommer att ha mer konkreta bevis för din ekonomiska historik än andra lånegivare. Om den här historien är positiv är det mer troligt att du blir godkänd.

Kontakta en revisor. När du ansöker om personliga lån kan en revisor hjälpa dig att hålla reda på dina skattedeklarationer, besparingar och utgifter. Dessutom kan en översikt över din ekonomi hjälpa dig att avgöra om ett lån är rätt beslut.

Hur mycket inkomst behöver du

De flesta banker och långivare accepterar 100% av din inkomst från ditt deltidsjobb när du bedömer din lånekapacitet och förmåga att återbetala ett lån. Det är dock svårARE att bli godkänd och beror på från fall till fall.

  • Hitta en långivare som kan acceptera 100% av din deltidsinkomst
  • maximera din lånekapacitet genom att hitta den långivare som passar din situation
  • Se till att dina personliga mål uppnås när du letar efter en fastighet (om du ska köpa detta)

Kom ihåg att varje långivare har olika krav.

Varför är det svårt för deltidsarbetare att få ett bostadslån?

De flesta av långivarna gynnar sökande som har ett heltidsarbete eftersom det visar dem att låntagaren har stabilitet och ekonomisk säkerhet.

Långivare känner sig bekväma när de är säkra på att låntagaren kommer att kunna göra fullständiga och regelbundna betalningar.

Om du är deltidsarbetare kan det också vara utmanande att tillhandahålla nödvändig dokumentation för att bevisa att du kan betala tillbaka lånet.

Vad händer om du jobbar mer?

Som deltidsarbetare kanske du kan be din arbetsgivare om ytterligare timmar eller konvertera till heltidsanställning för att hjälpa dig att klara de ytterligare åtagandena att köpa ett hus.

Tyvärr kommer även många långivare att kräva minst 6 månaders meritlista över denna nya inkomst innan de godkänner din ansökan! Men återigen, det beror på ett antal olika faktorer och förutsättningar. Inte minst långivaren.

Leave a Reply

Related Posts