Inloggningshistorik Facebook – Så Ser Du!

Inloggningshistorik Facebook – Så Ser Du!

Du kan se din Facebook-inloggningshistorik i ditt kontos inställningar. Granska enheterna som är inloggade, platser och datum och tid för dina inloggningar för att se om någon använder ditt konto utan din tillåtelse.

Varje år hittar hackare sätt att samla in personlig information på olagliga sätt. Ett bra sätt att hålla ditt konto säkert är att regelbundet kontrollera din Facebook-inloggningshistorik. Den här artikeln guidar dig hur du kan se din Facebook-inloggningshistorik på din telefon och webbläsare.

Eftersom din företagsida är länkad via ditt personliga Facebook-konto är det viktigt att du håller nära koll på ditt konto genom att regelbundet övervaka din inloggningshistorik. Detta gör att du kan se information om vem som har tillgång till ditt konto så att du kan avsluta obehörig åtkomst omedelbart.

1. Logga in på ditt Facebook-konto och klicka på kugghjulsikonen till höger på skärmen. Välj “Kontoinställningar” i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på fliken “Säkerhet”.

3. Klicka på “Aktiva sessioner”, som ligger längst ner på sidan Sekretessinställningar. Detta visar en lista över dina nuvarande och tidigare Facebook-inloggningar, inklusive platsen där inloggningen ägde rum, vilken typ av enhet som användes för att komma åt webbplatsen och dagen och tiden för inloggningen.

4. Välj länken “Avsluta aktivitet” till höger om en inloggning för att omedelbart logga ut från den platsen. Du behöver bara vidta den här åtgärden om det finns inloggningar som du inte känner igen.

Om du är orolig för obehörig aktivitet i ditt Facebook-konto kan du aktivera inloggningsgodkännanden på ditt konto. Detta alternativ kräver att användare anger en unik kod varje gång de loggar in på sina Facebook-konton. Koden skickas automatiskt som ett sms till den auktoriserade användarens telefon när inloggningen sker från en okänd enhet.

För att aktivera inloggningsgodkännanden, klicka på fliken “Säkerhet” i menyn Kontoinställningar och klicka på knappen “Redigera” bredvid alternativet för inloggningsgodkännande. Markera rutan för att kräva en säkerhetskod för inloggningar. Du uppmanas att ange det mobilnummer som du vill använda för att få inloggningskoder för ditt konto.

Leave a Reply

Related Posts