Hur många Kontakter Ska man ha på LinkedIn?

Hur många Kontakter Ska man ha på LinkedIn?

Det är ingen nyhet att Linkedin är ett mycket bra verktyg för företag och affärsmänniskor att bygga relationer, rekrytera, och söka  jobb. Med det sagt är en viktig del av Linkedin byggandet av kontakter för att vidga ditt nätverk. Men hur mångakontakter ska man ha på Linkedin?

Om du är en person som har enormt många kontakter på Linkedin kan det vara värt att fråga dig själv: Hur många av dina kontakter kan du ringa och vara helt säker på att personen i fråga antingen svarar på ditt samtal eller återkommer inom 24 timmar?

De flesta personer med över 500 LinkedIn-kontakter berättar att de för de flesta av dessa kontakter måste säga mer än sitt namn och företag för att hindra personen från att avvisa eller undvika samtalet.

Är det verkligen så du vill att dina relationer på Linkedin ska se ut?

Mer än 500 LinkedIn-anslutningar kan låta som en bra idé för säljare, men om många av dina kontakter är inaktiva eller till och med fientliga, kommer det en punkt där siffrorna inte hjälper. Det kan vara dags att överväga att koppla bort från kontakter som du inte kan bygga nära relationer med.

Med det sagt, det viktigaste är inte att bygga så många kontakter som möjligt på Linkedin. Istället bör du fokusera på att bygga starka och pålitliga affärsrelationer, men att föreslå ett nummer är en stor brist. Här är tre skäl till varför:

1) Det finns många olika typer av personer på Linkedin – vissa med många fler anslutningar på grund av deras omständigheter.

2) Det finns representanter med stora kontaktantal – av riktiga kontakter som de har kopplat till på något sätt.

Var och en av oss ansluter för våra egna syften, och var och en av oss har rätt i våra beslut om detta. En av fördelarna med LinkedIn för försäljning är att det öppnar dina aktiviteter för en världsomfattande publik. Detta inkluderar nära relationer men även personer du inte känner, men som du kanske ändå har något gemensamt med, till exempel att ni jobbar i samma bransch.

Fler anslutningar – inte slumpmässiga – men de som är potentiella hänvisare, kollegor, alumner, tidigare kunder, befintliga kunder, advokater och affärspartners från det förflutna till nuet kommer att gynna en säljare att ansluta sig till. Sluta inte innan du når 500!

Anslutning är verkligen ett tänkesätt. Lägg inte till människor bara för att ha hundratals eller tusentals anslutningar.

Använd sunt förnuft. Bygg ett stort stort nätverk om det kommer att vara till hjälp för dig och dina potentiella köpare. Tro inte på allt du läser, men framförallt se vad som fungerar för dig!

Vissa artiklar föreslår att du lägger till allt och alla som kommer att acceptera din begäran, medan andra bara rekommenderar att du skickar förfrågningar till personer du känner personligen. Vilket är det rätta svaret? Det beror på dina mål när du använder LinkedIn.

Vissa LinkedIn-användare vill ansluta till så många andra människor som möjligt för att öka sina “andra och tredje anslutningar” genom association. Du kanske har lagt märke till denna typ av nätverkare, som när de har fått 501 anslutningar visar deras profil helt enkelt deras anslutningsnummer som “500+” istället för specifika siffror. Det här är bra om du är i ett jobb (eller vill ha ett jobb) som kräver att du når ut till främlingar i ett brett spektrum av branscher.

Andra LinkedIn-användare väljer noggrant sitt nätverk för att mest inkludera personer som de känner personligen med enstaka branschanslutningar. Detta är ett bättre alternativ för dem som vill hålla sina nyhetsflöden mer kuraterade och bara vill fokusera på verkliga anslutningar eller en viss bransch.

Var strategisk med dem du lägger till

Om du vill bygga upp ett resursfullt nätverk, börja med att skicka förfrågningar till personer du känner i verkliga livet. Du behöver inte begränsa dig till personer du har träffat ansikte mot ansikte, speciellt om ditt mål är ett gigantiskt nätverk, men det är en bra utgångspunkt för att LinkedIn ska fungera för dig.

Potentiella anslutningar

Kollegor – Lägg till nuvarande och tidigare kollegor som du vill behålla som professionella kontakter eller till och med referenser.
Klasskamrater – Du vet aldrig vart klasskamrater hamnar, och att hålla kontakten med en kan vara det bästa du behöver med din nästa anställningsintervju.

Visitkort – Dra ut din visitkortsamling eller plånbok. Om du lägger till dessa kontakter kan det leda till fler leads och möjligheter än att bara ha e-post eller telefonnummer.

Hur du får mer värdefulla kontakter

När du har skapat ditt LinkedIn-nätverk är det dags att dra nytta av dessa anslutningar. Arbeta med att skapa en dialog med dem genom att skicka ett meddelande. Om det är en känd anslutning, genom arbete eller utbildning, kolla in vad som har hänt sedan du såg dem senast.

Om det är någon du har lagt till för att de är i din bransch, skicka dem en liten notis som förklarar varför du lade till dem och vad du vill få ut av den här anslutningen.

Om du har arbetat nära med en ny anslutning kan du gå till deras profil och klicka på “Rekommendera [namn]” för att skriva en personlig rekommendation till dem. Detta kommer att visas offentligt på deras profil. Du kan också begära att de också skriver en rekommendation.

Var försiktig med att lägga till varje enskild begäran du får på LinkedIn. Om ditt huvudmål är att bygga upp ett större nätverk kan det vara bra att acceptera deras begäran. Om du söker efter ett mer samordnat nätverk, kolla in den begärandes profil för att se om de är en anslutning som kan gynna dig.

De flesta förfrågningar kommer från legitima individer som vill ha dig i sitt nätverk. Men var medveten om att vissa användare kommer att “pochera” din nätverkslista (och potentiellt leder till försäljning eller jobb) för att växa sitt eget nätverk. Om det kan vara ett problem för dig kan du justera dina användarinställningar för att “skydda” dina anslutningar där ingen annan kan se dem.

Leave a Reply

Related Posts